به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید
زندگی در کانادا

زندگی در کانادا و آشنایی با فرهنگ، هزینه، جغرافیا و تحصیل در این کشور 2022

کانادا سرزمینی وسیع در قسمت شمالی قاره آمریکای شمالی است. این کشور از ۱۰ استان و سه محدوده سرزمینی تشکیل شده که بین اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس قرار دارد. کانادا حدود ۱۰ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد و از نظر مساحت دومین کشور بزرگ جهان است. در قسمت جنوبی هم مرز با ایالات متحده و در قسمت شمالی به اقیانوس منجمد شمالی محدود است. کانادا ۸۸۹۱ کیلومتر با آمریکا مرز مشترک دارد. پایتخت کانادا شهر اتاوا است و معروف‌ترین شهرهای بزرگ آن تورنتو، مونترال و ونکوور هستند. درباره کانادا و زندگی در کانادا باید گفت که هزاران سال سکونتگاه بومیان مختلف ساکن این کشور بوده است. از قرن شانزدهم میلادی کاوشگران اروپایی به سمت سواحل آتلانتیک روان شدند و سرزمین‌های سرخپوستان بومی را به تصرف در آوردند.

سیستم حکومتی در این کشور، دموکراسی پارلمانی تحت پادشاهی مشروطه کشور بریتانیا است. کشور کانادا یکی از قلمروهای کشورهای مشترک المنافع است که دارای یکی از متنوع‌ترین فرهنگ‌های جهان است که محصول مهاجرت گسترده مردم از بسیاری از کشورهای دیگر محسوب می‌شود. همچنین روابط طولانی و پیچیده کانادا با ایالات متحده آمریکا، تاثیر زیادی در اقتصاد و فرهنگ این کشور داشته است. کانادا به عنوان یک کشور پیشرفته دارای هفدهمین درآمد سرانه در سطح جهان و همچنین سیزدهمین رتبه در شاخص توسعه انسانی است. رتبه اقتصادی این کشور عمدتاً به منابع طبیعی فراوان و شبکه‌های تجارت بین المللی بسیار پیشرفته آن متکی است. کانادا بخشی از چندین نهاد بین‌المللی از جمله سازمان ملل، ناتو، گروه جی ۷، گروه ۱۰، جی ۲۰ و عضو توافقنامه مشترک بین ایالات متحده، مکزیک و کانادا و همچنین مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه است.

درباره کانادا

کانادا کشوری است که دو زبان رسمی در آن وجود دارد؛ در منطقه کبک زبان فرانسوی و در سایر استان‌ها زبان انگلیسی به عنوان زبان روزمره تکلم می‌شود. تخمین زده می‌شود که جمعیت بومی آن قبل از استقرار اولین ساکنین اروپایی بین ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون نفر بوده است که بعد از مهاجرت اروپایی‌ها به این کشور، این جمعیت به دلایل مختلفی از جمله انتقال بیماری هایی مانند آنفولانزا، سرخک و آبله و همچنین درگیری‌ها و جنگ ها بر سر تصاحب زمین‌ها و مناطق مختلف، کاهش پیدا کرد. از اواخر قرن هجدهم کانادایی‌های اروپایی، مردم بومی را تشویق کردند که فرهنگ خود را احیا کنند و این تلاش‌ها در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ به اوج خود رسید.

 

جغرافیا، آب و هوا و محیط زیست کانادا

همانطور که درباره زندگی در کانادا گفته شد، پس از روسیه دومین کشور بزرگ جهان است و بیشترین میزان دریاچه‌های آب شیرین در جهان در کشور کانادا واقع شده است. از ۱۳ استان این کشور، ۸ استان با ایالات‌متحده مرز مشترک دارند و فقط دو استان محصور در خشکی هستند. این استان‌ها عبارتند از منطقه آتلانتیک که از استان‌های نوا، اسکوشیا، نیوبرانزویک، پرنس ادوارد آیلند و نیوفاندلند و لابرادور تشکیل شده ‌است.

کانادای مرکزی شامل استان های انتاریو و کبک است. این منطقه پرجمعیت‌ترین ناحیه در کشور کانادا است. استان های انتاریو و کبک بیشترین سهم در حمل و نقل از طریق مسیر رود سنت لارنس که دریاچه‌های بزرگ کانادا را به اقیانوس اطلس وصل می‌کند، دارا هستند. استان‌های انتاریو و کبک مجموعاً بیشتر از سه چهارم کل محصولات کانادا را تولید می‌کنند.

درباره کانادا و منطقه علفزارها که شامل استان‌های منیتوبا، ساسکچوان و آلبرتا است، باید گفت که بیشتر زمین‌های این ناحیه صاف و حاصل خیز بوده و برای کشاورزی بسیار مناسب هستند. همچنین این زمین‌ها غنی از منابع انرژی هستند. این منطقه از کوه‌های راکی آغاز شده و در غرب آلبرتا به پایان می‌رسد. رشته‌کوه‌های راکی شامل بلندترین قله‌های آمریکای شمالی هستند.

ناحیه کرانه غربی استان بریتیش کلمبیا است که به دلیل دامنه‌ها و جنگل‌های زیبایش مشهور است. منابع طبیعی این استان از قبیل صنعت چوب و ماهیگیری برای اقتصاد کشور بسیار مهم است. باغات میوه و صنعت جهانگردی از دیگر فعالیت‌های مهم این استان است.

منطقه شمال که این منطقه از مجموعه سه قلمروی سرزمینی کانادا تشکیل می‌شود. مناطق نورت وست تریتوریز، یوکان و نوناووت حدود یک سوم زمین‌های کانادا را تشکیل می‌دهد. از منابع مهم این منطقه می‌توان به نفت، گاز طبیعی، طلا، روی و سرب اشاره کرد. بیشتر قسمت‌های شمالی کانادا توسط برف و یخ پوشیده شده است؛ با این حال روند نامطلوب تغییرات آب و هوایی باعث شده است دمای هوا در مناطق شمالی کانادا تا سه برابر متوسط جهانی گرم‌تر شود.

آب و هوا و محیط زیست کانادا

۴۲ درصد زمین‌های این کشور توسط جنگل ها پوشیده شده است که حدود ۸ درصد از کل جنگل‌های جهان است، بیشتر این جنگل‌ها از درختان صنوبر، افرا و کاج هستند. کانادا دارای بیش از ۲ میلیون دریاچه کوچک و بزرگ است که ۵۶۳ مورد آن بزرگتر از ۱۰۰ کیلومتر مربع هستند. به این ترتیب بیشترین میزان ذخیره آب شیرین جهان در این کشور است. همچنین یخچال‌های طبیعی در کوه‌های راکی و نواحی قطب شمال به وفور یافت می‌شود. متوسط دما در زمستان و تابستان در سراسر کانادا از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است؛ زمستان‌ها در بسیاری از مناطق به ویژه در مناطق داخلی که دارای آب و هوای قاره‌ای هستند بسیار سخت است. میزان سرما به حدود ۴۰ درجه زیر صفر می رسد و در برخی مناطق غیر ساحلی، تقریبا ۶ ماه از سال برف زمین را می پوشاند و این در حالی است که در بعضی از مناطق شمالی در تمام طول سال برف بر روی خاک وجود دارد. ساحل بریتیش کلمبیا آب و هوای معتدل و زمستانی بارانی دارد و در سواحل شرقی و غربی متوسط درجه حرارت حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. البته لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر دماهای حدود ۴۰ درجه نیز در این مناطق ثبت شده است.

 

دولت و پارلمان کانادا

پارلمان این کشور ۳۳۸ نماینده دارد که با عنوان مجلس عوام شناخته می‌شود. ۱۰۵ عضو سنا نیز کرسی‌های این مجلس را در اختیار دارند که حداکثر تا سن ۷۵ سالگی در آن خدمت می‌کنند. هر یک از استان‌ها دارای ساختار فدرال بوده و قسمتی از مسئولیت‌های دولت را به عهده دارند. هر یک از استان‌ها مجالس قانون‌گذاری خاص خود را دارند و قلمروهای سه گانه کشور کانادا نیز دارای مجلس قانون گذاری هستند. دادگستری کانادا نقش مهمی در تفسیر قوانین دارد و قدرت بازدارندگی در مقابله با اقدامات پارلمان دارد. نخست وزیر مسئول قوه مجریه است که با آرای مستقیم پارلمان برگزیده می‌شود؛ جاستین ترودو در حال حاضر نخست وزیر و رئیس کابینه دولت است.

دولت و پارلمان کانادا

اقتصاد کانادا

در سال ۲۰۱۸ اقتصاد بزرگ کانادا با تولید ناخالص داخلی تقریباً ۱.۷۳ تریلیون دلار یکی از سالم‌ترین و پویا‌ترین سیستم‌های اقتصادی جهان بود که پایین‌ترین سطح اختلاف درآمد در جامعه را دارا است و متوسط سرانه درآمد، بسیار بالاتر از میانگین جهانی است. بورس اوراق بهادار تورنتو نهمین بورس اوراق بهادار از نظر بازار سرمایه است. صادرات کانادا در مجموع بیش از 585 میلیارد دلار است این در حالی است که کالاهای وارداتی آن حدود ۶۷۰ میلیارد دلار است. از اوائل قرن بیستم رشد بخشهای تولیدی، معدنی و خدماتی کشور کانادا اقتصاد این کشور را تبدیل به یک اقتصاد صنعتی و مدرن نمود. سه چهارم نیروی کار کانادا در بخش خدماتی مشغول به کار هستند. پس از جنگ جهانی دوم به میزان قابل توجهی اقتصاد کانادا و ایالات متحده ادغام یافت.

استان آلبرتا منابع بزرگ نفت و گاز در خود جای داده است که حدود ۱۳ درصد از ذخایر جهانی نفت است. همچنین کانادا یکی از بزرگترین تامین کنندگان محصولات کشاورزی در جهان است. این کشور از مهمترین تولیدکنندگان جهانی گندم، کلزا و سایر غلات به حساب می آید. همچنین در بخش مواد معدنی فلزاتی مثل روی، اورانیوم، طلا، نیکل، آلومینیوم، فولاد، سرب و زغال سنگ از صادرات این کشور به حساب می‌آیند. شهرهای شمال کانادا به واسطه آب و هوای بد، فاقد کشاورزی هستند و به همین دلیل، وجود منابع و معادن در کنار صنایع چوب باعث پایداری اقتصاد آن‌ها می‌شود. بخش‌های تولیدی بیشتر در استان‌های جنوبی انتاریو و کبک متمرکز شده است.

در سال ۲۰۱۸ کانادا تقریباً 5/34 میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه داخلی هزینه کرد که حدود هفت میلیارد آن توسط دولت‌های فدرال استانی تامین شده است.

اقتصاد کانادا

جمعیت کانادا

حد فاصل شهر کبک تا ویندسور پرجمعیت‌ترین و صنعتی‌ترین منطقه کاناداست که حدود ۱۲۰۰ کیلومتر طول دارد. سرشماری سال ۲۰۱۶ جمعیت کانادا را حدود ۳۵ میلیون نفر برآورد می کند که دو سوم آن را مهاجران تشکیل می‌دهند.

کانادا یکی از بالاترین میزان سرانه مهاجرت به داخل را درکشورهای جهان دارد که عمدتاً ناشی از سیاست اقتصادی و خدماتی این کشور است. هند، فیلیپین و چین کشورهای اصلی مهاجر به کانادا هستند. مهاجران بیشتر در مناطق مهم شهری مانند تورنتو، مونترال و ونکوور مستقر می‌شوند. کانادا همچنین تعداد زیادی از پناهندگان را در سال‌های اخیر پذیرفته است. تراکم جمعیت کانادا با 7/3 نفر در هر کیلومتر مربع، کمترین میزان تراکم جمعیت در جهان است.

جمعیت کانادا

بهداشت و درمان در کانادا

مراقبت‌های بهداشتی در کانادا به صورت کشوری و فدرال و از طریق بودجه عمومی انجام می‌شود که به طور غیر رسمی مدیکر نامی‌ده می‌شود. دسترسی همگانی به خدمات بهداشتی با استفاده از بودجه عمومی توسط کانادایی‌ها اغلب به عنوان یک ارزش در نظر گرفته می‌شود. بیمه مراقبت‌های بهداشتی و درمان برای هر کسی که زندگی در کانادا را تجربه می کند، تضمین شده است.

 بهداشت و درمان در کانادا

تقریباً ۶۵ تا ۷۵ درصد از شهروندان کانادایی به نوعی از بیمه‌های درمانی تکمیلی دسترسی دارند که بسیاری از آنان این بیمه را از طریق کارفرمایان خود دریافت می کنند و یا از برنامه‌های خدمات اجتماعی ثانویه مربوط به خانواده و یا از طریق کمک‌های اجتماعی برای افراد کهنسال، خردسالان و افراد دارای معمولیت استفاده می کنند. کانادا به دلیل تغییر هرم جمعیتی به سمت پیری می‌رود و مداوماً با تعداد بیشتر بازنشستگان مواجه می‌شود. امید به زندگی در این کشور حدود ۸۱ سال است و شاخص سلامتی جمعیت در رده بندی خوب یا بسیار خوب قرار دارد. در سال ۲۰۱۷ بنا به گزارش سازمان ملی اطلاعات سلامت کانادا، هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی به ۲۴۲ میلیارد دلار بالغ شد.

 

آموزش و تحصیلات در کانادا

تحصیلات در کانادا بیشتر به صورت عمومی بوده و با بودجه و تحت نظارت دولت‌های فدرال استانی ارائه می‌شود. تحصیلات در کانادا به دو دوره ابتدایی و متوسطه تقسیم می‌شود. زبان انگلیسی و فرانسوی در اکثر نقاط کانادا آموزش داده می‌شود. در این کشور تعداد زیادی دانشگاه برای تحصیلات عالیه اختصاص داده شده است. دانشگاه لاوال که در سال ۱852 تاسیس شد، قدیمی‌ترین موسسه تحصیلات تکمیلی در کاناداست و بزرگترین دانشگاه این کشور یعنی دانشگاه تورنتو بیش از ۸۵ هزار دانشجو دارد. ۴ دانشگاه این کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند که دانشگاه‌های تورنتو، کلمبیا و مک مستر از آن جمله هستند. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۹ سازمان ملل، کانادا یکی از تحصیل کرده‌ترین کشورها در جهان است.

این کشور از نظر تعداد بزرگسالان دارای تحصیلات عالی، رتبه اول در جهان را دارد. بیش از ۵۶ درصد بزرگسالان کانادایی حداقل در یک مقطع کارشناسی تحصیل کرده‌اند. به طور متوسط بیش از ۲۰ هزار دلار برای هر دانشجو سرمایه گذاری می‌شود؛ میزان باسوادی در این کشور ۹۹ درصد است.

زبان‌های کانادا

۹۸ درصد از کانادایی‌ها می توانند به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی صحبت کنند. 9/56 درصد به زبان انگلیسی، حدود ۱۶ درصد به زبان انگلیسی و فرانسوی و حدود ۲۱ درصد فقط به زبان فرانسوی تکلم می کنند. در سرشماری سال ۲۰۱۶ بیش از ۷ میلیون نفر از کانادایی‌ها یک زبان غیر رسمی را به عنوان زبان مادری خود ذکر کردند. برخی از رایج‌ترین زبان‌های غیر رسمی شامل چینی، پنجابی، اسپانیایی و عربی است. دولت کانادا به صورت رسمی دو زبانه است و همینطور دادگاه‌های فدرال، پارلمان‌ها و نهادهای فدرال هر دو به زبان انگلیسی و فرانسوی مسلط هستند. بیشتر از ۸۵ درصد کانادایی‌های فرانسوی زبان در کبک زندگی می کنند. در استان‌های انگلیسی زبان، زبان فرانسه به عنوان زبان دوم تدریس می‌شود.

 

مذاهب در کانادا

کانادا از نظر مذهبی بسیار متنوع است و طیف وسیعی از اعتقادات و آداب و رسوم را در بر می‌گیرد. کلیسای هیچ مذهبی رسمیت ندارد و دولت رسماً متعهد به کثرت گرایی مذهبی است. آزادی ادیان در کانادا در قانون اساسی ذکر شده که به افراد اجازه می دهد بدون محدودیت و دخالت، اجتماعات مذهبی و اعمال عبادتی خود را اجرا کنند. عمل به آیین مذهبی به طور کلی در جامعه امری خصوصی تلقی می‌شود. کانادایی‌ها دین را در زندگی روزمره خود مهم نمی دانند اما هنوز خدا باور هستند. طبق نظرسنجی ملی خانوار، ۶۷ درصد از کانادایی‌ها خود را مسیحی می دانند. اسلام بزرگترین دین غیر مسیحی در کاناداست که 2/3 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد.

 

فرهنگ و هنر در کانادا

از نظر تاریخی، کانادا تحت تاثیر فرهنگ و سنت‌های انگلیسی، فرانسوی و بومی قرار گرفته است. مردم بومی کانادا از طریق زبان هنر و موسیقی خود بر هویت کانادایی تاثیر می گذارند. در طول قرن بیستم کانادایی‌ها با فرهنگ ملیت‌های آفریقایی، کاراییبی و آسیایی آشنا شدند. در فرهنگ عامه، ادبیات، موسیقی و هنر و ویژگی‌هایی چون شوخ‌طبعی کانادایی بسیار به چشم می خورد. بسیاری از کمدین‌های کانادایی در صنعت تلویزیون و فیلم آمریکا به موفقیت بین‌المللی رسیده اند.

نمادهای ملی کانادا تحت تاثیر منابع طبیعی تاریخی و بومی قرار دارند. استفاده از برگ افرا به عنوان نماد کانادا به اوایل قرن هجدهم برمی‌گرددو این نماد روی پرچم‌های فعلی و قبلی کانادا به تصویر کشیده شده است. ادبیات کانادایی غالباً به ادبیات فرانسوی و انگلیسی تقسیم می‌شود که به ترتیب ریشه در سنت‌های ادبی فرانسه و انگلیس دارد. موضوعات اصلی که در ادبیات تاریخی کانادا به چشم می‌خورد عبارتند از طبیعت کانادا، موقعیت کانادا در جهان، زندگی در کانادا و تنوع قومی کانادایی‌ها. تعداد زیادی از نویسندگان کانادایی جوایز ادبیات بین المللی کسب کرده‌اند؛ از جمله آلیس مونرو.

 

ورزش در کانادا

مهمترین واقعه ورزشی کشور، پیروزی تیم هاکی روی یخ در بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۰ در ونکوور بود. از سال ۱۷۷۰ ورزش به صورت سازمان یافته در این کشور توسعه یافت و ورزش‌های حرفه‌ای مانند هاکی روی یخ، بسکتبال، بیسبال و فوتبال در بین مردم از محبوبیت زیادی برخوردار شد. امروزه والیبال، دوچرخه‌سواری، شنا، بولینگ، راگبی، قایقرانی، سوارکاری، اسکواش و هنرهای رزمی به شکل گسترده‌ای در سطح جوانان مورد استقبال قرار می گیرد. کانادا چندین لیگ بزرگ مشترک ورزشی حرفه‌ای با ایالات متحده نیز دارد. رشته‌های ورزشی مانند هاکی، بیسبال و بسکتبال در این لیگ‌ها شرکت می کنند. کانادا از زمان آغاز بازی‌های المپیک در سال ۱۹۰۰ در همه بازی‌های المپیک شرکت کرده است. اخیرا کانادا بازی‌های پان امریکن ۲۰۱۵ و بازی‌های آمریکایی پاراوان ۲۰۱۵ را برگزار کرد که این مسابقات بزرگترین رویداد ورزشی بود که به میزبانی این کشور برگزار شد. همچنین قرار است کانادا در کنار مکزیک و ایالات متحده، میزبان جام جهانی ۲۰۲۶ باشد.

ورزش در کانادا

  1. جاذبه‌های توریستی مهم کانادا کدامند؟

طبیعت بکر و مناظر زیبای کانادا خود به تنهایی یکی از پرجاذبه‌ترین و زیباترین تابلوهای روی زمین را خلق کرده است. در میان همه این زیبایی‌ها به چند مورد خاص می‌توان اشاره کرد؛ معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی کانادا که بیشتر مردم جهان راجع به آن اطلاعات بیشتری دارند مربوط به آبشار نیاگارا است. این آبشار در حدود ۱2۰ کیلومتری تورنتو قرار گرفته است که حدود ۵۷ متر ارتفاع دارد. ریزش آب از این ارتفاع، منظره‌های بسیار زیبایی را پدید می آورد.

یکی دیگر از جاذبه‌های زندگی در کانادا، پارک ملی بنف در میان کوه‌های راکی است. پارک ملی بنف در استان آلبرتا قرار گرفته و مملو از قله‌های پوشیده از برف و یخچال در کنار دریاچه‌های فیروزه‌ای است. تماشای بافت قدیمی شهرکبک در کنار رودخانه سنت لارنس یکی دیگر از زیبایی‌های زندگی در کانادا به شمار می‌آید. همینطور ساختمان پارلمان در اتاوا جزو بناهای باشکوه و بسیار دیدنی در این شهر است.

  1. نوع حکومت کانادا چگونه است؟

کشور کانادا دارای یک سیستم پارلمانی در چارچوب سلطنت مشروطه کشور بریتانیاست. این کشور دارای قوای مجریه مقننه و قضائیه مستقل است و در حال حاضر ملکه الیزابت دوم به عنوان نهاد سلطنت، در این کشور نماینده‌ای را به عنوان فرماندار کل منصوب می کند که بیشتر وظایف سلطنتی را در کانادا انجام می دهد.

  1. چه ملیت‌های در کانادا زندگی می کنند؟

طبق سرشماری سال ۲۰۱۶ بزرگترین گروه قومیتی زندگی در کانادا، کانادایی‌ها با حدود ۳۲ درصد جمعیت هستند؛ پس از آن انگلیسی‌ها، اسکاتلندی‌ها، فرانسوی‌ها، ایرلندی‌ها، آلمانی‌ها و چینی‌ها در رتبه‌های بعدی قرار دارند. جمعیت سرخپوستان بومی در این کشور حدود چهار درصد از جمعیت کل کاناداست.

 

 

 

4/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *