چگونه با ازدواج اقامت آلمان را دریافت کنیم؟ | اقامت ازدواج آلمان
بسیاری از افراد در سراسر دنیا، به منظور ایجاد تغییرات مثبت در روند کار، تحصیل و زندگی خود و به امید دستیابی به رفاه و آسایش بیشتر مهاجرت می کنند. مهاجرت بر حسب هدف فرد صورت گرفته و میتواند به منظور استفاده از حمایتهای مالی و تحصیلی دانشگاههای معتبر از طریق مهاجرت تحصیلی باشد، یا میتواند به شکل مهاجرت کاری با هدف استفاده از دانش و تجربه و تخصص در شغلی خاص و کسب درآمد بالاتر در کشوری با سطح رفاه بیشتر صورت پذیرد. روشهای متعددی از مهاجرت بر اساس شرایط فرد و قوانین کشور مقصد تعریف شده است که از این میان، قصد داریم در خصوص شرایط و روشهای مهاجرت و دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج به عنوان کشور صنعتی و پیشرفته ی اروپایی صحبت کنیم.
شروط اولیهی مهاجرت به آلمان و اخذ اقامت آلمان از طریق ازدواج
دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج با فردی که تبعه ی کشور آلمان باشد، امکان پذیر است. بر اساس قوانین کشور آلمان، افراد متقاضی می توانند به واسطه ی ازدواج رسمی با فردی که تبعه ی آلمان است به خاک این کشور وارد شده و پس ازدریافت اقامت دائم و برخورداری از امکان کار و تحصیل رایگان، پس از گذشت زمان و ایجاد شرایط لازم، تابعیت این کشور را دریافت نماید.
یکی از مهمترین بخش ها در این فرایند این است که افراد متقاضی باید ثابت کنند که قصد ازدواج جدی دارند و ازدواج صوری فقط به قصد ورود به خاک آلمان از نظر دولت قابل قبول نیست.. برای اطمینان از این که ازدواج صوری نیست، طرفین بایستی مدارکی شامل عکسها و فیلمهای مشترک ارائه دهند و ثابت کنند که در طی یک سال گذشته با هم ارتباط حضوری داشتند. علاوه بر این فردی دارای که تابعیت کشور آلمان است بایستی با ارائه ی مدارک مالی اثبات کند که توانایی مالی مناسب برای تامین هزینههای زندگی خود و همسر آینده ی خود را دارد.
چه کسانی واجد شرایط ازدواج در آلمان هستند؟
یکی از شروط اولیه برای ازدواج در کشور آلمان دارا بودن حداقل 18 سال سن است. البته بر اساس قوانین موجود افرادی با سن 16 تا 18 سال نیز با دارا بودن اجازه ی والدین می توانند ازدواج کنند. مجرد بودن شرط مهم دیگر برای اقدام برای ازدواج است. فرد باید مجرد باشد و یا در صورتی که قبلا ازدواج کرده و قصد ازدواج مجدد دارد، لازم است مدارکی موثق برای اثبات خاتمه ی ازدواجهای قبلی خود ارائه کند. در صورت فوت همسر سابق ارائه ی گواهی فوت و در صورت جدا شدن، ارائه ی حکم طلاق الزامی است.
چگونگی امکان برگزاری مراسم ازدواج در خاک آلمان
درصورتی که فردی غیر آلمانی و فردی دارای تابعیت آلمان تصمیم داشته باشند که مراسم ازدواج خود را در کشور آلمان برگزار کنند، دولت آلمان این امکان را با صدور ویزای توریستی برای مدت 3 تا 6 ماه فراهم کرده است. به این صورت فرد غیر آلمانی می تواند وارد کشور آلمان شده و به برگزاری مراسم اقدام نماید.
ثبت ازدواج در کشور آلمان چگونه است؟
سند رسمی در آلمان برگ ازدواجی است که از سوی اداره ثبت احوال به عنوان سند رسمی صادر میشود. پس از آشنایی طولانی مدت که ممکن است همراه با تجربه ی چند ساله ی از زندگی در خانه ی مشترک باشد، هنگامی که خانم و آقا تصمیم به ازدواج رسمی می گیرند، بایستی به یکی از بخشهای اداره ی ثبت احوال مراجعه کرده و درخواست خود را اعلام نمایند، این اداره بدون در نظر گرفتن نوع مذهب، قومیت و سایر موارد شخصی زمان برگزاری مراسم دفتری ازدواج را مشخص می کند.
به طور معمول در آلمان فقط برگ ازدواج صادر شده از سوی اداره ثبت احوال به عنوان سند رسمی پذیرفته میشود. در صورتی که طرفین قصد ازدواج مذهبی درکلیسا و برگزاری جشن در سالنهای خصوصی را نیز داشته باشند، پس از دریافت سند رسمی ازدواج از اداره ی ازدواج، می توانند ازدواج خود را با حضور اقوام و دوستان جشن گرفته و از مهمانان به سلیقه ی خود پذیرایی کنند.
مراحل ازدواج در آلمان به چه صورت است؟
این مراسم در اداره ی ازدواج و توسط یکی از مسئولین این اداره انجام میشود. مراسم حدود 30 دقیقه زمان لازم دارد و حضور هر دو طرف در مراسم الزامی است تا شخصا اعلام کنند که به این ازدواج تمایل دارند. در ابتدای مراسم سوالاتی در مورد اطلاعات شخصی پرسیده شده و با شنیدن کلمه ی «بله» و امضای مدارک ازدواج، سند ازدواج صادر میشود. در این مراسم معمولا حلقههای ازدواج نیز رد و بدل می شوند. عروس و داماد می توانند شاهد ازدواج و یا نوازندگانی را به همراه خود داشته باشند.
مدارکی لازم برای ثبت ازدواج در آلمان
برای ثبت رسمی ازدواج خود در کشور آلمان ارائه ی مدارک زیر الزامی است:
- گواهی تولد
- پاسپورت
- گواهی مجرد بودن (گواهی طلاق، گواهی فوت) در صورت وجود.
- عدم سوء پیشینه
- پرداخت هزینههای مربوطه
دریافت تابعیت آلمان پس از دریافت اقامت از طریق ازدواج
برای دریافت اقامت دائم فرد بایستی مدارکی مانند پرینت حساب بانکی، اسناد مالکیت یا اجاره ی ملک و یا اسنادی که نشان دهنده ی اشتغال به کار هستند به اداره ی مهاجرت تحویل دهد. این اداره به دقت اسناد را بررسی می کند و در صورت تایید مدارک برای فرد متقاضی ویزای ازدواج صادر می کند. این ازدواج به مدت 3 سال تحت نظارت کامل دولت آلمان قرار می گیرد تا مطمئن شود ازدواج صوری و یا فقط به قصد دریافت اقامت انجام نشده است.
پس از سه سال و در صورت تایید دولت آلمان، اقامت دائم برای فرد صادر میشود. در مرحله ی بعدی فرد در صورت حضور مستمر در خاک آلمان می تواند از دولت درخواست نماید که تبعه ی آلمان شود. برای اخذ تابعیت علاوه بر موارد بالا لازم است که فرد تابعیت قبلی خود را باطل کرده باشد. با نظام حقوقی و شرایط زندگی و اجتماعی آلمان به خوبی آشنا باشد، توانایی حمایت از خود بدون نیاز به کمکها و حمایتهای اجتماعی را داشته باشد.
مدارک لازم برای دریافت تابعیت از طریق ازدواج در آلمان
- پاسپورت و شناسنامه همراه با کپی.
- عکس از پاسپورت.
- گواهی تولد.
- گواهی ازدواج در آلمان.
- اثبات ملیت همسر آلمانی.
- اثبات مالیات (حداقل پرداخت 3 ماه).
- گواهی مدرک زبان b1
- آزمون شهروندی در آلمان.
- اعلام وفاداری به قانون اساسی آلمان و انطباق با قوانین آلمان.
همان طور که گفته شد کشور آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته ی اقتصادی ، مقصد مناسبی برای مهاجرت به شمار می رود و یکی از راههای ورود به خاک آلمان دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج و پس از آن اخذ تابعیت این کشور با رعایت سایر شروط ذکر شده است.
پاسخ به سوالات متداول
در پایان به سه پرسش از پر تکرارترین سوالات در خصوص دریافت اقامت آلمان ازطریق ازدواج پاسخ می دهیم:
1. آیا ازدواجی که در ایران و یا کشورهای دیگر ثبت شده است برای دریافت اقامت آلمان ازطریق ازدواج قابل قبول است؟
بله. هر نوع ازدواج رسمی ثبت شده و موثق در هر کشوری (حتی غیابی) بین فردی با تابعیت آلمان و فردی غیر آلمانی از نظر دولت آلمان قابل قبول است.
2. مدت زمان لازم برای گذراندن پروسه ی دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج به طور معمول چقدر است؟
در صورت تکمیل بودن و ارائه ی صحیح کلیه ی مدارک لازم، مدت زمان حدود 6 ماه از زمان اقدام تا دریافت اقامت آلمان قابل پیش بینی است.
3. آیا برای دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج، محدودیت جنسیتی وجود دارد؟
خیر! قوانین ازدواج و طلاق در آلمان به جنسیت همسر ارتباطی ندارد. یعنی هم با ازدواج زن ایرانی با مرد آلمانی و هم ازدواج زن آلمانی با مرد ایرانی امکان دریافت اقامت آلمان از طریق ازدواج وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.