ثبت شرکت در آلمان | اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت
در این مقاله در مورد انواع ثبت شرکت و شرایط آن در آلمان بحث خواهد شد. همچنین شرایط لازم برای ثبت شرکت در آلمان را معرفی کرده و در مورد آنها توضیح داده میشود. در بخش بعد مراحل ثبت شرکت در آلمان بهصورت لیست ارائه شد. در مورد هزینههای ثبت شرکت در آلمان توضیح داده شد؛ و درنهایت مزایا و معایب اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت برشمرده خواهد شد.
توضیحاتی در مورد اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت
کشور آلمان یکی از بنیانگذاران منطقه یورو، بزرگترین کشور عضو اتحادیه اروپا و عضو اتحادیه شینگن محسوب میشود. دارا بودن اقتصاد قوی، تاریخچه فرهنگی غنی و کیفیت بالای زندگی، دلایلی قانعکننده هستند که این کشور را در رتبه دوم مقصدهای محبوب مهاجرت در جهان قرار داده است؛ اما با وجود این محبوبیت، راههای محدودی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد. این امر خصوصاً در مورد ساکنان غیر اتحادیه اروپا صادق است. یکی از این راههای مناسب، گرفتن اقامت از طریق سرمایهگذاری است.
آلمان از کسانی که قصد انجام فعالیتهای تجاری مشروع که تأثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان داشته باشند استقبال میکند. قوانین آلمان هیچ تفاوتی بین آلمانیها و خارجیها در راهاندازی شرکتها قائل نشده است و هیچ محدودیتی در بازگشت سود وجود ندارد، به همین دلیل، مانعی برای کارآفرینان بلندپرواز خارج از کشور وجود ندارد.
مراحل ثبت شرکت در آلمان
برای ثبتنام در ثبت تجاری، صاحب کسبوکار باید با یک سردفتر تماس بگیرد که فرم گواهینامه الکترونیک را صادر خواهد کرد. برای شرکتهایی که ثبتنام آنها در ثبت تجاری نیز بخشی از فرآیند تأسیس است، محدودیت مسئولیت تنها زمانی مؤثر خواهد بود که شرکت ثبت شده باشد.
- نام شرکت را در اتاق صنعت و تجارت محلی ثبت کنید.
- پروندههای مربوطه را ثبت اسناد رسمیکنید.
- یک حساب بانکی در آلمان بازکنید.
- سردفتر، اسناد و مدارک مربوط به ثبت تجاری را بایگانی خواهد کرد.
- دفتر کار محلی در مورد تجارت و استانداردهای تأسیس مطلع خواهد شد.
- بهصورت یک تجارت حرفهای خاص ثبتنام کنید.
- در مورد تأسیس شرکت به دفتر کار محلی اطلاع دهید
- کارمندان را برای بیمههای درمانی و اجتماعی ثبتنام کنید.
- اسناد و مدارک را به اداره مالیات ارسال کنید.
دادگاه منطقه، اداره ثبت تجاری آلمان را بر عهده دارد. بازدید از آن برای عموم آزاد و رایگان است، اما این فرآیند میتواند بهصورت آنلاین از طریق پورتال ثبتنام عمومی دولتهای فدرال آلمان بررسی شود. مراحل بعدی پس از ثبت شرکت شامل ثبت مالیات بر ارزشافزوده آلمان نیز میشود.
هزینههای ثبت شرکت در آلمان
هزینه کل ثبت شرکت در آلمان به نوع شرکت بستگی دارد. این هزینهها شامل گواهینامههای اسناد رسمی و هزینههایی است که دادگاه منطقه برای ثبت و انتشار نام شرکت در روزنامه فدرال میگیرد. هزینههای اضافی برای دفاتر اسناد رسمی در نظر گرفته شده است. کلیه هزینهها توسط قانون تعیینشده است و به تعداد شرکا و سرمایه سهام بستگی دارد. برای مشاوره در مورد خاص خود با وکلای مربوطه ارتباط برقرار کرد.
انواع ثبت شرکت در آلمان
در زیر مشخصات انواع اصلی نهادهای تجاری در آلمان را برجسته میکند:
- شرکت با مسئولیت محدود:
این رایجترین نوع تجارت در آلمان است. شرکت با مسئولیت محدود میتواند توسط حداقل یک سرمایهگذار با حداقل سرمایه 25000 یورویی در آلمان ثبت شود. سرمایه شرکت میتواند بهصورت نقدی ارائه شود (در این حالت، ارزش داراییها باید بهطور خاص در اساسنامه نشان داده شود). یک موضوع قابلتأمل این است که سهام شرکت با مسئولیت محدود آلمان نمیتواند به مردم منتقل شود و یا در بازار سهام ثبت شود. تصمیمات روزمره شرکتها توسط مدیر شرکت اتخاذ میشود که توسط مجمع عمومی سهامداران منصوب میشود.
- شرکت سهامی مشترک آلمان:
این مورد برای مشاغل بزرگ مناسب است زیرا امکان افزایش سرمایه اولیه از طریق ثبت سهام در بورس وجود دارد. برای این شرکتها به حداقل 50،000 یورو سرمایه نیاز است. اعضا فقط در مورد مبلغی که به سرمایه آنها کمک کردهاند، مسئول هستند، دقیقاً مانند مورد شرکتهای سهامی. مدیریت توسط هیئتمدیره اطمینان مییابد که بهطور دورهای توسط یک هیئت نظارت که حداقل توسط سه عضو تشکیل میشود، بررسی میشود. برای این نوع تجارت، حسابها باید توسط حسابرس قانونی ارزیابی شوند.
- مشارکت محدود آلمان:
توسط دو نوع شریک تشکیل شده است: شرکای خاموش که باید سهمی در سرمایه واحد تجاری بیاورند و مسئولیت محدودی به میزان آن سهم دارند و شرکای عمومی که لزوماً در سرمایه واحد تجاری سهمی ندارند اما دارای مسئولیت نامحدود هستند. شرکای عمومی کسانی هستند که اختیارات تصمیمگیری در مشارکت محدود آلمان را دارند درحالیکه شرکای خاموش نمیتوانند در هیچیک از تصمیمات مدیریت شرکت کنند.
- تاجر منفرد:
توسط فردی منفرد با داراییهای شخصی خود تشکیل شده و در صورت مواجهشدن واحد اقتصادی با ورشکستگی، هیچگونه حمایتی از او صورت نمیگیرد.
- تجارت شاخهای:
تجارت شاخهای نیز از روشهای محبوب ورود به بازار آلمان است و بسیاری از سرمایهگذاران خارجی آن را بهعنوان اولین قدم در مسیر تجاری خود انتخاب میکنند. تجارت شاخهای یک شخص حقوقی نیست، به همین دلیل داراییها و بدهیهای آن متعلق به شرکت مادر است.
شرایط لازم برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا
بر اساس آنچه بهاصطلاح آزادی تأسیس نیز نامیده میشود، شهروندان غیر اتحادیه اروپا نیز اجازه دارند تا تجارتی را در آلمان آغاز کنند که به اسناد زیر نیاز دارد: اجازه اقامت موقت و اجازه اقامت دائم.
مجوز اقامت میتواند برای شروع یک کسبوکار مطابق با بخش ۲۱ قانون اقامت مجاز باشد اگر:
- یک منفعت اقتصادی فراگیر یا یک نیاز ویژه منطقهای یا تأثیر مثبت بر اقتصاد آلمان وجود داشته باشد. یک توسعهدهنده تجارت یا یک متخصص مهاجرت باید کاملاً در این مورد مشورت کند زیرا آلمان به دلیل ماهیت تأخیر خود در مناطق مختلف نیازهای اقتصادی مختلفی دارد. از طرف دیگر، فقط به دلیل موفقیت پیشبینی شدن پروژه، لزوماً به این معنی نیست که میتواند منافع منطقهای داشته باشد. بهویژه برای مهاجرت تجاری، شاخصهای اقتصاد کلان به اندازه شاخصهای اقتصاد خرد مهم هستند و همه آنها توسط مقامات آلمان تأیید میشوند.
- تأمین مالی پروژه در حال حاضر توسط خود سرمایهگذار یا از طریق ارزش سهام شریک خصوصی یا موسسه تأمین شود.
- همچنین باید ثابت شود که متقاضی ظرفیت کافی برای تحویل صحیح پروژه را دارد. این ظرفیت همچنین میتواند از چندین منظر ازجمله، سن، درجات علمی یا غیردانشگاهی، موقعیتها و تجربه حرفهای، تسلط به زبان و غیره ارزیابی شود.
راه دیگر شهروندان غیر اتحادیه اروپا برای اخذ تابعیت، شروع مشاغلی با سرمایهگذاری بالا (شروع از 250.000 یورو) است که برخی فرصتهای شغلی را در آلمان ایجاد میکند. اتاق بازرگانی محلی تصمیم میگیرد که آیا این شرایط را برآورده میکند یا خیر و مقامات مربوطه نیز روش نهایی را ارزیابی میکنند. شهروندان غیر اتحادیه اروپا با شروع کار تا سه سال اجازه اقامت میگیرند که بعداً میتوانند آن را به اجازه اقامت دائم تغییر دهند. اجازه تسویه مطابق با بند 9 قانون اقامت (با تأمین معیشت و دانش کافی زبان آلمانی) صادر میشود.
مزایا و معایب تجارت در آلمان
از مزایای تجارت و راهاندازی کسبوکار در آلمان میتوان به تعهد عمیق به نوآوری، بازار مصرف محوری، مشوقهای سرمایهگذاری و فرهنگ استارت آپ قوی اشاره کرد. همچنین از معایب آن میتوان به چالشهای شروع کسبوکار، پرداخت مالیات، ثبت مال و تفاوتهای فرهنگی اشاره کرد. در اینجا به سه پرسش رایج درباره اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت پاسخ خواهیم داد.
- انواع اجازه اقامت در آلمان کداماند؟
اتباع خارجی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که میخواهند بیش از سه ماه (90 روز) در آلمان بمانند، مجوز اقامت را دریافت میکنند. دو نوع اجازه اقامت وجود دارد که خارجیها میتوانند در آلمان بگیرند: اجازه اقامت محدود و اجازه اسکان نامحدود.
- نرخ مالیات شرکتها در آلمان چقدر است؟
نرخ مالیات شرکت برای آلمان 15 درصد است. همچنین مبلغی بابت همبستگی 5/5 درصد از مالیات بر درآمد شرکتها و شهریه بین 14 تا 17 درصد به شهرداریها تعلق میگیرد. نرخ ترکیبی تقریباً بین 30 تا 33 درصد است.
- آیا فرد غیر مقیم میتواند در آلمان شرکتی راهاندازی کند؟
بله کارآفرینان خارجی میتوانند شرکتی را در آلمان تأسیس کنند مشروط بر اینکه به الزامات قانون تجارت احترام بگذارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.