به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید
آیا می توانم از طریق ازدواج اقامت اتریش دریافت کنم؟

شرایط اخذ اقامت اتریش از طریق ازدواج | مهاجرت به اتریش از طریق ازدواج 2021

آیا قصد اخذ اقامت اتریش از طریق ازدواج دارید؟ در این زمینه آگاهی لازم را دارید و از شرایط و قوانین ازدواج در این کشور مطلع هستید؟ برای اخذ اقامت هر کشوری راه های گوناگونی وجود دارد که کسب اطلاعات دربارۀ آن ها می تواند به ما کمک کند تا روشی را انتخاب کنیم که متناسب با شرایط ماست.

اتریش یکی از کشورهای آلمانی زبان اروپایی و جزء کشورهای شینگن است. کشوری زیباست که میزان وقوع جرم و تصادفات در آن بسیار پایین بوده و جزء یکی از امن ترین کشورها به حساب می آید. اتریش با توجه به شاخص تولید ناخالص داخلی خود، در بین 20 کشور ثروتمند جهان قرار گرفته و از سطح رفاه بالایی برخوردار است.

اقامت اتریش از طریق ازدواج

آداب و رسوم ازدواج از دیرباز بخشی از سنن و فرهنگ بشر بوده است و در بسیاری از کشورها، مانند اتریش آیین های خاصی به دنبال داشته است. در اتریش آداب ازدواج و مراسمی که برگزار می شود نشان دهنده جایگاه ازدواج و پایبندی به سنن و ارزش ازدواج است. سالیان سال است که در اتریش مراسم خاصی برای ازدواج برگزار می شود که در این کشور ثروتمند و مدرن اروپایی هنوز پابرجاست. برخی از این رسوم معنای دور کردن شر و فراخواندن خیر را به دنبال دارند و برخی دیگر به معنای عشق و سمبل طلب خوشبختی و مهر هستند. رسوماتی مانند بیدار کردن زود هنگام عروس در صبح روز عروسی و با شلیک توپ قدیمی یا گلولۀ اسلحه از سوی دوستان و همسایگان و اعلام سلام و صبح بخیر به او. یا سوار کردن عروس از خانۀ پدر و مادرش از سوی داماد با همراهی دوستانش و تقدیم دسته گل به او و رفتن به سوی کلیسا یا دفتر ثبت ازدواج که معمولاً در بین راه بوسیلۀ دوستان و همسایگان متوقف می شوند تا عروس و داماد با هم کاری را انجام دهند؛ مانند بریدن یا ارّه کردن یک کندۀ درخت. یا در ادامه برگزاری رسم «آگاپه» که آیینی سنتی و دینی و رایج در بین کاتولیک ها و پروتستان ها است که غذا و نومشیدنی مختصری صرف می شود تا هم عروس و داماد استراحت کنند و هم هدایا را دریافت کرده و از دوستان تشکر کنند.

اینها چند نمونه از رسوم مختلف و آداب ازدواج در اتریش است که بسیار نمادین و آیینی بوده و پیروی از سنت در عصر مدرن امروزی را به گذشته پیوند می دهد.

مراحل ازدواج در اتریش

مراحل ازدواج در اتریش

اگر می خواهید در اتریش ازدواج کرده و پیوند زناشویی برقرار کنید، نیاز است که از مراحل و موضوعات مربوط به آن مطلع گردید تا روال لازم را با آگاهی طی کنید. باید به این موضوع واقف باشید که ازدواج رسمی و قانونی در اتریش یک مراسم مدنی است و چندان پیچیده نیست و برای زوج هایی که مهاجر هستند نیز ممکن است. البته بنا به خواست خودشان هر زوجی می توانند مراسم سادۀ ازدواج را در ادامه به مراسمی مذهبی یا مجلل وصل کنند.

متوسط سن ازدواج در اتریش برای خانم ها 5/26 سال و برای آقایان 33 سال است و عموماً اتریشی ها تمایل به ازدواج رسمی و قانونی دارند. البته شاید به دلایل خاص مانند تلاش برای پیشرفت تحصیلی و شغلی، امروزه بسیاری از جوانان ازدواج را به تعویق بیاندازند یا زندگی مشترک را خارج از قالب ازدواج ترجیح بدهند. البته به یاد داشته باشید تنها فرم ازدواج که شکل قانونی دارد، ازدواج به شکل مدنی است. در اتریش که هنوز ریشۀ مذهبی قوی دارد، ازدواج های رسمی و در کلیسا محبوب تر هستند. در اتریش ازدواج مزایای خودش را دارد؛ چرا که مرد و زن در صورت جدایی و طلاق می توانند تقاضای تقسیم اموال و نفقه و یا حضانت فرزند را نمایند، در صورتی که در روابط بدون ازدواج رسمی، این امکان نیست.

 

ملزومات قانونی ازدواج در اتریش

  • شرایط و حقوق در اتریش

اگر فقط قانونی بودن را در نظر می گیرید، ازدواج در اتریش یک کار کاملاً ساده است. این به این دلیل است که محدودیت های قانونی زیادی برای زوج هایی که می خواهند در اینجا ازدواج کنند وجود ندارد. با این حال، چند نکته وجود دارد که باید بدانید.

زوج های خارجی که به فکر ازدواج در اتریش هستند باید برخی از معیارهای اساسی را داشته باشند. البته سن یک عامل است. مردان و زنان برای ازدواج باید حداقل 18 سال سن داشته باشند. با این حال، اگر فردی حداقل 16 ساله بخواهد ازدواج کند، ممکن است با رضایت هر دو والدین این ازدواج را انجام دهد و شرط این است که همسر آیندۀ او باید حداقل 18 سال داشته باشد. با کمال تعجب اقامت مسئله ای نیست. از نظر قانونی، حداقل دوره اقامت لازم برای افرادی که می خواهند در اتریش ازدواج کنند وجود ندارد. شما به سادگی باید مدارک صحیح را تنظیم کنید و مراحل اداری را طی کنید، که معمولاً دو تا چهار هفته طول می کشد.

  • مدارک مورد نیاز جهت ازدواج:
  • گذرنامه
  • شناسنامه یا گواهی تولد (نسخه اصلی یا کپی شده)
  • مجوز رانندگی یا سند مشابهی که آدرس محل سکونت طرف مربوطه را نشان می دهد.
  • فرم ثبت اقامت که توسط مقامات اتریشی پس از ورود صادر شده است، مگر اینکه متقاضیان در هتل، خوابگاه جوانان و … اقامت داشته باشند.
  • اثبات مستند انحلال ازدواج (های) قبلی، در صورت وجود، به عنوان مثال، احکام طلاق یا ابطال نهایی (طلاق های مکزیکی معمولاً در اتریش شناخته نمی شوند) یا گواهی (های) فوت همسر (های) قبلی. گواهی (های) ازدواج اینگونه ازدواج ها (ازدواج های) قبلی نیز معمولاً الزامی است.
  • اسنادی (به غیر از گذرنامه و گواهینامه رانندگی) که به زبان های دیگر به غیر از آلمانی صادر می شوند، باید همراه با ترجمه های معتبر انجام شده توسط مترجم رسمی باشند.

 

تنها ازدواج های مدنی در اتریش قانونی است و در صورت تمایل دو طرف، می تواند با مراسم مذهبی نیز همراه باشد. هر دو شریک ازدواج باید در اداره ثبت احوال اتریش درخواست داده و مدارک گفته شده را تحویل بدهند. اداره ثبت احوال مدارک را به دادگاه عالی انتقال داده و پس از بررسی نتیجه به ادارۀ ثبت احوال اعلام می گردد و زمان مقرر برای انجام عقد و ثبت ازدواج تعیین می شود. هزینه های مورد نیاز 300 هزار یورو می باشد. اگر افراد متقاضی به زبان آلمانی تسلط نداشته باشند، در این صورت نیاز به حضور مترجم خواهد بود. انجام این مراحل به دو تا هفته زمان نیاز دارد.

ازدواج در اتریش و اخذ اقامت

اولین قدم ثبت درخواست ازدواج است که در دفتر ثبت اصلی در وین انجام می شود (اگر هیچ یک از طرفین در اتریش یا مقیم اتریش نباشند) . اگر یکی یا هر دو طرف اتریشی باشند، درخواست می تواند در خارج از وین نیز ثبت شود. ثبت نام برای ازدواج باید شش ماه قبل از تاریخ مطلوب مراسم ازدواج انجام شود، زیرا گواهی قابلیت ازدواج فقط حداکثر برای شش ماه معتبر است. برای انجام دیگر مراحل قبل از مراسم ازدواج دیگر حداقل زمان لازم نیست، اما متوسط ​​زمان انتظار در شهرهای بزرگتر دو تا شش هفته است.

باید مستنداتی دال بر داشتن قصد ازدواج مطرح کنید که مشخص نماید شما صرفاً به دنبال اخذ اقامت نیستید. همچنین با تهیه مدارکی که در بالا گفته شد و ارائۀ درخواست خود به همراه مدارک ترجمه شده به زبان آلمانی را به اداره ثبت احوال اتریش برای بررسی و صدور اجازۀ ازدواج رسمی و مدنی تحویل داد.

اگر هر دو همسر در زمان درخواست ازدواج تابعیت مشابه داشته باشند و یکی از همسران بعداً تابعیت دیگری اختیار کند، از نظر قوانین اتریش تابعیت هر دو همسر همان تابعیت زمان ازدواج در نظر گرفته می شود. از طرفی اگر تابعیت متفاوت داشته باشند، در زمان ازدواج طبق قوانین اتریش، تابعیت آن ها همان تابعیتی در نظر گرفته می شود که آن را محل سکونت خود قرار داده اند. و در نهایت اگر یکی از همسران تابعیت دیگری اختیار کند، در صورت باقی ماندن یکی از آن ها در تابعیت مشترک قبلی، همان محل به عنوان تابعیت آن ها در نظر گرفته می شود.

ازدواج در اتریش و اخذ اقامت

سؤالات متدوال

آیا از طریق ازدواج می توان اقامت اتریش را اخذ کرد؟

بله، فردی که تابعیت دیگری دارد می تواند با یک تبعۀ اتریش ازدواج کرده و اقامت اتریش را دریافت کند.

چه نکاتی را باید برای اخذ اقامت اتریش از طریق ازدواج مد نظر داشت؟

تبعۀ یک کشور دیگر باید هنگام درخواست ازدواج و اخذ اقامت اتریش، تابعیت قبلی خود را رها کند. ضمن اینکه متقاضی باید حداقل شش سال به طور قانونی و مستمر در اتریش اقامت داشته و حداقل پنج سال در خانه مشترک با همسر خود زندگی کرده باشد.

آیا خارج از اتریش می توان درخواست اقامت از طریق ازدواج با تبعۀ اتریش را داد؟

خیر نمی توان، باید شش سال اقامت قانونی داشت و 5 سال در خانۀ مشترک زندگی زناشویی داشت و بعد از آن درخو.است اقامت داد.

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *