آیا اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج و تهیه پاسپورت آن امکان پذیر است؟
ازدواج یکی از مهم ترین تصمیماتی است که فرد در زندگی اخذ می کند؛ انواعی دارد و هر نوع آن قوانین، شرایط، مزایا و معایبی دارد. یکی از انواع آن، ازدواج برای اخذ اقامت است. در این محتوا درباره شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج توضیحاتی ارائه خواهد شد و پس از ذکر شرایط و مدارک مورد نیاز، به معرفی رسوم و سنن مربوط به ازدواج در ترکیه می پردازیم. با ما همراه باشید تا درباره اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج، بیشتر بدانید.
دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج
مانند بسیاری از کشورها، یکی از راه های مقیم شدن در کشور ترکیه نیز ازدواج است. در صورت ازدواج با فردی که شهروند ترکیه است، پس از چند سال می توانید اقامت دائم خود را خواستار باشید. به این نکته توجه داشته باشید که ازدواج شما عاشقانه یا از روی مصلحت، باید واقعی باشد؛ چراکه پیش از اعطای اقامت دائم به شما، مسئولان مربوطه تحقیقات لازم را در این زمینه به عمل می آورند و در صورت اثبات صوری بودن ازدواج، حق شهروندی از شما گرفته شده و محکوم به پرداخت جریمه مالی و یا حتی حبس خواهید شد. اما چنانچه کیس ازدواج و یا نامزدی تابع یا مقیم ترکیه داشته باشید و اثبات شود که آن فرد توانایی ساپورت مالی شما را دارد، در صورت تکمیل بودن مدارک مربوطه، احتمالا مانعی بر سر راه شما وجود نخواهد داشت.
دقت کنید که فرد مورد نظر نباید در کشور ترکیه پناهنده باشد. برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج لازم است فرد موردنظرتان حتما مقیم یا تابع کشور ترکیه باشد. بین این دو حالت تفاوت هایی وجود دارد که طولانی تر بودن زمان اخذ اقامت در صورت ازدواج با فرد مقیم ترکیه نسبت به تابع آن، یکی از آن ها است.
قوانین و مدارک اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
چنانچه تصمیم شما گرفتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج است، باید مدارکتان را آماده سازید!
اجازه دهید از ابتدا و قبل از خروجتان از کشور شروع کنم. آقایان محترم برای داشتن پاسپورت باید حتما کارت پایان خدمت و یا معافیت از سربازی را داشته باشند. خانم های ایرانی هم حتما به اجازه نامه یا گواهی فوت پدر برای ازدواج نیازمند هستند. در صورتی که بدون مشکل از کشور خارج شوید، پیش از هر چیز برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج لازم است برگه تجرد داشته باشید. کافی است به کنسولگری ایران مراجعه کرده و با ارائه اصل شناسنامه و پاسپورت و 3 قطعه عکس، برگه تجرد را دریافت کنید و آن را به تایید وزارت امور خارجه ترکیه برسانید. برای دریافت برگهی تجرد حضور صاحب شناسنامه یا کسی که از جانب وی وکالت تام دارد، الزامی است؛ در غیر این صورت دریافت آن ممکن نخواهد بود. در صورتی که قبلا ازدواج کرده و طلاق گرفته باشید، در گواهی تجرد شما عبارت divorced ذکر خواهد شد. مدارکی که زوجین برای ازدواج در ترکیه باید ارائه کنند، شامل موارد زیر است:
- پاسپورت
- 4 قطعه عکس
- گواهی تولد (چنانچه ایرانی الاصل هستید ارائه شناسنامه کافی است)
- گواهی تجرد
لازم است ترجمه ترکی موارد ذکرشده، نیز ضمیمه گردد.
سن قانونی ازدواج در ترکیه، در صورت رضایت والدین، برای دختران 15 و برای پسران 17 سال است اما دختران و پسران بالای 18 سال بدون اجازه والدین نیز قادر به ازدواج خواهند بود. چنانچه فرد موردنظر شما خانمی مطلقه است، باید حداقل 300 روز از تاریخ طلاق وی گذشته باشد. به این نکته نیز توجه کنید که مردان در ترکیه نمی توانند چند همسر داشته باشند و زنان بعد از ازدواج باید نامخانوادگیشان را به نام خانوادگی شوهرشان تغییر دهند. در صورتی که شرایط ذکر شده در بالا را رعایت کرده و قوانین مربوطه را پذیرفته اید، با مراجعه به مراکز درمانی و انجام آزمایش خون، امضای فرم های مخصوص (که از شهرداری دریافت و در دفاتر ثبت اسناد رسمی تایید می گردند) ، گرفتن نوبت برای عقد و در نهایت حاضر شدن در محل تعیین شده در تاریخ مشخص، می توانید ازدواجتان را رسمی کنید. بعد از عقد به شما سند ازدواج بین المللی داده خواهد. برای گرفتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج گذراندن تمام مراحل ذکر شده الزامی است.
آداب و رسوم ازدواج در ترکیه
کشور ترکیه از نظر فرهنگی بسیار غنی است و اگرچه کشوری نیمه اروپایی محسوب می شود، پایبندی به سنن هنوز هم در میان مردم دیده می شود. بسیاری از سنت های ازدواج در ترکیه به ایران شبیه است و شاید به همین دلیل تمایل به ازدواج با افراد ترک زبان و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج در میان ایرانیان بیشتر شده است. این تشابهات و نزدیکی دو فرهنگ، هماهنگی زوجین و برگزاری مراسم ازدواج برای خانواده ها را آسان تر می سازد. هرچند تفاوت هایی هم وجود دارد و اصولا ازدواج دو انسان با ملیت های متفاوت، ازدواج دو فرهنگ است، اما نمی توان از شباهت های آشکار چشم پوشید. در هر صورت اگر قصد گرفتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج را دارید باید به سنت ها احترام بگذارید.
تعدادی از ازدواج ها در ترکیه به این صورت انجام میگیرد که خانواده های دختر و پسر، فرزندانشان را در کودکی برای یکدیگر نام می زنند تا وقتی بزرگ شدند با هم ازدواج کنند؛ این موارد امروزه بسیار اندک هستند. حدود 20 درصد ازدواج ها به شیوه سنتی صورت می گیرد؛ به این صورت که مادر داماد، دختری را پسند کرده و بعد از پرسیدن نظر دختر، پسر و دختر با هم صحبت می کنند تا در صورت رضایت با هم ازدواج کنند. در این نوع ازدواج، برخلاف شیوه اول، رضایت دختر و پسر شرط است. نوع مدرن ازدواج نیز شامل آشنایی یا عاشقی دختر و پسر و پس از آن مطرح کردن موضوع با خانواده ها است. اما حتی در نوع آخر نیز اصول و سنن اجرا و مراسم ازدواج معمولا بسیار باشکوه برگزار می گردد. مراسم ممکن است چندین روز به طول بیانجامد و در این مدت رقص و آواز و سفره ای بلندبالا از انواع غذاهای لذیذ پیش روی میهمانان خواهد بود. معمولا مراسم سه گانه ای شامل حنابندان، نامزدی و مجلس عروسی برگزار می شود. آشنایی افراد خارجی با افراد تابع یا مقیم ترکیه که به قصد اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج صورت میگیرد، از جانب خانواده ها و یا توسط دختر و پسر ممکن می شود.
ارتباط دو خانواده به هر صورتی که آغاز شده باشد، با ثبت مراسم به صورت رسمی ادامه یافته و معمولا با مراجعه به امام نکاحی پایان می یابد! مردم ترکیه اغلب به ازدواج دینی نیز پایبند هستند و بعد از رسمی شدن ازدواج با امضای فرم های مخصوص و تاییدشان در دفاتر ثبت اسناد، به امام جماعت یا امام جمعه مراجعه میکنند تا ازدواج، وجه دینی نیز پیدا کند. خواندن صیغه و تعیین مهریه هم نزد این افراد مذهبی انجام میگیرد. معمولا میزان مهریه تعیین شده در میان زوجین در ترکیه، از ایران کمتر است. در مقابل در ترکیه این سنت وجود دارد که تهیه بخش اعظم جهزیه بر عهده داماد است.
سوالات متداول
- آیا گرفتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج امکان دارد؟
بله! در صورتی که واقعی بودن ازدواجتان اثبات شود، پس از گذشت 3 سال از 5 سال (البته به شرط حفظ زندگی مشترکتان) می توانید اقامت دائم ترکیه را درخواست نمایید. در صورتی که با یک تبعه ترک ازدواج کنید، مراحل گرفتن اقامت دائم برایتان کوتاه تر خواهد بود.
- مزایا و معایب ازدواج در ترکیه چیست؟
پاسخ دادن به این سوال دشوار است چراکه معیارهای ازدواج از فردی به فرد دیگر ممکن است کاملا متفاوت باشد و همانطور که اشاره کردیم هر نوع ازدواجی مزایا و معایب خاص خود را دارد. چیزی که بر آن تاکید داریم ازدواج با آگاهی و چشم باز است. چنانچه هدفتان صرفا گرفتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج است بیشتر فکر کنید. ازدواج با فردی ایرانی یا غیرایرانی باید پس از شناخت حداکثری طرفین صورت گیرد و طبعا کسب این شناخت در ازدواج با یک خارجی، مشکل تر خواهد بود.
- آیا موضوع اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج، نیاز به مشورت دارد؟
بدون شک در امر ازدواج باید تصمیم گیرنده نهایی خود فرد باشد اما مشورت با دیگران به خصوص هنگامی که قصد ازدواج با تبعه یا مقیم یک کشور دیگر را دارید، اهمیت بیشتری پیدا می کند. از آنجا که قصدتان ازدواج برون مرزی و داشتن اقامت ترکیه از طریق ازدواج است، حتما در مورد مسائل حقوقی از یک حقوقدان کمک بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.