نحوه اخذ اقامت ترکیه از طریق کار | مدارک لازم برای گرفتن ویزای کار ترکیه
رشد اقتصادی نامناسب و بالا رفتن نرخ بیکاری در کشورمان زمینه ساز عدم دسترسی بسیاری از جوانان جویای کار به شغل و درآمد شده است و امید به بهبود شرایط زندگی و کاری از طریق مهاجرت موجب گردیده که سالیانه تعداد زیادی از ایرانی ها با هدف یافتن کار مناسب و کسب درآمد بهتر، به دنبال دریافت ویزای کاری ترکیه باشند تا بتوانند به کشور ترکیه مهاجرت کنند. به منظور کسب اقامت ترکیه از طریق کار ابتدا باید نسبت به شرایط اقتصادی و نرخ بیکاری در این کشور آگاهی لازم را کسب کنید؛ زیرا بر اساس نرخ بیکاری و رشد اقتصادی هر کشور می توان نسبت به دریافت پیشنهادهای شغلی و ویزای کاری آن کشور، برنامه ریزی نمود. همانند همه کشورهای مقصد مهاجران، کشور ترکیه هم از این قاعده مستثنا نیست.
شرایط ابتدایی و عمومی اخذ ویزای کار ترکیه چیست؟
مهاجرت به سایر کشورها به منظور دستیابی به شرایط کاری بهتر یکی از اهداف افرادی است که قصد دریافت ویزای کاری سایر کشورها را دارند. به طور کلی و به عنوان شرایط اولیه اخذ ویزای کاری باید در ابتدای امر، مدارک مورد نیاز در خصوص سلامت جسمی و روحی را از کشور مبدأ دریافت کرده باشید. یکی از روش های دریافت ویزای کار این است که به دنبال پیشنهادهای کاری که در کشور مورد نظر اعلام می شود، باشید. روش دیگر بدین صورت است که با مجوزهای دیگری مانند ویزای توریستی وارد کشور مقصد شوید و سپس برای اخذ ویزای کار و یافتن فرصت شغلی مناسب اقدام نمایید.
مدارک لازم برای دریافت اقامت ترکیه از طریق کار چیست؟
مطابق سایر روش های مهاجرت به کشورهای خارجی، اخذ اقامت ترکیه از طریق کار هم نیاز به ارائه مدارک معتبر و مستدل به سازمان های مربوطه دارد. این مدارک به شرح زیر هستند:
- مدرک هویتی معتبر و پاسپورت شخص متقاضی
- گواهی عدم سوء پیشینه دریافت شده از پزشک معتبر
- مدرک تحصیلی ترجمه شده و تایید شده توسط اداره امور مهاجرت
- پرینت حساب بانکی در ترکیه به منظور تایید تمکن مالی جهت سکونت در ترکیه
- قرارداد کاری تایید شده و امضا شده توسط کارفرما و ارائه مجوز کاری
- رزومه و سوابق کاری و تحصیلی شخص متقاضی
- مدارک معتبر مبنی بر متاهل یا مجرد بودن متقاضی
- چند قطعه عکس پرسنلی از متقاضی
برای اخذ ویزای کار ترکیه می بایست چه شرایطی داشته باشیم؟
به طور کلی برای دریافت ویزای هر کشور خارجی ابتدا باید با دریافت مشاوره های لازم، به پتانسیل های خود مبنی بر تخصص، تحصیلات، وضعیت مالی برای سرمایه گذاری و خرید ملک و… آگاه شوید. سپس با تعیین هدف خود از گرفتن ویزا، به سفارت کشور مورد نظر مراجعه کرده و با تکمیل مدارک برای وقت مصاحبه، راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. در نهایت با انجام مصاحبه و پیگیری های بعدی، شرایط شما برای اخذ ویزا مورد بررسی قرار می گیرد. به طور عمومی بهتر است در تمامی مراحل اخذ ویزا، صادقانه رفتار کنید تا با مشکلی مواجه نشوید. در این خصوص صحبت با مشاوران حوزه مهاجرت کمک بسیاری به شما خواهد کرد.
شرایط پیشنهاد کاری در ترکیه چگونه است؟
به منظور یافتن شغل مناسب در ترکیه، سایت های کاریابی مختلفی وجود دارد که می توان به آن ها مراجعه نمود و شغل مورد نظر خود را درآن ها جستجو کرد. برخی از این سایت ها به شرح زیر است:
- sahebindan.com
- eleman.net
- kariyer.com
- yenibiris.com
با ارسال رزومه کاری و تحصیلی به این سایت ها و پس از یافتن شغل مورد نظر، در صورتی که کارفرما درخواست اجازه کار را به اداره مهاجرت ترکیه یا وزارت ترکیه ارائه دهد، می توان با استفاده از آن مجوز رسمی به همراه سایر مدارک، برای دریافت ویزای کاری ترکیه اقدام نمود.
شرایط اقتصادی و نرخ بیکاری در ترکیه
پایداری نسبی در نرخ رشد اقتصادی کشور ترکیه موجب شده است که این کشور در رتبه هجدهم از این حیث قرار بگیرد و مهاجران بسیاری را به خود جذب کند. اما بر طبق آمارها نرخ بیکاری ترکیه در سال 2020 حدود 13 درصد بوده که نسبت به سایر کشورهای اروپایی، نرخ بالایی محسوب می شود؛ به همین دلیل یافتن شغل مناسب در ترکیه شاید چندان ساده اتفاق نیفتد. بنابراین اگر در تصمیم خود مبنی بر دریافت اقامت ترکیه از طریق کار مصمم هستید، بهتر است با تحلیل و بررسی بیشتری نسبت به حرفه مورد نظر خود برای یافتن شغل مناسب اقدام نمایید.
مشاغل پرطرفدار و درآمد نسبی آنها در ترکیه
برخی از مشاغل پرطرفدار و مورد نیاز در ترکیه که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است شامل: بیمه؛ فروشندگی؛ جوشکاری؛ حسابداری؛ فناوری اطلاعات؛ مدیریت زنجیره فروش؛ مشاغل ساختمانی؛ تور لیدر؛ بسته بندی و … است.
بر اساس یک آمار کلی درآمد ماهانه برخی از مشاغل رایج در ترکیه به شرح زیر بیان شده است:
- حسابدار: ۷۵۷۳ لیر
- معمار: ۷۹۱۹ لیر
- تکنسین کامپیوتر: ۶۸۷۰ لیر
- برنامه نویس: ۷۹۹۶ لیر
- مهندس: ۸۵۴۰ لیر
- فروشنده: 5100 لیر
نحوه پیوستن افراد همراه به فرد مهاجر در ترکیه
برای اینکه بتوان برای همراهان شخص مهاجر (همسر و فرزندان) درخواست اقامت داده شود، نیاز به در دست داشتن ویزای کار ترکیه و گذراندن اقامت 1 ساله در این کشور است. تنها با این شرایط می توان درخواست الحاق همراه به خانواده شخص مهاجر را اعلام نمود. بنابراین در همان ابتدای امر، ورود همراه با شخص مهاجر به کشور ترکیه امکان پذیر نخواهد بود.
دریافت اقامت دائم در ترکیه از طریق کار
اگر از مدت زمان کار و زندگی شما در ترکیه، 8 سال پی در پی گذشته باشد، می توانید برای اخذ اقامت دائم در این کشور درخواست خود را اعلام نمایید. پس از دریافت اقامت دائم در ترکیه می توانید بدون نیاز به تمدید، در آن کشور اقامت داشته باشید.
اگر شما هم قصد مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت ترکیه از طریق کار را در سر دارید، بهتر است که ابتدا شرایط کلی خود را با یک مشاور با تجربه در میان بگذارید تا نسبت به تمامی مراحل مسیری پیش روی خود، آگاهی کامل را کسب کنید. در روند دریافت ویزای کاری ترکیه همواره با صداقت پیش بروید تا بتوانید مراحل آن را با آرامش و اطمینان بیشتری پشت سر بگذارید. ضمن برخورداری از شرایط عمومی دریافت ویزا، در دست داشتن مجوز کار از کارفرمایی در ترکیه، برای شروع فرآیند دریافت ویزا، گام مهمی محسوب میشود.
سوالات متداول
- آیا می توان به صورت حضوری در ترکیه کار پیدا کرد؟
در صورتی که به عنوان توریست وارد ترکیه شوید، می توانید به دنبال پیشنهادهای شغلی مناسب خود باشید و با دریافت پیشنهاد کاری و مجوز کار، اقامت توریستی خود را به اقامت کاری تغییر دهید؛ ولی با اقامت توریستی نمی توانید در ترکیه مشغول به کار شوید.
- آیا می توانم به راحتی در ترکیه شغل مرتبط با تخصص و حرفه خودم را پیدا کنم؟
با توجه به نرخ بیکاری 13 درصدی در ترکیه که نسبت به سایر کشورهای اروپایی رقم بالایی محسوب میشود، امکان یافتن شغل مناسب، نیاز به جستجو و صرف زمان بیشتری خواهد داشت؛ اما اگر در این زمینه پشتکار و صبر بالایی دارید به موفقیت خود امیدوار باشید.
- شرط اولیه برای دریافت ویزای کار ترکیه چیست؟
ابتدا باید پیشنهاد کاری مناسب خود را از کارفرمایی در ترکیه دریافت کنید و سپس مجوز کاری را به همراه سایر مدارک هویتی به سفارت ترکیه ارائه دهید تا سایر مراحل دریافت ویزای کار ترکیه انجام شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.