راهنمای کامل تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه 2021
تحصیل در کشورهای دیگر معمولاً موضوعی است که ذهن محصلین و دانشجویان را به خود درگیر می کند. مهاجرت تحصیلی یکی از محبوب ترین انواع مهاجرت ها است. می توان گفت تا حدودی اخذ ویزای تحصیلی یکی از آسان ترین راه های ورود به کشورهای دیگر است. ضمن اینکه بعد از اتمام تحصیل، امکان پیدا کردن کار و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری نیز وجود خواهد داشت. حال در این بین کشور ترکیه از آنجایی که به کشور ما نزدیک بوده و شاید احساس دوری و غربت در آن کم تر باشد، معمولاً جزو اصلی ترین انتخاب ها است. تحصیل در مقاطع مختلف این کشور در بین متقاضیان محبوبیت دارد. به خصوص تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه که یکی از پرطرفدارترین انتخاب هاست. آن چه ما در این نوشتار برآنیم، بررسی و تحلیل این نوع از مهاجرت و معرفی مدارک لازم برای آن است. پس اگر به دنبال تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه هستید، حتماً در ادامه با ما باشید.
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه
شما برای تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه باید در ابتدای کار حتماً مدرک دیپلم 12 ساله را در دست داشته باشید. بعد از آن باید در آزمون های ورودی دانشگاه های این کشور شرکت کنید و در صورت قبولی در آن ها، می توانید تحصیل در این مقطع را شروع کنید. تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه حدود 4 سال طول خواهد کشید. تدریس عموماً به زبان ترکی خواهد بود اما برای دانشجویانی که به این زبان تسلطی ندارند، کلاس زبان ترکی برگزار خواهد شد. اگر شما در آزمون های ورودی دانشگاه ها قبول شوید، می توانید در هر رشته ای که خواستید شروع به تحصیل کنید. این آزمون های ورودی از طرف دولت برگزار خواهند شد. ناگفته نماند که طول تحصیل در رشته پزشکی در این کشور حدود 6 سال خواهد بود. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه نیز بستگی به رشته و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را خواهید داشت، دارد. در ادامه بیشتر در این زمینه توضیح خواهیم داد. نکته مهم دیگر اینکه برای دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع لیسانس، حدود 10 ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی وجود خواهد بود.
تحصیل در مقطع کارشناسی به همراه بورسیه
در ابتدای امر باید گفت که تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه اگر بخواهد همراه با بورسیه باشد، شرایط خیلی سختی را شامل خواهد شد. داشتن یک رزومه علمی قوی، نمرات بالا، معدل عالی، مدرک آیلتس بالای هفت و همچنین داشتن مقالات ISI، از جمله این شرایط است که برای مقطع لیسانس شاید کمتر دانشجویی با این شرایط پیدا شود. به همین دلیل است که در همان ابتدا گفتیم بورسیه تحصیلی برای مقاطع بالاتر و حتی فقط برای مدرک دکترا به خوبی و آسان تر پیدا می شود. بورسیه ها بسته به دانشگاه ها متفاوت خواهند بود؛ برخی تمام هزینه های دانشجو را شامل شده و برخی فقط مقادیری از آن را تأمین می کنند.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه چقدر است؟
همانطور که پیش تر هم گفتیم هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه، بستگی به دانشگاه و رشته ای که انتخاب می کنید خواهد داشت. به طور کلی می توان گفت برای تحصیل در مقطع لیسانس این هزینه ها بین هشت هزار دلار تا بیست و پنج هزار دلار در سال خواهد بود. هزینه های زندگی در کشور ترکیه نیز به طور کلی نسبت به کشور ایران 2 درصد بالاتر است. یادتان باشد که ترکیه نیز کشوری است که تا حدودی درگیر تورم بوده و در نتیجه هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه نیز ممکن است با گذشت زمان، بالاتر رود.
دانشگاه های برتر برای تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه
همانطور که پیش تر هم ذکر کردیم برای ورود به دانشگاه های کشور ترکیه شما باید ابتدا در آزمون های آن ها شرکت کنید. آزمونی با نام YÖK، شما را از نظر علمی و همچنین اطلاعات زبان ترکی می سنجد. شما در هر مقطعی که باشید اجازه شرکت در این آزمون را خواهید داشت. تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه، همانند دانشگاه های سراسری ایران، بعد از این آزمون و دریافت نتایج صورت خواهد گرفت. همچنین خوب است بدانید که رشته ای که برای تحصیل انتخاب می کنید، لازم نیست که ارتباطی با دیپلم شما داشته باشد. در ادامه تعدادی از بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه را برای شما آورده ایم:
- دانشگاه بلکینت
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه صابانچی
- دانشگاه بوگزیسی
- دانشگاه کوش
- دانشگاه آتلیم
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه
برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ابتدا شما باید یک پذیرش اولیه از دانشگاه داشته باشید.کسانی که موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود می شوند، در مرحله بعدی باید برای ویزای تحصیلی کشور ترکیه اقدام کنند. مدارکی که برای اخذ ویزا لازم است عبارتند از:
- دارا بودن پاسپورتی که بیش از شش ماه اعتبار دارد و همچنین یک کپی از آن.
- ارائه پذیرش تحصیلی که از طرف دانشگاه به فرد متقاضی تحصیل، داده شده است.
- شخص متقاضی باید دارای یک انگیزه نامه برای تحصیل در کشور ترکیه باشد تا دلیل او از مهاجرت تحصیلی را بازگو کند.
- ارائه 4 قطعه عکس رنگی.
- ارائه نامه تمکن مالی که از طرف بانک صادر می شود و همچنین گردش حساب مالی مناسب شخص متقاضی.
- یک بیمه نامه دانشجویی که نشان دهد شخص دانشجو در این کشور بیمه شده است.
شرایط اقامت پس از تحصیل در ترکیه
نکته ای که در این زمینه باید بدانید این است که مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه، منجر به اخذ پاسپورت ترکی و اقامت در ترکیه نخواهد شد. بدین معنا که هر چند سال که در ترکیه مشغول به تحصیل باشید، از نظر دولت به عنوان سال های اقامتی شما به حساب نخواهد آمد. فقط در صورتی که کار پیدا کنید و یا سرمایه گذاری و ازدواج نمایید، می توانید پس از گذشت 8 سال به اخذ اقامت دائم و پس از گذشت 10 سال به اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه دست پیدا کنید. خوب است بدانید که پاسپورت کشور ترکیه ازنظر اعتبار در رتبه 38 جهانی قرار دارد و با داشتن این پاسپورت شما می توانید به 71 کشور دنیا بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کنید. اما ناگفته نماند که تابعیت دوگانه یا به اصطلاح دو تابعیتی نیز از نظر این کشور پذیرفته شده است.
سؤلات متداول
- آیا برای تحصیل در ترکیه محدودیت سنی وجود دارد؟
برای تحصیل در این کشور می توانید با هر سنی که دارید برای هر مقطعی که می خواهید، اقدام کنید و هیچ گونه محدودیتی وجود نخواهد داشت.
- شرایط اقامت بعد از تحصیل در ترکیه چگونه است؟
از آن جایی که نرخ بیکاری در کشور ترکیه بالاست، شرایط برای اقامت پس از تحصیل چندان مهیا نیست. اما اگر متقاضی اقامت در کشور ترکیه هستید، پس از تحصیل در صورت پیدا کردن کار، مشغول به کار در این کشور شده و بعد از مدتی، اقامت دائم را کسب کرده و تابعیت این کشور را نیز می توانید اخذ نمایید.
- شرط معدل برای تحصیل در ترکیه چقدر مهم است؟
برای تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه، می بایست معدل مد نظر دانشگاه مورد نظرتان را داشته باشید تا بتوانید در این کشور به تحصیل مشغول شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.