به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید
روش های مهاجرت به مالزی

راه های مهاجرت به مالزی و شرایط زندگی در این کشور | مهاجرت به مالزی در سال 2021

رویای زندگی در جامعه امن، دست یابی به شغل متناسب با رشته تحصیلی، داشتن درآمد ایده آل و زندگی در مسکن مناسب برای ساکنین بسیاری از کشورها، رویایی است که امکان تحقق آن در کشور مبدا وجود ندارد. از این رو بسیاری به کمک شیوه های قانونی با صرف منابع مالی و برخی دیگر به صورت روش های غیرقانونی اقدام به مهاجرت می نمایند. طبیعی است که آنچه در مقصد انتظار این افراد را می کشد، کاملاً متفاوت خواهد بود. در ادامه قصد داریم تا به بررسی مساله مهاجرت به مالزی بپردازیم و روش های مهاجرت و شرایط آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 

بررسی پدیده مهاجرت

طبیعی است که هدف از زندگی بشر تنها به عنوان بقا تعریف نمی شود و در کنار بهره مندی از امنیت، افراد مایل به ارتقای حداکثری امکانات و سطح زندگی خود هستند. زمانی که این نیازها برطرف نمی شود و یا فرصت بهتری در مکانی دیگر به وجود می آید، پدیده مهاجرت شکل می گیرد. مهاجرت در دو شیوه درون کوچی، جابه جایی در مرزهای یک کشور و یا به شیوه برون کوچی، انتقال به کشوری دیگر روی می دهد.

دلایلی چون جنگ، قحطی، بیماری، مشکلات اقتصادی، سیاسی و… عوامل تاثیرگذار در این زمینه قلمداد می شوند. بدیهی است که امکان مهاجرت به کشورهای توسعه یافته، شانس بهره مندی از زندگی با امکانات و رفاه بیشتر را افزایش می دهد.

 

دلایل مهاجرت به مالزی

کشور مالزی تنها به عنوان مقصد گردشگری در جهان محبوبیت ندارد بلکه به مکانی ایده آل برای زندگی تبدیل شده است که به امر مهاجرت صدها نفر از اقصی نقاط جهان به این کشور منجر شده است. دلایل متنوعی برای مهاجرت به مالزی ذکر می شود. از جمله آن می توان به ثبات سیاسی و اختلاط نژادی این کشور اشاره نمود. تسلط و صحبت مردم به زبان انگلیسی نیز اهمیت فراوانی دارد و به مهاجران در امر ترکیب با مردمان بومی کمک فراوانی می کند. ارتباط سیاسی و اقتصادی آن نیز با سایر ملل به دلیل اقتصاد سالم در سطح بالایی گزارش می شود. یکی دیگر از موارد حائز اهمیت، برآورد هزینه های معقول زندگی در مالزی در مقایسه با سنگاپور و هنگ کنگ عنوان می گردد.

 

روش های مهاجرت به مالزی

در زمینه مهاجرت به مالزی روش های متعدد و انواع ویزا لحاظ گردیده است که در ادامه به معرفی برخی از انواع آن پرداخته می شود:

دریافت ویزای دانشجویی

همواره امکان ادامه تحصیل در سایر کشورها می تواند گزینه جذابی برای قشر دانشجو تلقی شود. این امر در مورد کشور مالزی و تحصیل در مالزی نیز صدق می نماید. در این روش دریافت پذیرش در یک دوره تمام وقت از دانشگاه یا موسسه علمی معتبر، مورد نیاز است. دانشگاه و یا موسسه علمی اقدام به صدور کارت دانشجویی از طرف اداره مهاجرت می نماید. این مدرک به همراه نامه تاییدیه ویزا برای دانشجو مورد نیاز خواهد بود. در ضمن فرم های درخواست به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار می گیرند و به صورت آنلاین یا آفلاین تکمیل و ارسال می گردند. در این زمینه مدارک زیر مورد نیاز است:

·        کپی گذرنامه با اعتبار حداقل یک سال

·        عکس پاسپورتی

·        کپی تاییدیه دانشگاه

·        فرم درخواست ویزا

·        مدرک زبان انگلیسی

·        مدارک تایید شده دوره های متوسطه و بالاتر

·        گواهی تمکن مالی

لازم به ذکر است که هزینه های دریافت ویزای دانشجویی با توجه به دانشگاه مقصد متفات خواهد بود. این ویزا به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت. نکته حائز اهمیت دیگر امکان صدور ویزا برای همسر و فرزندان دانشجوی بین المللی در دوره های ارشد تا فوق دکترا است.

روش های مهاجرت به مالزی

دریافت ویزای کار

روش های مهاجرت به مالزی با ویزای کاری به صورت های زیر امکان پذیر است:

·        مجوزهای اشتغال: برای مهاجران شاغل در مالزی، با حداقل هزینه 000/3 رینگیت مالزی (RM) به مدت اعتبار 2 سال صادر می گردد؛ امکان تمدید آن نیز وجود دارد.

·        ویزای حرفه ای (PVP) : این مجوز به اتباع خارجی برای انجام پروژه های کوتاه مدت با اعتبار حداکثر 12 ماه صادر می گردد. از جمله این مشاغل می توان به نصاب تجهیزات، کارشناسان تعمیرات، محققان، اساتید و سخنرانان میهمان، هنرمندانی چون کارگردانان، بازیگران و…، اعضای آژانس ها یا سازمان های بین المللی و… اشاره نمود.

·        ویزای موقت: برای اتباع خارجی که مدت کاری آن ها در مالزی کمتر از 24 ماه به طول می انجامد.

·        ویزای آموزش: این ویزا نیز برای اتباع آموزشی مایل به دریافت آموزش حرفه ای به مدت حداکثر 12 ماه صادر می گردد.

·        ویزای الحاق به همسر: این امر برای الحاق خانواده شاغلین در مالزی که به روش های قبل موفق به دریافت ویزا شده اند، صادر می شود. اعتبار این ویزا بسته به میزان اعتبار ویزای کاری فرد شاغل خواهد بود.

امکان خرید ملک

با توجه به تعریف، دریافت اقامت دائم به معنای حق زندگی دایم در کشور مقصد است. در این روش، تمدید ویزا معنایی نخواهد داشت و حقوق شهروندان مالزیایی در مورد فرد لحاظ خواهد شد. از این رو یکی از روش های دریافت اقامت دائم و تابعیت در مهاجرت به مالزی، امکان سرمایه گذاری است. در این روش حداقل مبلغ 2 میلیون دلار آمریکا در یکی از بانک های مالزی واریز می گردد و تا 5 سال امکان برداشت از آن وجود ندارد. در این روش امکان همراهی همسر و فرزندان زیر 18 سال لحاظ شده است و پس از 5 سال امکان دریافت اقامت وجود دارد. البته در این مسیر به حامی با ملیت مالزی نیز مورد نیاز است.

ازدواج با شهروند مالزیایی

به طور خودکار ازدواج و مهاجرت به مالزی امکان اقامت دائم را فراهم نمی کند. برای این منظور لازم است تا فرد پیش از آن دارای ویزای بلند مدت باشد و به مدت 5 سال به طور مستمر در مالزی اقامت داشته باشد. هم چنین از حمایت مالی همسر مالزیایی خود نیز بهره مند گردد.

سیستم مبتنی بر امتیاز

ممکن است بسیاری با این روش آشنایی نداشته باشند. به کمک این سیستم پیچیده نیز می توان براساس کسب 7 معیار با دریافت حداقل 65 امتیاز از مجموع 120، شرایط دریافت اقامت را محاسبه کرد. از جمله این معیارها می توان به سن، صلاحیت، مدت اقامت در مالزی، میزان سرمایه گذاری، سابقه کاری، آشنایی با موسسات و زبان این کشور اشاره نمود.

مهاجرت به مالزی با برنامه مالزی خانه دوم

در این روش نیز شهروندان خارجی می توانند به بهره گیری از امکان Malaysia My Second Home نیز نسبت به دریافت اقامت بلند مدت اقدام نمایند. در این روش به همسر و فرزندان زیر 21 سال فرد متقاضی نیز ویزایی با مدت اعتبار 10 سال اعطا می گردد. در این روش متقاضی مجاز به انجام کار پاره وقت نخواهد بود و تنها افراد بالای 50 سال امکان مشارکت در شغل های نیمه وقت را خواهند یافت. شرایط دریافت آن برای متقاضیان زیر 50 سال به صورت زیر است:

·        دارایی نقدی به ارزش 500 هزار رینگیت

·        حداقل درآمد ماهانه 10 هزار رینگیت

·        سپرده ثابت بانکی متقاضی مهاجرت به مالزی در این کشور با موجودی 300 هزار رینگیت

متقاضی بالای 50 سال نیز باید شرایط زیر را احراز نماید:

·        دارای حداقل حقوق بازنشستگی و یا درآمدی معادل 10 هزار رینگیت

·        باز نمودن حساب بانکی در مالزی با حداقل 350 هزار رینگیت موجودی

·        اثبات پوشش هزینه های زندگی در این کشور

 

هزینه های دریافت اقامت دائم در مالزی

هزینه ارائه درخواست اقامت جهت مهاجرت به مالزی در حدود تنها 40 رینگیت عنوان می شود. برای انجام این پروسه اگر قصد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری را دارید به همراه داشتن حداقل دو میلیون دلار آمریکا نیاز است. در صورت نداشتن این میزان دارایی خالص، اثبات تمکن مالی الزامی خواهد بود تا بتوان از طریق آن نسبت به افتتاح حساب بانکی با حداقل میزان سپرده اقدام نمود.

به یاد داشته باشید که در این زمینه صرف وجود چند میلیون دلار اضافی در بانک، تضمینی برای دریافت اقامت این کشور نخواهد بود. بهتر است برای تحقق بخشیدن به این امر میزان شایستگی خود در زمینه های تخصصی را برای دریافت اقامت به نحوی اثبات نمایید. داشتن صداقت و حسن نیت به عنوان نکات کلیدی در این پروسه معرفی می گردد.

هزینه های دریافت اقامت دائم در مالزی

جمع بندی و نتیجه گیری

به یاد داشته باشید که پدیده مهاجرت، به آسانی امکان پذیر نخواهد بود. از این رو در پدیده مهاجرت به مالزی لازم است تا به اهداف مهاجرت خود به دقت فکر کنید، مدیریت سرمایه های مالی خود را بر عهده بگیرید، به کسب مهارت های تخصصی و زبان همت گمارید و در این زمینه با افراد متخصص مشورت نمایید.

 

 

سوالات متداول

1.  آیا امکان کار دانشجویی در مالزی حین تحصیل وجود دارد؟

بله، دانشجویان بین المللی پس از مهاجرت به مالزی و شروع تحصیل می توانند تا سقف 20 ساعت در هفته به صورت پاره وقت به کار مشغول شوند.

2.  آیا یافتن شغل در مالزی آسان است؟

به علت وجود ماهیت رقابتی در بازار کار، یافتن شغل چالش برانگیز عنوان می شود. گرچه داشتن تخصص و رزومه قوی در این امر کمک فراوانی می کند.

3.  آیا هزینه های زندگی در مالزی زیاد است؟

این هزینه ها به طور متوسط 48 درصد کمتر از ایالات متحده برآورد می شود. در زمینه مسکن نیز تا 75 درصد کمتر از آمریکا عنوان شده است.

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *