مهاجرت به پرتغال | شرایط و راه های مهاجرت به پرتغال
مهاجرت، مقولهای است که از هزاران سال گذشته توسط نسلهای مختلف بشریت، بنابر دلایل گوناگونی صورت می گرفته است. به عنوان مثال، قبیلههای مختلف، جهت دسترسی به مزارع، مراتع و منابع تغذیه و پیدا کردن خوراک بیشتر و حتی تغییر مکان زندگی، عمل مهاجرت را در دستور کار خود قرار می دادند. اما امروزه، تعریف مهاجرت و دلایل آن، دستخوش تغییرات گستردهای شده است. افراد به جهت دسترسی به استانداردهای بهتر زندگی و سلامت و تغییر در سبک و سیاق آن، ادامه تحصیل، فرار از فقر و بی پولی، نیازهای شخصی و عاطفی، تاثیرات سیاسی و حتی براساس تاثیر گرفتن از تبلیغات، به مهاجرت اقدام می کنند. طی سالیان گذشته نیز، کشورهای مختلفی در این خصوص تبلیغات گستردهای انجام داده اند. در ادامه، قصد داریم تا شرایط مهاجرت به پرتغال را درخصوص انجام مهاجرت و شرایط مختلف حاکم بر این امر، بررسی نماییم.
انواع روشهای مهاجرت به پرتغال
برای مهاجرت به کشور پرتغال، شیوهها و روشهای متعددی قابل انتخاب و پیگیری بوده که علاقمندان می توانند برای مهاجرت به این کشور و با در نظر گرفتن شرایط خود، به یکی از روشهای زیر اقدام کنند:
- شرایط عمومی مهاجرت به پرتغال
- مهاجرت از طریق تحصیل
- مهاجرت به واسطه کار
- مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت به شیوه خرید ملک
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت به شیوه خودحمایتی
- مهاجرت به شیوه پناهندگی
در ادامه درباره هر یک از این روشها و شرایط آنها صحبت خواهیم نمود.
-
شرایط عمومی مهاجرت به پرتغال
طبع و ذائقه خوراک مردمان خونگرم کشور پرتغال که از آب و هوایی مدیترانهای و معتدل بهره می برد، به ایرانیان نزدیک بوده و از طرفی، شرایط سرمایه گذاری مانند خرید ملک هم برای سرمایه داران و افراد بازنشسته فراهم شده است. بنابراین، کشور پرتغال، جهت مهاجرت افراد ایرانی، گزینهای ایده آل محسوب میشود. ضمن اینکه، این کشور در رابطه با ویزای شنگن هم، قراردادهایی را با برای اتحادیه اروپا به سرانجام رسانده است. همین دلیل موجب میشود تا نظر علاقمندان به مهاجرت، به کشور پرتغال بیش از پیش جلب شود.
-
مهاجرت از طریق تحصیل
برای دانشجویان و علاقمندان، امکان تحصیل در بازهای 3 تا 4 ساله و برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، فراهم شده است. جهت دریافت پذیرش هم، نیاز است تا مدرک تحصیلی قبلی به همراه ریز نمرات ارائه شود. بنابر نوع زبان تحصیلی مورد تدریس در دانشگاه، مدرک زبان انگلیسی و یا پرتغالی، باید ارائه شود. هرچند که هزینه تحصیل در پرتغال برای افراد اتحادیه اروپا رایگان است؛ اما علاقمندان خارج از این اتحادیه، باید باتوجه به نوع رشته، هزینههای متفاوتی را بپردازند.
به عنوان مثال، هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی، حدود 3 هزار و 500 تا 8 هزار یورو است. این رقم برای کارشناسی ارشد هزار و 800 تا 3 هزار یورو بوده که این بازه قیمتی برای مقطع دکتری به 5 هزار تا 15 هزار یورو افزایش پیدا خواهد کرد. کشور پرتغال، طی سالیان گذشته به انجام پروسه به روز رسانی سطح کیفی دانشگاههای خود اقدام کرده که این مورد برای علاقمندان، خبر خوبی است. از جمله دانشگاههای معتبر، به مواردی مانند دانشگاه لیسبون و کویمبرا می توان اشاره کرد که به عنوان مثال، کویمبرا سالانه حدود 25 هزار دانشجو پذیرش می کند. دانشگاههای آییرو، پورتو و کاتولیک لیسبون هم از دیگر دانشگاههای معتبر کشور پرتغال محسوب می شوند.
-
مهاجرت به واسطه کار
افراد علاقمندی که در زمینههای مختلف دارای تخصص بوده و مدرک مربوطه را هم اخذ کرده اند، می توانند برای جهت اخذ ویزای کاری کشور پرتغال اقدام نمایند. یعنی اگر شخص از سمت کمپانیها و شرکتهای واقع در پرتغال، پیشنهاد شغلی دریافت کند، با ارسال رزومه و مدارک خود و درخواست شغل، می تواند برای شغل موردنظر خود اقدام کند. در مرحله بعد، درصورت تائید کارفرما، پروسه دریافت ویزا و موارد مربوط به شغل، انجام خواهد شد. از آنجایی که کشور پرتغال میانگین نرخ بیکاری پایینی در حدود 6 درصد در سال 2020 دارد، افرادیکه که قصد دارند تا از طریق کار به این کشور مهاجرت کنند، نگران شغل نخواهند بود. نکته جالب توجه اینکه، برخی مشاغل در کشور پرتغال، برای افراد مهاجر درآمدهای ماهیانه خوبی را ایجاد خواهند کرد. به عنوان مثال، مهندس IT، حدود 3 هزار و 500 یورو، مهندس مکانیک 2 هزار یورو، مدیر هتل 3 هزار و 150 یورو و مهندس نرم افزار 3 هزار و 850 یورو ماهیانه حقوق دریافت می کنند.
-
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
اقدام به مهاجرت به کشور پرتغال از روش سرمایه گذاری، یکی از بهترین طرق مهاجرت و اخذ اقامت در این کشور است. افراد می توانند به وسیله ثبت شرکت در پرتغال، خریداری یک تجارت فعال، سرمایه گذاری در قسمت دولتی و میراث فرهنگی، خرید ملک و یا خرید سهام پروژههای وابسته به دولت این کشور، پروسه سرمایه گذاری را انجام دهند. البته گزینه ثبت شرکت، شانس کمی را برای اخذ اقامت ایجاد کرده و از نظر اقتصادی صرفه نداشته و ریسک بالایی هم دارد. از طرفی، در روش خرید سهام دولتی هم امکان اخذ اقامت برای ایرانیها وجود ندارد. مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که در خرید طرح تجاری یا بیزینس فعال، امکان افتتاح حساب به سختی صورت می گیرد.
-
مهاجرت به شیوه خرید ملک
در بین روشهای عنوان شده جهت سرمایه گذاری در کشور پرتغال، خرید ملک یکی از بهترین گزینه ها محسوب شده و گلدن ویزا (ویزای طلایی) به کسانی اعطا میشود که از طریق خرید ملک در این کشور سرمایه گذاری کرده اند. بازه قیمتی ملکها در کشور پرتغال جهت خرید، بین 280 هزار تا 500 هزار یورو بوده که البته باید به سن ساختمان توجه داشت. زیرا اگر بیشتر از 3 دهه عمر داشته باشند، نیاز به بازسازی، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. یکی از مزایای خرید ملک در این کشور، اعطای سود 3 تا 10 درصدی بوده و به همسر و فرزندان خریدار (فرزندان تا سن 21 سال) اقامت داده میشود. از دیگر مزایای خرید ملک در کشور پرتغال این است که امکان مصادره اموال در این کشور بسیار کم است و طی سالهای گذشته، کمترین میزان ریسک جهت سرمایه و یا مصادره اموال در کشور پرتغال وجود داشته است.
-
مهاجرت از طریق ازدواج:
اگر فردی با شهروندی پرتغالی ازدواج کند، می تواند اقامت و تابعیت این کشور را دریافت نماید. اما دریافت این مورد، از طریق ازدواج با شخصی که اقامت دائم دارد، امکان پذیر نیست. نکته مهم اینکه اگر ازدواج در خارج از کشور پرتغال به ثبت رسیده باشد، باید پس از مهاجرت از طریق ازدواج و دریافت اقامت، این ازدواج مجدداً ثبت شود. مورد دیگر اینکه، اگر بین زوجین تا قبل از 3 سال از دوران زوجیت، طلاق رخ بدهد، اقامت شخص خارجی و شرایط آن، از بین خواهد رفت. انتقال تابعیت به فرزندان در کشور پرتغال، از سیستم خون پیروی می کند. اگر پدر یا مادر فرزند متولد شده، با استفاده از شیوههای مرسوم، اقامت دائم کشور پرتغال را به دست آورده باشند، فرزند آنها نیز می تواند این تابعیت را کسب نماید.
-
مهاجرت به شیوه خود حمایتی
در این روش که یکی از کم ریسکترین شیوههای مهاجرت به پرتغال است، نیاز نیست تا پولی از حساب شخص به شخص و شرکتی انتقال پیدا کند. تنها لازم است تا فرد ثابت کند که از لحاظ مالی شرایط مساعدی داشته و در عین حال، هرکدام از اعضای خانواده باید مبلغ مشخصی در حساب بانکی خود داشته باشند. ضمن اینکه شخص باید با اسناد مربوطه نشان دهد که یک یا دو ملک به نام خود دارد. از آنجاییکه در این شیوه شرط سنی وجود ندارد، افراد بازنشسته هم می توانند از طریق این مورد، نسبت به مهاجرت و دریافت اقامت کشور پرتغال، اقدامات مربوطه را انجام دهند.
-
مهاجرت به شیوه پناهندگی
به طور کلی، این شیوه خطرناک و پر ریسک بوده و شخص باید ثابت کند که از لحاظ امنیت جانی، در معرض خطر قرار دارد و مواردی مانند فقر و بیکاری در کشور مبدا، دلایل قانع کنندهای نخواهند بود.
نقاط ضعف و قوت مهاجرت به کشور پرتغال
جهت مهاجرت به کشور پرتغال، افراد معمولاً دلایل مختلفی را در نظر می گیرند که این مورد باتوجه به چشم اندازها و اهداف آنان، می تواند متفاوت باشد. این کشور هم مانند هر کشور دیگری، مزایا و معایبی دارد. البته مزایای آن بر معایبش برتری دارد که به مواردی مانند: امکان اخذ ویزا برای ایرانی ها، هزینه معقول زندگی، امکان مهاجرت بازنشستگان بدون سرمایه گذاری، نرخ پایین بیکاری، امکان بهره بردن از شرایط سرمایه گذاری در خرید ملک، تخصیص سود تضمینی به سرمایه، امنیت مناسب کشور و امکان الحاق خانواده و فرزندان تا سن 21 سال، آب و هوای مناسب و نزدیکی فرهنگی به ایران، می توان اشاره کرد. اما باید توجه داشت که زبان رسمی این کشور پرتغالی بوده و در صورت ثبت شرکت، امکان افتتاح حساب وجود ندارد. حال شما می توانید با کسب اطلاعات بیشتر درباره راههای تشریح شده مهاجرت به پرتغال، روشی را که بیشتر از همه با شرایط شما سازگاری دارد، جهت به تحقق پیوستن این رویا برگزینید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.