راه های مهاجرت به چین و شرایط زندگی در این کشور | مهاجرت به چین در سال 2021
کشور چین که یکی از کهن ترین و بزرگ ترین کشورهای جهان است، دارای جذابیت های بسیاری است و خصوصاً در سال های اخیر با توجه به رشد اقتصادی فزایندۀ خود و همچنین دارا بودن رتبۀ مناسب از نظر آموزش عالی در بین کشورها و دانشگاه های خوب جهان، مهاجرت به چین طرفداران بسیاری پیدا کرده است و این کشور مقصد مهاجرتی بسیاری از افراد در سراسر دنیا شده است. از اواخر دهۀ 1970 با تغییر سیاست های این کشور و باز شدن فضای آن میزان مهاجرت به این کشور افزایش یافت.
این کشور که با کشورهای روسیه، هندوستان، پاکستان، قزاقستان، مغولستان، تاجیکستان، کره شمالی، افغانستان، نپال، ویتنام و … مرز خاکی دارد، کشوری وسیع و پرجمعیت است، از نظر وسعت سومین کشور جهان و از نظر جمعیت اولین کشور جهان است. این کشور با سیستم تک حزب و کمونیستی اداره می شود و زبان رسمی آن چینی و مردم آن یا بودایی هستند یا دینی ندارند. البته اقلیت ها نیز در چین وجود دارند؛ به عنوان مثال اقلیت مسلمان که مورد اذیت و آزار نیز قرار می گیرند.
چین طبیعت متفاوتی دارد، از همجواری با روسیه و سیبری با هوای سرد و خشک گرفته تا بیابان های خشک و استپ نزدیک مغولستان و یا جنگل های نواحی مرطوب جنوبی در همسایگی ویتنام و لائوس و همچنین نواحی ساحلی در شرق و جنوب شرقی که دارای مرز ساحلی و دریایی با شبه جزیرۀ کره، تایوان و ژاپن و اقیانوس آرام است.
واحد پول این کشور یوان است و به دلیل سیستم حکومتی و سیاست موجود در چین، مردم چین دسترسی به اینترنت آزاد جهانی نداشته و از اینترنت ملی استفاده می کنند. اما وجود نیروی کار ارزان و زیرساخت های نسبتاً مناسب چین را به قدرت اقتصادی بزرگی در جهان تبدیل کرده است.
حال سؤال این است که چین مقصد مهاجرتی مناسبی است یا خیر و چگونه و از چه طریق می توان به این کشور مهاجرت کرد؟ برای پاسخ به این سؤالات با ما همراه شوید.
مهاجرت به چین
مانند هر کشور دیگری راه های مختلفی برای مهاجرت به کشور بزرگ و گستردۀ چین نیز وجود دارد؛ مهاجرت شغلی و کاری، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، مهاجرت از طریق ازدواج و اخذ اقامت از طریق تولد و حتی مهاجرت از طریق پناهندگی. در بسیاری موارد مهاجران غیرقانونی خصوصاً در مرز این کشور با کره شمالی به سوی این کشور گسیل می شوند، ولی می توان با بررسی راه های مهاجرت به این کشور و کسب اقامت، راه و روش مهاجرت دلخواه خود را به این کشور انتخاب کرد.
جمهوری خلق چین در چندین سال اخیر تنوانسته است تعداد زیادی از مهاجران، خصوصاً مهاجران تحصیلی، کار و ازدواج را جذب کند. اما آن طور که باید در زمینه از نظر استانداردها و کیفیت رشد نکرده است. از سوی دیگر رشد ملی گرایی و تعصبات قومیتی را در این کشور نباید از نظر دور داشت، که تعامل و مدیریت بیشتر مقامات و مسئولان این کشور و همچنین جامعۀ مدنی، نمایندگی های دیپلماتیک خارجی و سازمان های جهانی و بین المللی می بایست سیاست های روشن، محکم و یکسانی را در رابطه با تبعیض نژادی اتخاذ کنند. چرا که پیری جمعیت، کاهش نیروی کار و در نهایت کاهش جمعیت، عواملی هستند که نیاز به یک سیاست مهاجرتی رو صحیح و استراتژیک را تعیین می کند.
انواع ویزاهای چین
علاوه بر ویزای دیپلماتیک و ویزاهای که به صورت مجوزهای خاص صادر می شوند، ویزاهای خدماتی و ویزاهای معمولی نیز وجود دارند.
ویزاهای معمولی به 8 نوع تقسیم می شوند:
- ویزای توریستی (L Visa) که برای یک شهروند خارجی صادر می شود تا به طور موقت و در مدت کوتاهی برای گردشگری، ملاقات خانوادگی یا کارهای شخصی به چین بیاید.
- ویزای تجاری (F Visa) برای مدت کمتر از 6 ماه برای یک شهروند خارجی صادر می شود که برای بازدید، تحقیق، سخنرانی، تجارت، مبادلات در زمینه های علوم، فناوری یا فرهنگ، تحصیلات پیشرفته یا کارآموزی به مدت یک دوره به چین دعوت شده است.
- ویزای دانشجویی (X Visa) برای یک شهروند خارجی در مدت زمان بیش از 6 ماه به منظور تحصیل، تحصیلات تکمیلی یا کارآموزی صادر می شود.
- ویزای کاری (Z Visa) این ویزا با هدف اجرا و ایفای عملکردها و نقش های تجاری یا مبادلات دانشگاهی برای شهروندان و اتباع خارجی که به چین می آیند صادر می شود. این افراد می توانند همسر و فرزندان خردسال خویش را نیز با این ویزا، همراه داشته باشند.
- ویزای خدمه یا پرسنل (C Visa) برای یک خدمه قطار، هواپیمای مسافربری یا کشتی بین المللی که یک شهروند خارجی است و به جهت کار به چین می آید، صادر می شود.
- ویزاهای روزنامه نگاری (J-1 , J-2 Visa) این ویزاها برای روزنامه نگاران صادر می شود. J_1 برای روزنامه نگاری که مقیم چین است به همراه همسر و فرزندان خردسالش و J-2 برای روزنامه نگاری که موقتاً به چین آمده صادر می شود.
- ویزای ترانزیت (G visa) این ویزا برای یک تبعۀ خارجی صادر می شود که از طریق چین به کشوری دیگر سفر می کند و مقصدش کشور دیگری است و فقط در فرودگاه چین بیش از 24 ساعت توقف نموده و یا فرودگاه را مجدد ترک می کند.
- آخرین ویزا ویزای اقامت دائم (D Visa) است که برای اقامت دائم یک شهروند خارجی در چین صادر می گردد.
اخذ تبعیت و اقامت چین
اخذ تبعیت و اقامت چین نیز روش های متفاوتی دارد؛
تبعیت از طریق تولد: در این شرایط اگر یکی یا هر دوی والدین چینی باشند، فرزند تبعیت چین را دارا می شود. ولی اگر یک یا هر دوی والدین چینی باشند و فرزند خارج از چین متولد شده و تبعیت کشور دیگری را داشته باشد، دیگر تبعۀ چین محسوب نمی شود.
تبعیت و اقامت از طریق ازدواج: یک فرد خارجی در صورت ازدواج با فردی چینی، می تواند اقامت دائم چین را به دست آورد، اما نمی تواند تبعیت این کشور را کسب کند. البته باید همسر چینی تمکن مالی لازم را داشته باشد و فرد خارجی نیز سابقۀ کیفری نداشته و در محدودۀ سن قانونی باشد.
اقامت از طریق تحصیل: دانشگاه های چین رتبه و محبوبیت خوبی در دنیا دارند و متقاضیان زیادی درخواست کسب اخذ اقامت از طریق تحصیل در چین دارند. مدارس نیز در چین دولتی و بین المللی هستند که تحصیل در مدارس دولتی رایگان و به زبان چینی و در مدارس بین المللی به زبان چینی و انگلیسی و دارای هزینه است. تحصیل در دانشگاه های چین هزینه دارد و در مقاطع لیسانس 4-3 سال، فوق لیسانس 3-2 و در مقطع دکتری 3-4 سال طول می کشد.
مهاجرت و اخذ اقامت از طریق کار:
افرادی که قصد مهاجرت به چین و اخذ اقامت از طریق کار دارند، باید از یک کارفرمای چینی نامۀ پیشنهاد کار دریافت کنند و بر اساس آن برای گرفتن ویزا و اخذ اقامت اقدام کنند. برای اخذ اقامت از طریق کار باید از مقامات چینی مجوز رسمی دریافت کنید. همچنین نیاز به گواهی سلامت پزشکی نیز هست و ممکن است در مورد تخصص های مختلف شرایط متفاوت باشد.
برای گواهی اشتغال نیاز است که عنوان «متخصص خارجی» با قابلیت خاص در آن قید شود تا کارفرما بتواند برای شما پیشنهاد کار ارسال کند. به خاطر داشته باشید کارفرمایی که برای شما پیشنهاد کار ارسال می کند باید بتواند اثبات کند که نیروی کار داخلی که بتواند به جای شما کار کند وجود نداشته است.
برای اخذ اقامت از طریق کار نیز، شما باید عدم سوء پیشینه داشته و در کار مدنظر تخصص لازم را داشته باشید.
مهاجرت و اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری:
این روش نیز یکی دیگر از انواع اخذ اقامت است که شخص سرمایه گذار به همراه خانواده می تواند با ویزای کاری (Z Visa) به چین برود تا ظرف مدت مشخص یک ماهه اقدام به اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری نماید. ممکن است سرمایه گذاری در نواحی مختلف متفاوت باشد؛ اما میزان سرمایه بین 500 هزار دلار تا 2 میلیون دلار قرار دارد.
سؤالات متداول:
- آیا کشور چین پذیرش پناهندگی نیز دارد؟
بله، از طریق پناهندگی نیز می توان به کشور چین مهاجرت کرد.
- پرطرفدارترین و بهترین راه برای مهاجرت به چین چیست؟
مهاجرت تحصیلی بهترین و پرطرفدارترین روش مهاجرت به چین است.
- آیا اقامت دائم در چین نیاز به تمدید دارد؟
بله، هر ده سال باید اقامت دائم تمدید شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.