ویزای کار یا تحصیل؟
ویزای کار یا تحصیل دو مورد از پرطرفدارترین ویزاهایی هستند که کاربران برای مهاجرت و حضور در کشورهای مقصد مورد نظر از آن ها استفاده می نمایند. اما کدام یک از این ویزاها می تواند شرایط بهتری را برای کاربر رقم بزند و استفاده از آن ها راحت تر خواهد بود؟ کسانی که در این امر دچار چالش بوده و به دنبال پیدا کردن راه حلی برای آن هستند در این مقاله همراه ما باشند. زیرا قرار است به صورت کامل شرایط دریافت هر دو این ویزاها را بررسی کرده و امکان انتخاب بین ویزای کار یا تحصیل را برای متقاضیان تشریح نماییم.
شرایط و مدارک عمومی مورد نیاز برای دریافت ویزای کار
در بررسی و انتخاب میان ویزای کار یا تحصیل ابتدا باید با مدارک لازم برای دریافت هر یک را مورد بررسی قرار دهیم. مدارک لازم برای دریافت هر کدام از ویزاهای کار یا تحصیل به نوعی می تواند امکان دریافت راحت و یا دشوار آن را تفهیم نماید. البته قبل از بیان همه مدارک ابتدا باید یادآور شویم که هر کشوری بنا به قوانین و مقررات مورد نظر خود اقدام به معرفی مدارک خاص مربوط به خود می نماید. با این حال شرایط و مدارک عمومی مورد نیاز برای دریافت ویزای کار به شرح زیر است:
- پاسپورت معتبر (پاسپورت باید حتما حداقل دارای 6 ماه اعتبار باشد.)
- عکس رنگی پاسپورتی
- در برخی موارد ارائه مدرک زبان نیاز خواهد بود.
- فرم های مورد نیاز برای دریافت ویزا در سفارت خانه
- ارائه مدارک تحصیلی مورد نیاز بر حسب شرایط
- بیمه نامه های مسافرتی و درمانی
- مدارک لازم برای پذیرش کاری در کشور مقصد
شرایط و مدارک عمومی مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی
برای درک هر چه بهتر تفاوت ویزای کار یا تحصیل، در این بخش مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی را با هم مرور می کنیم. ویزای تحصیلی همانطور که از اسمش پیداست، نیاز به مدارک تحصیلی دارد. البته بایستی یادآور شویم که دریافت این ویزا بسته به کشور مقصد و همچنین دانشگاه مقصد می تواند متفاوت باشد. با این حال مدارک عمومی برای دریافت این ویزا به شرح زیر هستند:
- تائیدیه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد
- گواهی های مربوط به پایان دوره های تحصیلی تا قبل از مقطع مورد نظر برای تحصیل در خارج به همراه ترجمه رسمی (این مدرک شامل تمام دوره ها اعم از ابتدایی تا کارشناسی ارشد است.)
- پر کردن فرم درخواست ویزا و سایر فرم های از قبل تعیین شده بسته به کشور مقصد در سفارت خانه
- شناسنامه به همراه ترجمه رسمی آن به همراه کپی
- پاسپورت معتبر با اعتبار زمانی کافی
- تائیدیه پشتیبانی مالی در کشور مقصد
- مدرک تائیدیه تمکن مالی
- دو قطعه عکس رنگی
- پایان نامه دوره کارشناسی ارشد
- انگیزه نامه و تعهدنامه های لازم
- توصیه نامه
- مدارک زبان بر حسب نیاز
در مقاله ای جداگانه در مورد بهترین کشورها برای تحصیل ایرانیان مفصل صحبت شده که میتوانید روی لینک مربوطه کلیک کنید.
مقایسه شرایط تمدید ویزای کار یا تحصیل
در این بخش به بررسی و تمدید مقایسه شرایط تمدید ویزای کار یا تحصیل می پردازیم. ویزای تحصیلی عملا بسته به شرایط تحصیل افراد دارد. اگر دانشجویان بلافاصله در مقاطع بالاتر نیز شروع به ادامه تحصیل نمایند می توانند برای دریافت و تمدید ویزای تحصیلی خود اقدام کنند. اما نکته بسیار مهمی که باید در تمدید ویزای تحصیلی به آن اشاره کنیم، زمان ارائه درخواست برای آن است. شما بایستی قبل از تمام شدن زمان ویزای خود حتی چندین هفته قبل برای تمدید آن اقدام نمایید. زیرا کشورها معمولا قوانین سخت گیرانه ای در این زمینه داشته و در صورت عدم تمدید در زمان مناسب احتمالا باید خاک کشور مورد نظر را ترک دوباره برای دریافت این ویزا اقدام نمایید.
در بررسی شرایط تمدید ویزای کار یا تحصیل، تمدید ویزای کار را نیز باید مشابه با تمدید ویزای تحصیلی قلمداد کنیم. در این مواقع نیز شما باید از چند ماه قبل از اتمام زمان ویزای فعلی خود اقدام نمایید. البته در این بین شما بایستی مدارک لازم برای کار جدید و یا تغییر شرایط کاری خود نسبت به قبل را نیز ارائه نمایید. مدارکی مانند پذیرش از طرف کارفرمای جدید و یا شرایط کار فعلی برای تمدید این ویزا در کشورهای مختلف نیاز هستند.
مقایسه شرایط دریافت اقامت دائم از طریق ویزای کار یا تحصیل
مسلما امکان دریافت اقامت دائم یکی از مهم ترین مسائل برای کسانی است که به دنبال مهاجرت به کشورهای مقصد مورد نظر خود هستند. امکان دریافت اقامت دائم می تواند هر نوع ویزایی را کاملا جذاب و پرطرفدار نماید. از این رو در انتخاب ویزای کار یا تحصیل، این مورد نیز اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. کاربران و متقاضیانی که به دنبال دریافت اقامت دائم در کشورهای مقصد خود هستند، حتما باید به این نکات توجه داشته باشند. برای دریافت اقامت دائم از طریق ویزای کار شرایط کاملا مشخص و معین است. البته این موضوع ممکن است برای کشورهای مختلف تفاوت کمی با یکدیگر داشته باشد. با این حال به صورت عمومی متقاضیانی که با ویزای کار مهاجرت نموده اند، با شرایط زیر می توانند برای اقامت دائم اقدام نمایند:
- در قدم اول این عزیزان 1 تا 3 سال می توانند از ویزای کار خود در همان بار اول استفاده کنند.
- در قدم دوم این ویزا باید برای حداقل 5 سال تمدید شود.
- در مدت 5 سال اقامت، متقاضی نباید هیچ جرمی مرتکب شده و شکایتی از وی ثبت نشود.
- با برقراری این شرایط بسیاری از کشورها این امکان را برای افراد فراهم آورده تا برای دریافت اقامت دائم اقدام نمایند.
تبدیل کردن ویزای تحصیلی به اقامت دائم نیز مراحل خاص خود را دارد. البته به نظر این مراحل کمی سخت تر از تبدیل ویزای کار به اقامت دائم است. زیرا بسیاری از کشورها روی این موضوع حساسیت بالایی دارند. با این حال شرایط تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم نیز برای کشورها و شهرهای مختلف متفاوت است. در درجه اول متقاضیان باید بعد از پایان دوره تحصیل خود برای دریافت مجوز کار و اقامت از طریق ویزای کار اقدام نمایند. البته سایر روش های اقامتی مانند سرمایه گذاری و یا راه اندازی یک حرفه با هزینه شخصی نیز می تواند این شرایط را برای کاربر فراهم آورد. بعد از دریافت مجوز کار نوبت به اقدام برای اقامت دائم می رسد.
مقایسه امکان دریافت ویزای همراه در هنگام اخذ ویزای کار یا تحصیل
یکی از نکات مهمی که می توان در انتخاب ویزای کار یا تحصیل از آن استفاده نمود، بررسی شرایط دریافت ویزای همراه است. ویزای همراه به کاربران این اجازه را می دهد تا در کشور مقصد نزدیکان درجه یک مانند همسر و یا فرزند خود را نیز همراه داشته باشند. شرایط دریافت ویزای همراه هم بسته به کشور مقصد و هم بسته به نوع ویزای اولیه و پایه می تواند متفاوت باشد. به صورت کلی امکان دریافت ویزای همراه با استفاده از ویزای کار بسیار دشوارتر و پیچیده تر از ویزای تحصیلی است. هر کدام از انواع ویزاهای کار نیز چالش های خاص خود را برای دریافت این ویزا برای کاربران فراهم می آورند. از این رو متقاضیانی که به دنبال چنین امکانی هستند از قبل باید برای آن برنامه ریزی داشته باشند.
با دریافت ویزای تحصیلی بسیاری از کشورها راحت تر اقدام به صادر کردن ویزای همراه می نمایند، تا دانشجویان در زمان تحصیل اقوام درجه یک خود را نیز همراه داشته باشند. در انواع ویزای کار نیز جاب آفری، راحت ترین شرایط را برای دریافت ویزای همراه خواهد داشت.
هزینه دریافت ویزای کار یا تحصیل
یکی دیگر از نکات مهم در هنگام دریافت ویزای کار یا تحصیل، هزینه مربوط به آن ها است. این هزینه معمولا بسته به کشور مقصد و شرایط موجود، می تواند متفاوت باشد. هر کشوری بنا به ضوابط از پیش تعیین شده، این هزینه را از کاربران و متقاضیان دریافت می نماید. به صورت کلی اما این هزینه خیلی بالا نیست. برای مثال هزینه دریافت ویزای تحصیلی برای کشورهای عضو شینگن حدود 122 یورو است.
درباره ویزای کار نیز دقیقا این شرایط برقرار بوده و هر کشوری بنا به قوانین از پیش تعیین شده مبلغ مشخصی را برای دریافت ویزای کار دریافت می نماید. برای مثال مبلغ لازم برای دریافت ویزای کار کشورهای عضو شینگن 60 یورو است. البته این رقم می تواند بالاتر نیز برای برخی از کشورها باشد. کانادا به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورها برای ایرانیان، 240 دلار به عنوان مبلغ صدور ویزای کار برای این کشور از متقاضیان دریافت می نماید.
ویزای کار یا تحصیل هر دو مزیتها و معایب خاص خود را دارند. چیزی که مسلم است این است که هر کس بایستی بنا به شرایطی که داشته و امکاناتی که در اختیار دارد، نسبت به دریافت هر کدام از این ویزاها اقدام نماید. در غیر این صورت ممکن است تلاش اولیه بی ثمر بوده و به نتیجه نهایی منتج نشود.
سوالات متداول
- چه بستگانی شامل دریافت ویزای همراه با ویزای کار می شوند؟
معمولا در بسیاری از کشورها تنها همسر و فرزندان زیر 18 سال میتوانند به عنوان همراه از این ویزا استفاده نمایند.
- آیا امکان کار کردن با ویزای تحصیلی در کشور مقصد وجود دارد؟
بسته به کشور مقصد، پاسخ این سوال متفاوت است؛ اما به صورت کلی دارندگان ویزای تحصیلی می توانند حدود 20 ساعت در هفته کار نموده و هزینه زندگی خود را تامین نمایند. حتی همراهان این افراد نیز شامل این قانون شده و باید از آن تبعیت نمایند.
- آیا برای دریافت ویزای همراه در ویزای تحصیلی نیاز به اثبات تمکن مالی وجود ندارد؟
بله! برای دریافت این ویزا نیز نیاز به اثبات تمکن مالی برای کاربران در نظر گرفته شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.