به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید

تحصیل رشته پزشکی در آمریکا | شرایط تحصیل پزشکی در آمریکا

هر ساله بسیاری از دانشجویان علاقه مند به رشته پزشکی، دانشگاه های آمریکا را برای تحصیل در این رشته انتخاب می کنند. این حجم تقاضای تحصیل در آمریکا علی الخصوص رشته پزشکی در آمریکا به دلیل وجود دانشگاه های معتبر و درجه یک بین المللی و همچنین شرایط کاری عالی و درآمدی مناسب و بالا پس از اتمام تحصیل است. فارغ التحصیلان پزشکی در آمریکا به دلیل اعتبار بالای مدرک تحصیلی خود این امکان را دارند که در سایر کشورها نیز مشغول به فعالیت در این حوزه شوند و مدرک آن ها در تمامی کشورها دارای اعتبار است.

کسانی که علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه های معتبر آمریکا هستند باید در ابتدا با شرایط و مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور و همچنین شیوه و مراحل ثبت نام و اپلای در این دانشگاه ها آشنا شوند. در این مقاله قصد داریم تا در خصوص تحصیل رشته پزشکی در آمریکا مطالبی را ارائه نمائیم.

روش های اعزام دانشجو پزشکی به آمریکا

روش های اعزام دانشجو پزشکی به آمریکا

همانطور که اشاره کردیم افرادی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا را دارند حتماً باید با راه های ورود به دانشگاه های این کشور آشنا شوند. کشور آمریکا از پیشرفته ترین کشورها در زمینه علم پزشکی است. بیش از حدود 150 دانشگاه پزشکی در این کشور وجود داشته و هزاران نفر هر ساله از سراسر دنیا به عنوان دانشجوی خارجی و بین المللی وارد این کشور می شوند.

برای تحصیل در رشته پزشکی در امریکا به دو طریق می توان اقدام نمود. یکی از طریق مدرک پیش دانشگاهی؛ یعنی فرد پس از اتمام تحصیل در پیش دانشگاهی در ایران نسبت به اخذ پذیرش هرکدام از دانشگاه های مورد نظر در ایالات متحده اقدام کند.

روش دیگر گذراندن دوره ای تحصیلی در کشور آمریکا یا کانادا است که مختص ورود به رشته پزشکی در آمریکا است. این دوره که حدوداً 4 سال به طول می انجامد به دوره علوم پایه معروف است. کسانی که این دوره را می گذرانند 4 سال از 7 سال تحصیل در رشته پزشکی را گذرانده اند. این دوره تنها در کشورهای آمریکا و کانادا برگزار می شود و حتی آمریکایی هایی که قصد تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های این کشور را دارند باید این دوره را بگذرانند. پس از گذراندن این دوره مدرک دوره علوم پایه به فرد داده می شود. که کسانی که دارای این مدرک باشند می توانند نسبت به ادامه تحصیل در دانشگاه اقدام نمایند.

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل پزشکی در آمریکا

  • اخذ مدرک علوم پایه از کالج های معتبر آمریکایی یا کانادایی
  • دارا بودن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  • دارا بودن مدرک تافل (با حداقل نمره لازم برای دانشگاه مربوطه)

از بین دو مدرک علوم پایه و یا پیش دانشگاهی یکی از آن ها کافی است. کسانی که مدرک زبان معتبر ندارند باید در کلاس های آموزش زبان انگلیسی معتبر در آمریکا به مدت دو ترم (یکسال) شرکت کنند و مدرک مربوطه را اخذ نمایند.

اما نکته مهم در این جا شرکت در آزمون MCAT است. کسانی که قصد دارند تا در رشته پزشکی در آمریکا تحصیل کنند باید در آزمون MCAT شرکت نموده و نمره لازم برای پذیرش دانشگاه را کسب نمایند. در ادامه توضیح مختصری در خصوص آزمون MCAT ارائه خواهیم نمود.

 

آزمون MCAT

آزمون MCAT یک آزمون استاندارد برای دانشجویانی است که قصد تحصیل در رشته پزشکی در کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا را دارند. مفاد این تست در مورد ارزیابی حل مسئله، تفکر انتقادی، مفاهیم طبیعی، علوم رفتاری و علوم اجتماعی و دروس علوم پایه و ریاضی است. این آزمون توسط انجمن کالج های پزشکی آمریکا برگزار می گردد. نمره کل این آزمون بین 472 تا 528 و نمره متوسط و میانگین تقریباً 500 است.

 

اجزاء آزمون MCAT

تست MCAT از چهار بخش تشکیل شده است:

  1. اصول بیولوژی و بیوشیمی
  2. شیمی و فیزیک سیستم های بیولوژی
  3. رفتار شناسی و اصول روانی
  4. تحلیل انتقادی و مهارت های نگارشی

هرکدام از این بخش ها بین 118 تا 132 نمره دارند.

مراحل تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا حدوداً 11 سال طول می کشد. پس از طی این مدت است که فرد مجوز فعالیت کاری در زمینه پزشکی را دریافت می کند. از این مدت حدود 7 سال تحصیل در علوم پایه و تقریباً 3 تا 4 سال صرف دوره های کارورزی و انترنی خواهد شد.

مراحل تحصیل پزشکی در آمریکا

دانشگاه های ارائه دهنده رشته پزشکی در آمریکا

در ادامه تعدادی از معتبرترین دانشگاه های پزشکی در آمریکا را به شما معرفی می کنیم:

  • Harvard University
  • Stanford University
  • Johns Hopkins University
  • University of California
  • University of Pennsylvania
  • Washington Universityin St Louis
  • Yale University
  • Columbia University
  • Duke University
  • University of Washington

این دانشگاه ها ضمن این که در رتبه بهترین دانشگاه های دنیا از نظر QS رنکینگ (رنکینگ جهانی دانشگاه های معتبر دنیا) قرار دارند، مورد قبول و اعتبار وزارت بهداشت ایران نیز هستند و کسانی که در این دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند، امکان شروع فعالیت کاری بلافاصله پس از اتمام تحصیل و اخذ مدرک را در ایران دارند.

هزینه تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا

با یک مقایسه ساده می توان دریافت که هزینه تحصیل پزشکی در امریکا نسبت به سایر کشورهای جهان، بیشتر است. تقریباً به صورت میانگین شهریه تحصیل در دانشگاه های آمریکا در طول یکسال (دو ترم) حدود 37000 دلار برای دانشجویان آمریکایی و حدود تقریباً 60000 دلار برای دانشجویان خارجی و غیر آمریکایی است.

این هزینه به صورت میانگین است و هزینه تحصیل در کشور آمریکا در دانشگاه های مختلف، متفاوت است. در صورتی که قصد دارید تا از میزان شهریه دانشگاه خاصی مطلع شوید، بهترین راه مراجعه به سایت دانشگاه مربوطه است. با توجه به بالا رفتن قیمت دلار در کشور ما، این موضوع برای دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند بسیار مهم و تعیین کننده است. علاوه بر این که این دانشجویان پس از شروع تحصیل حدود 11 سال ادامه تحصیل خواهند داد.

 

امکان کار در حین تحصیل در امریکا

دانشجویانی که از دانشگاه های امریکا پذیرش می گیرند می توانند همزمان به صورت پاره وقت نیز فعالیت نمایند تا بخشی از هزینه های تحصیل خود را در این کشور پوشش دهند. اما با توجه به بالا بودن هزینه تحصیل رشته پزشکی در امریکا، اخذ بورسیه از دانشگاه، گزینه مناسبی برای افرادی است که از نظر مالی امکان تحصیل ندارند. برخی دانشگاه های کشور آمریکا به کسانی که از نظر نمرات درسی و رزومه تحصیل شرایط عالی داشته باشند، بورسیه اعطا می کنند.

 

شرایط تحصیل رشته پزشکی در آمریکا

برای تحصیل در دانشگاه های این کشور افراد باید شرایط لازم را داشته باشند. داشتن مدارک لازم برای اپلای دانشگاه های این کشور از الزامات است. مدرک معتبر زبان انگلیسی (تافل) از جمله مواردی است که حتماً افراد باید دارا باشند. شرکت در آزمون MCAT نیز از مراحل ثبت نام و قبولی در این دانشگاه هاست. آزمون MCAT یک آزمون ارزیابی کلی است که تمامی کسانی که قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا را دارند باید در آن شرکت نموده و نمره لازم را کسب نمایند.

 

سوالات متداول درباره تحصیل رشته پزشکی در آمریکا

  1. هزینه تحصیل در امریکا چگونه است؟

هزینه تحصیل در این کشور نسبت به سایر کشورها بالاتر بوده و اخذ بورسیه از جمله راه حل هایی است که می تواند برای کسانی که امکان پرداخت شهریه بالا ندارند، گره گشا باشد. همچنین دانشجویان امکان انجام کار پاره وقت در حین تحصیل را نیز دارند.

  1. کشور امریکا چند دانشگاه پزشکی دارد؟

این کشور تقریباً 150 دانشکده در رشته پزشکی دارد که از معتبر ترین آن ها می توان به دانشکده هاروارد، استنفورد، جان هاپکینز، دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه پنسیلوانیا و… اشاره نمود.

  1. مزایای تحصیل پزشکی در آمریکا چیست؟

همانطور که اشاره شد با توجه به اعتبار بالا و امکانات مناسب، تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. دانشجویان پس از اتمام تحصیل می توانند در هر کشوری که بخواهند مشغول به کار شوند.

4/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *