قوانین و ضوابط پناهندگی در انگلستان
یکی از روش های به نسبت سخت و پر ریسک به دست آوردن اقامت یک کشور دیگر، پناهنده شدن است. معمولا پناهندگی با هدف فرار از مشکلات و شرایط نامساعد کشور محل اقامت و به دست آوردن رفاه و آرامش یک کشور دیگر صورت می پذیرد و به دلیل خطراتی که در این مسیر وجود دارد بهتر است از روش های مطمئن تر و ایمن تر برای اخذ اقامت یک کشور دیگر استفاده شود. یکی از کشورهایی که مقصد پناهندگان از کشورهای مختلف محسوب می شود، انگلستان است؛ در این کشور همانند سایر کشورهای خارجی، قوانین و ضوابط مشخصی برای پناهندگان در نظر گرفته شده است. در این جا به بررسی روش ها، قوانین، مدارک مورد نیاز و خطرات موجود در مسیر پناهندگی انگلستان خواهیم پرداخت.
مدارک مورد نیاز برای پناهندگان انگلستان
در صورتی که به دلایلی همانند قوم و نژاد، ملیت، دین، مسایل مربوط به عقاید سیاسی و یا هر وضعیت فرهنگی، مذهبی و اجتماعی که در کشور شما وجود داشته باشد و مانع از ادامه زندگی بدون دغدغه و با امنیت برای شما باشد و همچنین شرایط پناهندگی انگلستان بر طبق قواعد این کشور را داشته باشید، می توانید برای پناهندگی در این کشور درخواست دهید. بدین منظور باید درخواست پناهندگی خود را در سیستم این کشور ثبت نمایید و با همراه داشتن مدارکی چون پاسپورت، مدارک شناسایی مانند کارت ملی، سند ازدواج، مدرک تحصیلی و مدارک مربوط به ثبت نام در اداره پلیس و تمامی مدارکی که ممکن است روند مهاجرت و پناهندگی شما را تسریع نماید، برای بررسی درخواست پناهندگی خود و انجام مصاحبه پناهندگی اقدام نمایید. پس از اینکه درخواست پناهندگی انگلیس را بدهید، می توانید کارت شناسایی پناهندگی با عنوان ARC را دریافت نمایید و با استفاده از آن به عنوان یک سند هویتی از امکانات پزشکی، تحصیلی و بهداشتی آن کشور استفاده کنید. مصاحبه پناهندگی بدین منظور انجام می شود که دلایل پناهندگی و عدم امنیت شما در کشور فعلی محرز شود و علاوه بر آن سوالات دیگری هم برای کسب اطلاعات بیشتر از شما و شرایط زندگی تان پرسیده می شود. مدت زمان بررسی پرونده پناهندگی به طور متوسط 6 ماه است و پس از آن اگر شرایط پناهندگی را داشته باشید، اجازه اقامت شما و همراهانتان به مدت 5 سال در انگلستان صادر می گردد.
قوانین پناهندگی در انگلستان
یکی از مهمترین قوانین مصوب در مورد پناهندگی انگلستان، قانون دوبلین است. بر طبق این قانون امکان درخواست پناهندگی تنها برای اولین کشوری که وارد می شوند وجود دارد و نمی توانند با ثبت درخواست و اثر انگشت خود در یک کشور، وارد کشور دیگری شوند و در آنجا هم درخواست پناهندگی دهند. تایید درخواست پناهندگی شما در انگلستان به حضور به موقع در مصاحبه ها بستگی دارد که این مصاحبه ها معمولا مراحل متعددی دارد تا ادعا و مدارک شما برای پناهندگی به خوبی بررسی گردد. پس از گذشت مدت زمانی در حدود 6 ماه اگر مدارک مورد تایید قرار گیرد، درخواست پناهندگی انگلستان پذیرفته می شود و در غیر اینصورت درخواست تجدید نظر باید ارائه شود.
روش های پناهندگی انگلستان
به منظور دریافت پناهندگی انگلستان، روش های مختلفی وجود دارد. برای این هدف شخص پناهجو ابتدا باید وارد انگلستان شود و با معرفی خود به پلیس مرزبانی به عنوان یک فرد پناهنده، مدارک مورد نیاز را برای ثابت نمودن ادعای خود ارائه دهد تا مشخص شود این شخص به دلایلی قادر به ادامه زندگی در کشور خود نبوده است. افسران اداره مهاجرت و مرزبانی انگلستان پرونده افراد پناهجو را مورد بررسی قرار می دهند. افرادی که مدارک حقیقی و معتبری را به پلیس مرزبانی ارائه داده باشند، شانس بیشتری برای پذیرش درخواست پناهندگی خود خواهند داشت. نکته حائز اهمیت در این خصوص ارائه فوری درخواست پناهندگی به محض ورود به خاک انگلستان است. به علاوه اگر با ویزای توریستی یا دیدار نزدیکان خود به انگلستان سفر کرده اید و پس از آن خواهان پناهندگی در این کشور شوید، احتمال رد شدن درخواست و به بن بست خوردن تصمیمات بعدی شما بسیار بالا است. چرا که این کشور اجازه سوء استفاده از اعتمادی که با ارائه ویزای توریستی به شما شده است را نخواهد داد.
سختی ها و شرایط پناهندگی در انگلستان
از آنجا که دریافت مجوز اقامت در انگلستان از طریق پناهندگی راهی پیچیده و همراه با سختی های بسیاری است، بهتر است که این نوع مهاجرت را به عنوان آخرین راه مهاجرت برگزینید و در صورتی که دیگر روش های مهاجرت و اخذ اقامت کشور انگلستان با شکست مواجه شده باشد، سرانجام به پناهندگی انگلستان فکر کنید. به هر حال اگر قصد خروج از کشور مادری و پناهنده شده در انگلستان را دارید بهتر است به صورت قانونی به آن کشور سفر کنید و پس از آن برای درخواست پناهندگی و گذراندن مراحل تعیین شده اقدام نمایید. لزوما نیازی نیست که به شکل غیر قانونی وارد خاک انگلستان شوید و بعد به عنوان پناهجو به دنبال اخذ مدارک مورد نیاز باشید. روش های غیر قانونی خطرات بسیاری به همراه دارد و احتمال گرفتار شدن در دام دزدان و افراد سودجو را بسیار بالا می برد. هرگونه اقدامی که از جانب شما و با کمک قاچاقچیان از روش های غیرقانونی برای ورود به انگلستان صورت گیرد خطرات بسیار بالایی را در بر دارد و حتی اگر از خطرات جانی و مالی این اقدام هم گذر کنید و به انگلستان وارد شوید در آنجا با شرایط بسیار سختی در کمپ های پناهندگان روبرو خواهید شد. بنابراین هرگونه اقدام برای درخواست پناهندگی انگلستان باید در چارچوب قوانین این کشور انجام گیرد تا با مشکلات احتمالی برخورد نکند.
یکی از مقاصد محبوب پناهندگان در میان کشورهای اروپایی، کشور انگلستان است که هر ساله تعداد زیادی از افراد را بر اساس قوانین و مقررات مصوب خود به عنوان پناهنده می پذیرد. برای درخواست پناهندگی انگلستان، ابتدا باید به شکل قانونی وارد این کشور شوید و از مبادی قانونی درخواست پناهندگی خود را همان ابتدا ارائه دهید. سپس با پشت سر گذاشتن مراحل مصاحبه و غربال در صورتی که تمامی ادله و مدارک به تایید اداره مهاجران انگلیس برسد، درخواست پناهندگی مورد پذیرش قرار می گیرد. اما به دلیل اینکه مهاجرت به سایر کشورها به عنوان پناهنده خطرات و چالش های بسیاری را به همراه دارد و ریسک مالی و جانی را پیش روی پناهجو خواهد داشت، پیشنهاد می شود که مهاجرت از طریق پناهندگی را به عنوان گزینه آخر مهاجرت به کشور انگلستان برگزینید و با آگاهی از تمامی خطرات این مسیر و امکان رد درخواست پناهندگی انگلستان وارد عمل شوید. در این خصوص پیش از هر اقدامی با وکلای قانونی و آگاه به این امر به مشورت بپردازید.
سوالات متداول
- به جز پناهندگی از چه روش هایی می توان برای مهاجرت به انگلیس اقدام کرد؟
از طریق اخذ ویزای کار سرمایه گذاری و ویزای تحصیلی.
- آیا می توان با دریافت ویزای توریستی برای درخواست پناهدگی انگلستان اقدام نمود؟
به طور معمول این امکان وجود ندارد چون نوعی سوء استفاده از اعتماد این کشور مبنی بر صدور ویزای تویستی بوده و از طرفی شخصی که به عنوان توریست وارد انگلستان می شود اصولا در کشور مادری خود مشکل واقعی و قابل استنادی برای پناهندگی ندارد.
- چه افرادی می توانند برای پناهندگی انگلستان اقدام کنند؟
افرادی که از نظر نژاد، دین و مذهب، سیاسی، ملیت و امنیت جانی و جسمی در کشور خود در خطر باشند، می توانند برای دریافت پناهندگی انگلستان اقدام کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.