اقدام برای پناهندگی سوئیس و بررسی نگاه منفی و معایب آن در کشور سوئیس
یکی از راه های مهاجرت به سوئیس پناهندگی سوئیس است که به شما امکان این را می دهد به ادامه زندگی خود در این کشور بپردازید. هرچند مهاجرت از طریق پناهندگی اصلاً توصیه نمی شود چون راهی پردردسر و پر از چالش خواهد بود؛ شاید بعد از آن با مشکلات زیادی روبرو شوید که حل آن به آسانی که فکر می کنید نباشد. وقتی اسم پناهندگی می آید قطعاً سؤالات زیادی ذهن شما را درگیر خواهد کرد. اولین چالش ذهنی که برای شما ایجاد می شود اینست که اصلا پناهندگی چگونه است؟ آیا اصلاً راه مناسب برای مهاجرت به سوئیس پناهندگی است؟ این موارد تنها بخش کوچکی از سؤالاتی هستند که وقتی اسم پناهندگی می آید می تواند ذهن شما را مشغول کند. اگر شما نیز به فکر پناهندگی سوئیس هستید یا در این باره کنجکاو هستید و می خواهید همه موارد مربوط به آن را به خوبی تحلیل کنید در ادامه با ما همراه باشید.
برای پناهندگی سوئیس چه مدارکی لازم است به همراه داشته باشیم؟
برای پناهندگی سوئیس لازم است حتماً شما مدارک و اسناد زیر را جمع آوری کنید و ارائه دهید:
- مدارک هویتی فرد و اسناد و مدارکی که منجر شده شخص اقدام به پناهندگی سوئیس کند بعد از درخواست باید ارائه شود.
- ارائه مدرک که نشان دهد آزمایش های بالینی به طور کامل انجام شده است. در واقع SEM مصاحبه ای را برای کسب اطلاعات از هویت شخص و بررسی آزمایش های بالینی آن انجام می دهد.
- مدرکی معتبر و اصل که دلیل پناهندگی شما را اثبات کند و باید این مدرک طبق قوانین این کشور مورد تأیید باشد تا کارهای مهاجرت شما در دست بررسی قرار گیرد.
قوانین و شرایط مربوط به پناهندگی در کشور سوئیس
اولین مرحله برای اقدام پناهندگی سوئیس اینست که شخصی که قصد دارد پناهنده شود تقاضای پناهندگی خود را ارائه دهد و بعد اعلام کند که به عنوان پناهنده وارد خاک سوئیس شده تا بعد از آن اداره امور پناهندگان به این موضوع رسیدگی کند که آیا مشخصات فرد متقاضی قبلا در فهرست متقاضیان پناهندگی ثبت شده است یا نه؟ بعد از آن سازمان امور پناهندگان مشخصات شخص پناهنده را ثبت و تأیید می کند و همچنین از او اثر انگشت می گیرد.
حال وقتی پناهندگی شما تأیید و مراحل آن تکمیل شد کشور سوئیس موظف است قوانین و مقررات پناهندگی سوئیس را به طور کامل برای شما شرح دهد تا از آن به درستی مطلع شوید و خلاف آن عمل نکنید. پس از ورود به سوئیس به پناهندگان در مراکز پذیرش و پردازش سوئیس 90 روز امکان اقامت داده می شود و در مواردی شما امکان تمدید خواهید داشت. البته بعد از این دوره پناهندگان به هر یک از ایالت های سوئیس تقسیم بندی و منتقل می شوند که این مرحله حداکثر 3 هفته طول می کشد.
همچنین متقاضیان پناهندگی سوئیس طبق شرایط و قوانین آنجا اجازه کار تا مدت سه ماه از زمان ارائه درخواست پناهندگی خود را ندارند.
راه هایی که می توانید در سوئیس پناهنده شوید!
شخصی که می خواهد پناهندگی سوئیس را بگیرد باید راه های مختلف آن را بررسی کنید تا مناسب ترین راه را با توجه به شرایط خود را انتخاب کند. مواردی وجود دارند که شما از طریق آن ها به راحتی می توانید پناهندگی سوئیس را بگیرید که شامل:
- نژاد: اگر شما بخاطر نژادی که دارید مورد تبعیض و آزار و اذیت قرار بگیرید. مثلاً اگر شما بخاطر رنگ پوستتان مورد آزار و تبعیض قرار گرفتید می توانید برای پناهندگی سوئیس اقدام کنید.
- مذهب: اگر بخاطر دین و مذهب در کشور خود در حال جنگ هستید و نمی توانید آزادانه مذهب و دین خود را انتخاب کنید و مورد اذیت و آزار قرار می گیرید می توانید برای پناهندگی درخواست دهید. چون در سوئیس آزادانه می توانید هر دین و مذهبی را انتخاب کنید.
- گروه های اجتماعی خاص یا دارای عقیده خاص: اگر جزء افرادی هستید که در یک گروه اجتماعی خاص فعالیت می کنید و جان شما در خطر است می توانید برای پناهندگی سوئیس اقدام کنید. یا اینکه اگر شما جزء افراد با عقاید خاص هستید مثلا هم جنس گرا یا دوجنس گرا و … هستید امکان این به شما داده می شود پناهندگی سوئیس را بگیرید و با هر عقیده ای که هستید آزادانه به زندگی خود ادامه دهید.
- جنگ: اگر شما جزء افرادی هستید که کشورتان درگیر جنگ است امکان این وجود دارد به شما پناهندگی سوئیس داده شود که البته این موضوع همیشه قطعی نخواهد بود.
- متقاضیانی که کودکان بی سرپرست هستند، معلولین، سالمندان، زنان باردار، پدر یا مادر تنهایی که دارای کودکان زیر سن قانونی هستند، قربانیان قاچاق، افراد با مشکلات سلامت جدی، اختلالات روانی یا افرادی که از شکنجه، تجاوز جنسی و سایر اشکال خشونت روانی، جسمی یا جنسی رنج می برند چون این افراد به عنوان گروه آسیب پذیر محسوب می شوند امکان گرفتن پناهندگی سوئیس را دارند.
سختی ها و شرایط پناهندگی در سوئیس
مهاجرت به سوئیس از طریق پناهندگی پروسه ای پیچیده و طولانی مدت خواهد داشت. هرچند راه های ورود به هر کشوری از جمله سوئیس با هدف و برنامه پناهندگی بسیار سخت و در عین حال ناامن خواهد بود به همین دلیل کلاً این روش برای مهاجرت به کشوری دیگر توصیه نمی گردد.
در سال های اخیر اکثر درخواست های پناهندگی سوئیس رد شده است و این کشور نیز مانند سایر کشورهای اروپایی از پذیرفتن پناهندگان به دلیل مشکلات و سختی هایی که در ادامه ممکن است به وجود آورند و سربار جامعه شوند می پرهیزد. البته این موضوع را نیز نمی توان نادیده گرفت که بعضی از پناهندگان در مسیر مهاجرت خود دروغ های زیادی مطرح می کنند و به ساخت مدارک جعلی متوسل می شوند و همین موضوع باعث شده سختی های مهاجرت از این طریق بیشتر شود و سخت گیرانه تر دولت سوئیس عمل کند.
پس شما با اقدام برای پناهندگی وارد پروسه ای پیچیده و پرهزینه خواهید شد و در بعضی موارد حتی امکان دارد جان و مال خود را نیز حسابی به خطر بیندازید.
جمع بندی
پناهندگی سوئیس نادرست ترین راه مهاجرت به کشور سوئیس است که عواقب آن نه تنها خود فرد بلکه خانواده را نیز می تواند درگیر کند. پس اگر مجبور به مهاجرت از این طریق نبودید یعنی اگر شرایطی خاص برای شما وجود نداشت به هیچ عنوان این روش را برای مهاجرت انتخاب نکنید و سعی کنید روش های جایگزین برای مهاجرت را بررسی و امتحان کنید. مثلاً اگر شما فردی با استعداد و تحصیلات مناسب هستید می توانید شانس خود را برای پذیرش تحصیلی سوئیس امتحان کنید. البته راه های زیاد دیگری نیز وجود دارد مانند مهاجرت کاری، از طریق ازدواج، سرمایه گذاری، تولد و … پس پیشنهاد ما به شما اینست که با فکر تصمیمی عاقلانه و درست بگیرید تا آینده خود را تضمین کنید.
سوالات متداول:
- آیا از طریق پناهندگی سوئیس می توانید به تابعیت این کشور دست پیدا کنید؟
خیر این موضوع اصلا نمی تواند به سادگی آن هم از طریق پناهندگی اتفاق بیافتد، مگر اینکه متقاضی پناهندگی با مشکلی جدی و واقعی کشور خود را ترک کرده باشد و در سوئیس پناهنده شده باشد. در غیر این صورت نه تنها تابعیتی وجود نخواهد داشت بلکه همان ابتدا نیز دیپورت می شوند.
- آیا سوئیس کنوانسیون ژنو را قبول دارد؟
بله قطعاً به دلیل اینکه خود کشور سوئیس جزو کشورهای تابع این کنواسیون محسوب می شود.
- آثار و خطرات پناهندگی در سوئیس چیست؟
احتمال مواجهه با خطرات جانی، مالی و روحی روانی برای فرد وجود خواهد داشت. اگر ادعای فرد متقاضی دروغین باشد که درخواستش رد می شود و دیگر هیچ وقت نمی تواند برای زندگی در سوئیس درخواست دهد چون این موضوع برای همیشه در پرونده آن به عنوان نکته ای منفی ثبت خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.