مراحل پناهندگی نروژ و وضعیت کمپ ها در این کشور
مهاجرت به نروژ در چند دهه گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. داده های رسمی نشان می دهد که 4.4٪ از جمعیت نروژ دارای سابقه پناهندگی هستند؛ این تعداد 238،281 نفر است. در سال 2019 از مجموع 37469 مهاجر، 4340 نفر به پناهندگی نروژ درآمدند. از این 4340 نفر، 2067 نفر از آفریقا و 2181 نفر از آسیا (از جمله ترکیه) بودند. در سال 2020، بحران جهانی بهداشت منجر به پذیرش تعداد بسیار کمتری از متقاضیان شد، اگرچه تعداد دقیق آن ها هنوز در دسترس نیست. در این مقاله قصد داریم روند پناهندگی نروژ را به طور کامل شرح دهیم.
مراحل ثبت درخواست پناهندگی نروژ
در گام نخست می بایست تقاضای پناهندگی خود را در اداره پلیس ثبت کنید.
واحد خارجه پلیس نروژ مسئول ثبت نام پناهندگان است. متقاضیان پناهدگی نروژ باید به اداره پلیس واقع در Christian Kroghsgt مراجعه کنند. در ادامه، پلیس اثر انگشتتان را گرفته و همچنین از شما در مورد هویت و چگونگی سفر به نروژ سوال می کند. شما همچنین موظف به ارائه گذرنامه و سایر مدارک هویتی خود به پلیس هستید.
سپس به یک مرکز پذیرش پناهندگی اعزام می شوید.
پلیس، پس از ثبت نام پناهندگی نروژ، شما را به مرکز پذیرش در Refstad در اسلو می فرستد. در روزهای ابتدایی در Refstad خواهید ماند. پس از آن، به یک مرکز پذیرش ترانزیت دیگر در منطقه اسلو یا مستقیماً به یک مرکز پذیرش پناهندگی عادی منتقل خواهید شد. کارکنان مرکز پذیرش در مورد حقوق و تعهداتتان، اطلاعاتی را ارائه می دهند.
تحت آزمایش بیماری سل قرار می گیرید.
آزمایش سل اجباری است و در ایستگاه بهداشت هنگام پذیرش در بدو ورود انجام می شود. آزمایشات مربوط به بیماری های دیگر مانند HIV و هپاتیت داوطلبانه است اما توصیه می شود، انجام شود.
از سازمان پناهندگان نروژ (NOAS) اطلاعات و مشاوره دریافت می کنید.
NOAS سازمانی است که از حقوق پناهندگان در نروژ حمایت می کند. نقش NOAS در مرکز پذیرش ورود، ارائه اطلاعات به پناهندگان است. این اتفاق در سه روز اول ورود به Refstad رخ می دهد. این اطلاعات شامل نمایش یک فیلم و مکالمه فردی با یکی از کارکنان NOAS است. به شما یک مرور کلی از روند پناهندگی و حقوق و تعهداتتان داده می شود تا برای ارائه درخواست پناهندگی نروژ به UDI آماده شوید؛ این مکالمه به زبان قابل فهم شما انجام می گردد.
با اداره مهاجرت نروژ (UDI) مصاحبه خواهید کرد.
این مهمترین مرحله روند پناهندگی نروژ است. UDI آژانسی دولتی است که تعیین می کند که آیا شما اجازه اقامت دارید یا خیر. در این مرحله باید در مورد دلیل پناهندگی خود در نروژ به طور دقیق توضیح دهید و آنچه را که فکر می کنید در صورت بازگشت به کشور خود برایتان اتفاق خواهد افتاد، عنوان کنید. مصاحبه معمولاً بین سه تا پنج ساعت طول می کشد و در طول مصاحبه یک مترجم وجود خواهد داشت.
به مرکز پذیرش پناهندگی نقل مکان کرده و منتظر تصمیم UDI می شوید.
مرکز پذیرش پناهندگی نروژ، یک سرویس رایگان برای پناهندگان است. شما ممکن است زندگی خصوصی را انتخاب کنید. به عنوان مثال، هنگامی که منتظر اعلام نتیجه پرونده خود از UDI هستید، ممکن است با اقوام یا دوستان خود زندگی کنید. اگر زندگی خصوصی را انتخاب کنید، حق دریافت حمایت اقتصادی را ندارید.
تصمیمی از UDI دریافت خواهید کرد: اجازه اقامت اعطا یا رد می شود.
اگر UDI تشخیص دهد که به دلیل نژاد، ملیت، مذهب، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، فعالیت های سیاسی یا به دلیل وضعیت امنیتی در کشور شما، زندگی و آزادیتان در وطنتان در معرض خطر است، پناهندگی نروژ را دریافت خواهید کرد؛ درواقع به شرطی که هیچکس در کشورتان نتواند از شما محافظت کند، پناهندگی نروژ را خواهید گرفت. در مواردی که شما یا فرزندانتان از نظر سلامتی دارای وضع وخیمی هستید ممکن است به دلایل بشردوستانه به شما پناهندگی اعطا شود. اگر UDI تشخیص دهد که در چنین شرایطی جان فرد به خطر نمی افتد، درخواست پناهندگی به دلایل بشردوستانه رد می شود.
در صورت اعطای اجازه اقامت در یک شهرستان اقامت خواهید کرد.
بعد از چند هفته یا ماه به شهرداری منتقل خواهید شد. در این مرحله برای یادگیری زبان نروژی و آشنایی با سبک زندگی نروژی، از جمله قوانین و مقررات مهم کشور، در دوره هایی شرکت می کنید. این دوره ها شانس شما را برای شاغل شدن بالا می برد تا بتوانید از پس هزینه های خود برآیید. اگر از نظر اقتصادی مستقل هستید، می توانید مکان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اگر درخواست شما رد شود، می توانید به کشور خود برگردید یا شکایت کنید.
یک وکیل رایگان در اختیار شما قرار می گیرد که از طرف شما شکایت رسمی می کند. قریب به سه هفته پس از دریافت تصمیم منفی، شکایت باید توسط UDI دریافت شود.
در صورت رد شکایت، باید به کشور خود برگردید.
شکایت شما توسط UDI بررسی می شود. اگر دلیلی برای تغییر تصمیم وجود نداشته باشد، پرونده به یک آژانس دولتی دیگر، یعنی هیئت تجدید نظر در امور مهاجرت (UNE) ارسال می شود. اگر UNE تصمیم را لغو کند، اجازه اقامت به شما و پناهندگی نروژ داده می شود. اگر UNE تصمیم خود را تغییر ندهد، شما قرار است به کشور خود برگردید. در صورت داشتن اطلاعات و اسناد جدید مربوط به تعیین نتیجه پرونده خود، همچنان می توانید درخواست تجدیدنظر کنید. همچنین می توانید به دادگاه شکایت کنید، اما این امر هزینه های زیادی را در پی دارد و احتمال لغو تصمیم به نفع شما معمولاً بسیار بعید است. وکیل شما می تواند در این مورد اطلاعات بیشتری به شما بدهد.
شما می توانید از طریق سازمان بین المللی مهاجرت داوطلبانه به کشور خود برگردید در غیر اینصورت ممکن است توسط پلیس اعزام شوید. وقتی سرانجام درخواست پناهندگی شما رد شد، ممکن است تصمیم بگیرید که داوطلبانه به کشور خود برگردید و یا از طریق پلیس به کشور خود بازگردانده شوید.
بازگشت داوطلبانه: اگر درخواست پناهندگی شما رد شود، سه هفته مهلت دارید تا داوطلبانه به کشور خود برگردید. شما می توانید با پلیس یا سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) تماس بگیرید تا مراتب سفر خود را به کشورتان ترتیب دهید. IOM به شما در اقدامات اولیه سفر کمک کرده و همچنین هزینه بلیط شما را پرداخت می کند. IOM می تواند یک فرصت بازگشت کاملاً سازمان یافته، امن و شایسته را فراهم کند.
بازگشت اجباری (غیرارادی) : اگر بعد از سه هفته مهلت داوطلبانه به کشور خود نروید، پلیس شما را به کشور خود اسکورت می کند. هنگامی که پلیس تمام مدارک سفر و بلیط های لازم برای سفر به کشورتان را تهیه کند، شما به کشور خود بازگردانده می شوید.
نتیجه گیری و جمع بندی
با توجه به مطالبی که ذکر شد، دریافت پناهندگی نروژ کمی سخت به نظر می رسد. اما با داشتن دلیلی منطقی از میان دلایل مذکور، کار شما آسان می شود. پیشنهاد میشود که برای اطمینان خاطر و بالا بردن شانس خود در اخذ اقامت نروژ، در همان ابتدای کار یک وکیل باتجربه استخدام کنید.
سوالات متداول
- نحوه اخذ اقامت و پناهندگی نروژ، به طور خلاصه چگونه است؟
برای درخواست باید در نروژ یا مرز نروژ باشید. شما موظف هستید تمام واقعیت را به مقامات نروژی بگویید. عمل نکردن به آن، مجازات قانونی در پی دارد. برای درخواست پناهندگی باید به پلیس مراجعه کنید. اگر با پلیس تماس بگیرید، آن ها در انتقال شما به مرکز ملی مقصد در Råde کمک می کنند. پلیس برای ثبت درخواستتان با شما مصاحبه کرده و شما را به UDI جهت بررسی علت پناهندگی ارجاع می دهد. هنگام ثبت نام و مصاحبه، حق استفاده از مترجم را دارید. مترجمان نیز مکلفند اطلاعات شما را محرمانه نگه دارند. نهایتا در Ankomstsenter Østfold پلیس درخواست شما را ثبت می کند.
- در Ankomstsenter Østfold چه اتفاقی می افتد؟
پیش از انتقال به مرکز پذیرش پناهندگی نروژ، یک یا دو روز در Ankomstsenter Østfold اقامت خواهید داشت. شما در نزدیک ترین بیمارستان، آزمایش سل خواهید داد. سازمان پناهندگی نروژ (NOAS) حقوق و تعهداتتان را به عنوان پناهنده به شما اطلاع می دهد. پس از انجام تمام مراحل لازم در Ankomstsenter Østfold، به یک مرکز پذیرش پناهندگی نقل مکان خواهید کرد. هنگام اقامت در مرکز پذیرش پناهندگی نروژ، UDI نتیجه مصاحبه شما را اطلاع خواهد داد.
- وجه تمایز پناهندگی نروژ با سایر کشورها چیست؟
اگر اهل کشوری هستید که ساکنان آن می توانند از مقامات رسمی خود کمک بگیرند، درخواست پناهندگی شما ظرف 48 ساعت بررسی و رد می شود. اگر قبل از ورود به نروژ در کشور اروپایی دیگری بوده باشید، به آنجا ارجاع داده می شوید. این رویه دوبلین نامیده می شود و به این معنی است که کشوری که به آنجا بازگردانده می شوید مسئولیت رسیدگی به پرونده پناهندگی شما را دارد. در نتیجه UDI با شما مصاحبه نمی کند. کلیه متقاضیان دیگر طبق روال عادی پرونده هایشان بررسی می شود. این بدان معناست که در حالی که UDI در حال بررسی درخواست شما است، می توانید در نروژ اقامت موقت داشته باشید و پس از چند ماه به طور معمول پاسخ را دریافت خواهید کرد. اگر مرتکب جرمی شوید و نیازی به پناهندگی نداشته باشید، UDI درخواست پناهندگی شما را در مدت زمان کوتاهی بررسی و رد می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.