مراحل پناهندگی هلند و وضعیت کمپ ها در این کشور | پناهندگی در هلند در سال 2021
کشورهای اروپایی همگی از لحاظ کیفیت و سبک زندگی و رفاه و امنیت و فرصت های شغلی و تحصیلی، زبانزد خاص و عام هستند. حال شاید بتوان گفت که کشور هلند، در این میان گل سرسبد همه ی این کشورها باشد. هلند جزء توسعه یافته ترین کشورهای اروپاست، شرایط رفاهی در آن در سطح عالی قرار دارد و نظام آموزشی آن برای تحصیل و ساخت آینده ای بهتر، ایده آل است. به علاوه نرخ بیکاری در این کشور نیز بسیار اندک، هزینه ی زندگی در این کشور پایین است و سرانه ی درآمد نیز بالاست. تمامی این موارد را که کنار هم بگذاریم، خواهیم دید که مهاجرت به این کشور و پا گذاشتن در خاک آن، از آرزوهای هر کسی خواهد بود. در این میان اخذ پناهندگی هلند، یکی از راه های مهاجرت به این کشور به حساب می آید.
در این مقاله قصد داریم تا از صفر تا صد پناهندگی هلند برای شما صحبت کنیم. بحث پناهندگی، موضوعی حساس و پیچیده است و البته تا حدودی نیز ریسک آن نسبت به سایر روش های مهاجرت، بالاتر است. در مقاله امروز، از مدارک لازم برای اقدام به این امر، قوانین پناهندگی، راه ها و روش های پناهندگی به این کشور و سختی های این راه برایتان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
چرا پناهندگی؟
راه برای مهاجرت همواره بسیار است؛ اما گاهاً پیش می آید که فردی، برخلاف میل باطنی خود، به دلیل خطر و ضرورت، مجبور می شود وطن و یا کشور محل زندگی خود را ترک کند و بنا به هر دلیلی، به کشوری دیگر، پناهنده شود. پناهندگی بدون شک از سخت ترین و مشکل ترین راه های مهاجرت است.
اما در این میان، اخذ پناهندگی هلند، اندکی آسان تر بوده و ریسک کمتری را به همراه دارد. به علاوه، از آنجایی که این کشور عضو کنوانسیون ژنو است، اخذ پناهندگی آن، کار بسیاری آسانی خواهد بود. هرچند که کمی روند آن به طول خواهد انجامید. بسیاری افراد به امید آنکه بتوانند از این راه در هلند ساکن شوند، دست به گشایش پرونده پناهندگی می زنند؛ اما در نهایت مجبورند به کشور خود بازگردند. اما اگر واقعاً واجد شرایط باشید، امکان اخذ پناهندگی هلند برای شما وجود خواهد داشت.
بد نیست بدانید در سال گذشته، در حدود 20هزار نفر درخواست پناهندگی هلند را داده اند؛ درخواست حدود 16 هزار نفر از این جمعیت، به حالت تعلیق باقی مانده و تصمیمی درباره ی وضعیتشان گرفته نشده. حدود 7000 نفر ریجکت شده اند و تنها کمتر از 2000 نفر توانسته اند پناهندگی این کشور را اخذ کنند.
قوانین اخذ پناهندگی هلند
همانطور که ذگر کردیم، کشور هلند یکی از کشورهای عضو کنوانسیون ژنو است. بر طبق این معاهده، کشورهای عضو موظف هستند به کسانی که شرایط لازم را دارند و پناهجو بودن آن ها به اثبات رسیده است، پناه دهند و اقامت اعطا کنند. از قوانین اخذ پناهندگی هلند نیز این است که فرد بتواند به بهترین شکل ممکن و با مدارم و ادله ی کافی و منطقی، نظر داوران را جلب کرده و به قولی پناهجو بودن خود را اثبات کند. حال اگر این روند به خوبی انجام نشود، کشور هلند طبق قوانین می تواند فرد را ریجکت کرده و به کشورش بازگرداند.
برای اینکه بتوانید پناهندگی هلند را اخذ کنید، باید اثبات کنید که در شرایط خاصی قرار دارید؛ به عبارتی، می توان پناهندگی این کشور را از طرق زیر اخذ کرد:
- پناهندگی جنگی
- پناهندگی سیاسی
- پناهندگی اجتماعی
- پناهندگی به سبب عضویت در گروه های خاص
- پناهندگی مذهبی
- پناهندگی نژادی
- پناهندگی به علت گرایشات جنسی خاص
روند اخذ پناهندگی در هلند
برای اینکه بتوانید پناهندگی هلند را به دست آورید، ابتدا باید از طریقی خودتان را به این کشور برسانید. بعد از آن توسط دولت در کمپ های مخصوص مهاجرین پناه داده خواهید شد و از آن روز به بعد، روند رسیدگی به درخواست پناهندگی شما آغاز خواهد شد. لازم است تا در این میان، هر مدرکی را که ادعاهای شما را برای اخذ پناهندگی اثبات می کند، به همراه داشته باشید.
درخواست پناهندگی هلند در بهترین حالت در 8 روز کاری بررسی خواهد شد. ولی باید بدانید که ممکن است حتی تا 6 ماه هم به طول بینجامد. بعد از اینکه در کمپ پناهجویان جای گرفتید، آموزش های لازم به شما ارائه خواهد شد و در صورت نیاز، وکیل و مترجم نیز در اختیارتان قرار خواهد گرفت. روند درخواست پناهندگی این کشور به شرح زیر است:
- ابتدا به مدت تقریبا یک هفته، زمان استراحت و آماده سازی خواهید داشت.
- سپس برای روز اول، نوبت مصاحبه ی اولیه فراخواهد رسید.
- روز دوم به آماده سازی برای مصاحبه ی ثانویه اختصاص دارد.
- روز سوم، روز مصاحبه ی ثانویه است.
- روز چهارم، مخصوص به اصلاحیه مصاحبه ی ثانویه است.
- روز پنجم، روز اعلام نتایج اولیه است.
- روز ششم، روز بررسی رای صدار شده و در صورت لزوم، ثبت اعتراض است.
- روز هفتم نیز اختصاص به اعلام رای نهایی دارد.
معایب و خطرات پناهندگی
همانطور که بارها اشاره کردیم، اخذ پناهندگی هلند بهترین راه برای مهاجرت به این کشور نیست. دلایل آن هم بسیار است، از خطر سفر به هلند گرفته تا ماندن در کمپ های پناهجویان و شنیدن جواب نه، همه و همه باعث می شوند که پناهندگی، به روش پرعیبی برای زندگی در این کشور تبدیل شود. اگر می خواهید به کشور هلند، بلکه هر کشوری پناهنده شوید، باید خطرات مشکلات زیادی را به جان بخرید.
آمار افرادی که برای اخذ پناهندگی هلند به این کشور سفر می کنند، روز به روز در حال زیاد شدن است؛ افراد از هر کشوری، از هر پیشینه و فرهنگی و از هر نوع نژادی و اخلاقی، راهی این کشور می شوند تا بتوانند زندگی تازه ای را آغاز کنند. اما خبر ندارند از خطراتی که در انتظار آن هاست. خطراتی که می تواند سلامت جسمی و روحی آن های را خطر بیندازد، آن ها به منجلاب فساد بیفکند و حتی عفت و غرور آن ها را زیر سؤال ببرد.
حتی در مسیر رسیدن به این کشور نیز خطراتی که متوجه جان و مال شما خواهند بود، کم نیستند. گذشته از آن، زندگی در کمپ ها نیز بسیار دشوار خواهد بود؛ چون امنیت کافی وجود ندارد، بهداشت به درستی رعایت نمی شود و امکانات زندگی بسیار ابتدایی است. تمامی این موارد، تنها گوشه ای اندک از معایب و خطرات پناهندگی هلند بودند.
سوالات متداول:
- آیا می توان از طریق پناهندگی هلند در این کشور ساکن شد؟
از آنجایی که کشور هلند عضو کنوانسیون ژنو است، امکان اخذ پناهندگی برای آن نیز وجود خواهد داشت. شما می توانید خودتان را به این کشور رسانده و در همان جا، درخواست پناهندگی خود را ثبت نمایید.
- آیا اخذ پناهندگی هلند برای مهاجرت به این کشور، روش خوبی است؟
راه های بسیاری برای مهاجرت به هلند وجود دارد. یکی از راه ها اخذ پناهندگی هلند است که البته به دلیل سختی زیاد و ریسک بالا، چندان توصیه نمی شود. بهتر است راه های دیگری را انتخاب کنید.
- روند اخذ پناهندگی هلند چقدر به طول خواهد انجامید؟
بعد از اینکه به کشور هلند رسیدید و یک هفته زمان استراحت را پشت سر گذاشتید، می توانید روند ثبت درخواست پناهندگی هلند را آغاز کنید. این روند در بهترین حال 8 روز و نهایتا 6 ماه طول خواهد کشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.