تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه در سال 2021
ترکیه مرکزی برای تبادل اندیشه ها و محلی مناسب برای تحصیل است. بر اساس برآوردهای انجام شده، سالانه 120 هزار دانشجوی خارجی در این کشور ثبت نام می کنند. این کشور به دلیل جایگاه آن میان اروپا و آسیا یکی از مقاصد جالب و هیجان انگیز برای تحصیلات تکمیلی است. در واقع این کشور همواره نقش مهمی در تبادل اندیشه های شرقی و غربی داشته است. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه می پردازیم.
تحصیلات عالیه در ترکیه
سال تحصیلی در ترکیه دو ترم دارد که نیمسال اول آن از اکتبر تا ژانویه و نیمسال دوم آن از فوریه تا جولای است. یک تعطیلی دو هفته ای بین دو نیمسال قرار دارد و از ماه جولای تا اکتبر هم تعطیلات تابستانی است. همچنین با شروع ماه اکتبر، بیشتر برنامه های کارشناسی ارشد تمام وقت نیز آغاز می شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه (Yüksek Lisans Diplomasi) معمولاً حدود دو سال طول می کشد که شامل 120 واحد درسی ECTS است. در اکثر برنامه های کارشناسی ارشد در ترکیه شما باید در نیمسال دوم سال دوم، یک تز منحصر به فرد ارائه کنید. این تز معمولا به صورت شفاهی و مشابه دفاع از پایان نامه دکتری اجرا می شود.
برخی از دوره های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه پایان نامه کتبی ندارند، در عوض دانشجویان باید یک پروژه حرفه ای را تکمیل کنند. مدرک کارشناسی ارشد ترکیه در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود و شما را برای تحقیق در سطح دکترا یا استخدام در زمینه های مرتبط با حوزه خود آماده خواهند کرد. دقت نسبی فرآیند ارزیابی و پذیرش در ترکیه، شما را از سایر متقاضیان و داوطلبان متمایز می کند.
دانشگاه های ترکیه
همانند سایر کشورهای اروپایی، موسسات دولتی یا خصوصی ترکیه، آموزش عالی را ارائه می دهند. بنابراین با توجه به فرصت های موجود در رشته تحصیلی خود، می توان به عنوان یک دانشجوی کارشناسی ارشد در یک دانشگاه دولتی یا خصوصی تحصیل کرد.
تعداد دانشگاه های ترکیه به بیش از 200 دانشگاه می رسد که بیشتر آن ها تازه تأسیس و دولتی هستند. تا سال 1970 فقط هشت موسسه دولتی وجود داشت و اولین دانشگاه خصوصی (دانشگاه بیلکنت) تا سال 1984 تاسیس نشد. دانشگاه بین المللی آنتالیا (AIU) در میان دانشگاه های تازه تأسیس ترکیه، جوان ترین آن ها است که در سال تحصیلی 13-2012 اولین دانشجویان خود را پذیرش کرد. هدف این دانشگاه جذب نیمی از دانشجویان خود از خارج از ترکیه است.
هر دو دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه از توافق نامه بولونیا پیروی می کنند که برنامه های تحصیلات تکمیلی را در سراسر اروپا، استاندارد می کند. همچنین برنامه اراسموس پلاس از انتقال دانشجویان بین المللی حمایت می کند و بسیاری از دانشگاه های ترکیه در این برنامه شرکت می کنند. ترکیه در جدیدترین ویرایش رتبه بندی توانایی سیستم آموزش عالی QS، در رتبه 43 جهان قرار گرفت.
برخی از دانشگاه هایی که برنامه های تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه می دهند عبارتند از: دانشگاه فنی خاورمیانه METU، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه TED، دانشگاه بیلکنت، دانشگاه کوچ و دانشگاه سهیر استانبول.
رشته های آموزشی کمی وجود دارد که نتوان در ترکیه تحصیل کرد. در این جا چند گزینه محبوب وجود دارد که می توان در نظر گرفت: کارشناسی ارشد معماری، کارشناسی ارشد امور مالی، کارشناسی ارشد مدیریت، کارشناسی ارشد مهندسی و کارشناسی ارشد روابط بین الملل.
لازم است برای اخذ پذیرش در ترکیه، تعداد صندلی های مشخص شده برای دانشجویان خارجی و برای هر برنامه تعیین شده را بررسی کنید؛ چرا که دولت ترکیه هر ساله آن را بازنگری می کند. هر چه تعداد صندلی ها کمتر باشد، قاعدتا رقابت بیشتر خواهد بود.
شرایط پذیرش و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را دارید، باید الزامات خاص هر برنامه را در وب سایت مربوطه چک کنید. هر دانشگاهی در ترکیه سیستم خاص خود را دارد، همچنین انتظار می رود که به این مدارک در وب سایت دانشگاه ها اشاره شود: فرم درخواست، مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، یک اسکن از گذرنامه یا شناسنامه، بیانیه هدف (ارائه پروژه و انگیزه خود) ، یک CV به روز شده، توصیه نامه های اساتید یا کارفرمایان، رونوشتی از سوابق، نمرات امتحان تحصیلات تکمیلی (بسته به برنامه GRE یا GMAT)، نمره مهارت زبانی (تافل یا آزمون مهارت دانشگاه در بدو ورود) ، آزمون های کتبی یا مصاحبه و نامه ای که تضمین می کند شما بودجه مالی برای حمایت از خود در طی تحصیل را دارید. برای برنامه های تحصیلات تکمیلی معمولا 2 مهلت تحویل وجود دارد: برای ترم پاییز تا پایان ماه مه و برای ترم بهار تا پایان ماه دسامبر.
درخواست و پاسخ پذیرش دانشگاه
طیف گسترده ای از بورسیه ها برای دانشجویان بین المللی که می خواهند در یک دانشگاه ترکیه ثبت نام کنند در دسترس است. با تکمیل تمام مدارک خواسته شده می توانید درخواست خود را ارسال کنید. توجه نمایید که حتی اگر به صورت آنلاین اقدام کنید، باید اسناد را از طریق پست و قبل از موعد مقرر ارسال کنید. همچنین اگر آزمون ورودی یا مصاحبه دارید باید برای شرکت در آن به ترکیه سفر نمایید. در صورت دارا بودن شرایط، متقاضیان کارشناسی باید تا اواسط ماه اوت و متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه و دکتری تا اواسط ماه سپتامبر صبر کنند.
نامه پذیرش همچنین حاوی اطلاعاتی در مورد گام های بعدی خواهد بود که شما باید آن ها را در نظر بگیرید، مانند پرداخت شهریه یا درخواست ویزای دانشجویی در نزدیک ترین سفارت ترکیه یا کنسولگری ترکیه.
ویزای دانشجویی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
ترکیه کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا است، اما چون هنوز عضو آن نیست، دانشجویان بین المللی همچنان نیاز به درخواست ویزا قبل از ورود به این کشور دارند. این روند باید با مراجعه به وب سایت مربوطه و تکمیل فرم پیش درخواست برای ویزا آغاز شود. پس از انجام این کار، می توان وقت خود را با کنسولگری محلی ترکیه تعیین کرد و رویه ویزای دانشجویی را به پایان رساند که معمولا شامل تهیه نامه پذیرش از دانشگاه خود، اثبات تمکن مالی برای تامین زندگی در ترکیه، گذرنامه (با تاریخ انقضا حداقل 60 روز بیش از پایان ویزا) و عکس خود در اندازه پاسپورت است.
بررسی، تایید و پذیرش درخواست ویزا ممکن است تا هشت هفته زمان ببرد و شما باید این را در روند درخواست خود در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که برای دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به موقع اقدام کرده اید تا جایی را در موسسه خود تثبیت کنید و زمان کافی برای صدور ویزا بگذارید. پس از ورود به ترکیه باید ظرف یک ماه درخواست مجوز اقامت دهید. این کار موجب می شود بدون نیاز به صدور مجدد ویزا، وارد کشور شده و از آن خارج شوید. شما می توانید با ارائه یک نسخه از گذرنامه، ویزا و مدرک ثبت نام در دانشگاه خود برای دریافت مجوز، به پلیس محلی درخواست دهید.
همچنین هنگام تحصیل در ترکیه باید تحت نوعی بیمه درمانی باشید. می توانید یک بیمه نامه خصوصی دریافت کنید یا در یک موسسه تأمین اجتماعی ترکیه (SGK) ثبت نام نمایید.
مخارج تحصیل و زندگی در ترکیه
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه در یک سال تحصیلی و به زبان انگلیسی، بین 600 تا 900 دلار و به زبان ترکی بین 300 تا 600 دلار هزینه دارد. به خاطر داشته باشید که شهریه از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است و موسسات خصوصی ممکن است هزینه های بالاتری داشته باشند؛ هر چند این هزینه با مشارکت ها و فرصت های منحصر به فردی که در موسسات دولتی در دسترس نیست، جبران می شود. دانشگاه های دولتی در ترکیه بسیار مقرون به صرفه هستند. دانشجویان بین المللی بین 100 تا 4 هزار یورو در هر سال تحصیلی پرداخت می کنند. این مبلغ از متوسط شهریه در کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا یا چین کمتر است.
از محل اقامت گرفته تا غذا و خواروبار، از حمل و نقل تا تفریح و مسافرت، تمامی این هزینه های زندگی در ترکیه به طرز جالب توجهی پایین هستند. با بودجه ماهانه 400 تا 600 یورو می توان به راحتی زندگی کرد. همچنین می توان برای کمک به تامین مالی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه از بورس تحصیلی استادی پورتالز استفاده نمود.
سوالات متداول
- محبوب ترین رشته های آموزشی در دانشگاه های ترکیه کدامند؟
کارشناسی ارشد معماری، کارشناسی ارشد امور مالی، کارشناسی ارشد مدیریت، کارشناسی ارشد مهندسی و کارشناسی ارشد روابط بین الملل.
- دوره کارشناسی ارشد در ترکیه به چه صورت است؟
دوره کارشناسی ارشد در ترکیه معمولاً حدوداً دو سال طول می کشد که شامل 120 واحد درسی ECTS است. در اکثر برنامه های کارشناسی ارشد در ترکیه شما باید در نیمسال دوم سال دوم، یک تز منحصر به فرد ارائه کنید.
- مدارک مورد نیاز برای پذیرش کارشناسی ارشد در ترکیه کدام است؟
فرم درخواست، مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، یک اسکن از گذرنامه یا شناسنامه، بیانیه هدف، یک CV به روز شده، توصیه نامه های اساتید یا کارفرمایان، رونوشتی از سوابق، نمرات امتحان تحصیلات تکمیلی، نمره مهارت زبانی و… ازجمله مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.