به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید
ویزای اسپانیا

از چه راه هایی می‌توانیم ویزای اسپانیا را بگیریم؟

کشورهایی وجود دارد که فرآیند ویزا را برای تردد شهروندانشان بین خود لغو کرده‌اند. این کشورها معمولاً همسایه‌اند یا در یک حوزه جغرافیای مشترک قرار دارند. از جمله کشورهای حوزه شینگن (یا شنگن)  که داشتن ویزا یا تابعیت یکی از آن‌ها موجب می‌شود تا شخص بتواند به بقیه کشورهای این حوزه نیز سفر کند.

ویزای اسپانیا، ویزای شینگن و یا هر ویزای دیگری، در واقع مجوزی است که به شما امکان ورود به سرزمین دیگری را برای مدتی معلوم و در جهت انجام «فعالیت‌هایی معین»، می‌دهد. منظور از «فعالیت‌های معین» این است که مثلاً شما نمی‌توانید با داشتن ویزای توریستی در کشور اسپانیا کار کنید یا فعالیت اقتصادی داشته باشید. در نتیجه آشنایی با انواع ویزا و اینکه هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌هایی دارند و برای چه اهدافی مناسب‌ هستند، به نظر لازم می‌رسد. در این مطلب قرار است با انواع ویزای اسپانیا و مسیرهای اقدام برای آن آشنا شویم.

ویزای شینگن اسپانیا

ویزای شینگن اسپانیا

کشور اسپانیا از اعضای پیمان شینگن است که از سال 1985 میلادی به بعد برای سهولت تردد و جابه‌جایی در بین تعدادی از مهمترین کشورهای اروپایی منعقد شد. یکی از مزیت‌های پیمان شینگن برای شهروندان کشورهای عضو آن نیاز نداشتن به ویزا برای عبور و مرور در کشورهای این حوزه است. از طرفی داشتن ویزای ورود به یکی از کشورهای حوزه شینگن نیز به منزله دسترسی به همه کشورهای تابع این قرار داد است. در نتیجه مثلاً ویزای اسپانیا همان ویزای شینگن است و در قوانین و سایر ویژگی‌ها کاملاً مانند یکدیگرند. عبارت «ویزای شینگن اسپانیا» نیز مؤید همین موضوع است. بنابراین اگر می‌خواهید به اسپانیا بروید باید برای ویزای شینگن اقدام کنید.

ساختار ویزای شینگن به طور کلی براساس هدف سفر، شکل تردد و مدت زمان اقامت به چهار دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود.

  • ویزای نوع A: این نوع ویزا در واقع یک مجوز تردد از کشورهای حوزه شینگن محسوب می‌شود. دارنده این ویزا نمی‌تواند وارد خاک کشورهای این حوزه شود و تنها مجوز عبور هوایی (Airport Transit Visa) از آن‌ها را می‌گیرد. به عنوان مثال مسافری که قصد سفر هوایی به کشور غیر حوزه شینگن از مبدأ غیرشینگن دارد و تنها از فرودگاه یکی از کشورهای حوزه شینگن برای تعویض پرواز استفاده می‌کند به این نوع ویزا احتیاج دارد. البته ناگفته نماند که تنها شهروندان معدودی از کشورهای غیرشینگن باید برای این نوع ویزا اقدام کنند که ایران یکی از آن‌هاست.
  • ویزای نوع B: این نوع ویزا هم مانند ویزای نوع A برای عبور مسافرین از کشورهای منطقه شینگن صادر می‌شود. با این تفاوت که در این نوع ویزا جابه‌جایی تنها از طریق هواپیما و محدود به منطقه ترانزیت فرودگاه‌ها نیست بلکه مسافر می‌تواند به وسیله راه آهن یا اتومبیل از مسیر کشورهای شینگن عبور کند. اما با این محدودیت که این عبور نباید بیش از 5 روز طول بکشد.
  • ویزای نوع C: این ویزا یک مجوز کوتاه مدت (Short-term) برای اقامت در کشورهای عضو شینگن محسوب می‌شود. دارنده این ویزا می‌تواند به اندازه‌ مدت زمانی که در آن درج شده است در این کشور‌ها اقامت و گردش کند. ویزای نوع C بر اساس هدف دارنده آن می‌توان به سه شکل صادر شود.
  1. Single-entry visa: این ویزا به دارنده‌اش تنها یک بار امکان ورود به منطقه شینگن را می‌دهد و در صورت خروج، ویزا پایان می‌یابد و نمی‌تواند با آن ویزا به حوزه شینگن برگردد. حتی در صورتی که از مدت اعتبار ویزا هنوز باقی مانده باشد.
  2. Double-entry visa: تفاوت این نوع با Single-entry در این است که این ویزا به دارنده آن مجوز بازگشت دوباره به شینگن پس از یک بار خروج را می‌دهد. بنابراین با این ویزا اجازه دوبار ورود و خروج به این محدوده را دارید.
  3. Multiple-entry visa: این ویزا معمولاً شامل حال کسانی می‌شود که سفر به کشور‌های حوزه شینگن یا اصولاً مسافرت‌های بین المللی را در سابقه خود دارند. این ویزا به دارنده خود اجازه می‌دهد تا هر تعداد دفعه‌ای که خواست از حوزه شینگن خارج و به آن داخل شود. ویزای Multi-entry می‌تواند یک، سه یا پنج سال اعتبار داشته باشد.

با این حال در مورد استفاده از این نوع ویزا دارنده آن باید بداند که طول دوره اقامتش در کشورهای شینگن نباید از قانون 90/180 تخطی کند. این قانون به این معنی است که دارنده ویزای Multi-entry در یک بازه زمانی 180 روزه، در مجموع نمی‌تواند بیش از 90 روز را در خاک کشورهای این حوزه حضور داشته باشد. بنابراین دارنده این نوع ویزا در حالی که تاریخ ویزایش مثلاً یک ساله است و هنوز منقضی نشده پس از 90 روز حضور باید از حوزه شینگن خارج شود تا بازه زمانی 180 روزه به پایان برسد و دوباره برگردد. درباره این قانون باید توجه داشت که بازه 180 روزه از اولین روز ورود شخص به کشورهای شینگن آغاز می‌شود و نه از زمان صدور ویزا.

ساختار ویزای شینگن

  • ویزای نوع D: این نوع ویزا که National visa نیز نام دارد یک نوع مجوز بلند مدت برای حضور در کشورهای حوزه شینگن است که محدودیت‌های قانون 90/180 را ندارد. این ویزا شامل حال افرادی می‌شود که قصد تحصیل، کار و یا انجام فعالیت‌های تحقیقاتی، هنری، ورزشی یا نظایر این‌ها را دارند. این افراد نیاز به اقامت بدون محدودیت حضور در کشورهای شینگن را دارند بنابراین این نوع ویزا برایشان مناسب است. National visa به دو شکل Single-entry یا Multi-entry، با توجه به مدارک و نوع فعالیتی که شخص قصد انجام آن را دارد صادر می‌شود.

بر دریافت این ویزا از نوع Multi-entry متقاضی باید یکی از شرایط ویزای نوع D را داشته باشد:

  • دانشجوی بین المللی که برای یک گذراندن یک دوره یا فرصت تحقیقاتی که به مدت کمتر از یکسال به او ویزای نوع D تعلق خواهد گرفت.
  • دانشجوی بین المللی که قصد گذراندن یک دوره کامل تحصیلی را دارد. ویزا با این شرایط به صورت یکساله صادر می‌شود که قابل تمدید خواهد بود.
  • فعالیت آموزشی در یک مرکز علمی یا مؤسسه، در ارتباط با شخص یا اعضای نزدیک خانواده
  • شخصی که به دلیل مهارت در زمینه‌ای مانند ورزش، هنر و سایر موارد قصد سفر به یکی از کشورهای حوزه شینگن برای به اشتراک گذاری تخصص خود دارد.
  • موارد اضطراری مثل وضعیت پزشکی که اجازه نمی‌دهد شخص منطقه شینگن را در موعد مشخصی ترک کند.

این ساختار کلی ویزای شینگن است، که متقاضی ویزای اسپانیا برای ورود به این کشور درخواستش در یکی از این دسته‌بندی‌ها جای می‌گیرد. مثلاً اگر متقاضی سفر به اسپانیا می‌خواهد برای سفری توریستی به این کشور برود درخواست برای ویزای نوع C شینگن مناسب خواهد بود. اصولاً اینکه هدف سفر متناسب با نوع ویزای درخواستی باشد یکی از نکات مهم در فرآیند درخواست روادید است.

 

راه‌های دریافت ویزای اسپانیا

ویزای شینگن اسپانیا بر اساس فعالیتی که شما قصد انجام آن را در این کشور دارید به زمینه‌های گوناگونی تقسیم می‌شود. توجه داشته باشید که قصد شما از سفر و اثبات آن به کارشناس سفارت از مهمترین نکات صدور ویزا است. بنابراین باید بدانید که شما با چه توجیهاتی می‌توانید ویزای اسپانیا را دریافت نمایید.

  1. ویزای توریستی: این ویزا معروفترین و پرتقاضاترین ویزای کشورهای شینگن به خصوص کشور اسپانیا است. اسپانیا به خاطر مناظر زیبا، سواحل دیدنی و تفریحات متنوعی که دارد سالانه میزبان میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان است. سفارت اسپانیا در ایران برای انجام امور اداری و دریافت مدارک مربوط به ویزا چند سالی است که این کارها را به شرکت BLS برون سپاری کرده است. بنابراین متقاضیان در مرحله اول با تعیین وقت و ارائه مدارک به این شرکت درخواست ویزا می‌کنند.
  2. ویزای تحصیلی: یکی از راه‌های دریافت ویزای اسپانیا، تحصیل است. اسپانیا دانشگاه‌های با کیفیتی دارد که مورد توجه دانشجویان بین المللی نیز قرار گرفته است. ویزای تحصیلی در اسپانیا، ویزای بلند مدت محسوب می‌شود که در دسته‌بندی شینگن ویزای نوع D است. برای دریافت ویزای بلند مدت برخلاف ویزای توریستی باید مستقیماً به خود سفارت اسپانیا مراجعه کنید.

ویزای تحصیلی در اسپانیا

ابتدا از طریق تماس تلفنی یا مراجعه حضوری وقت قبلی حضور در سفارت را تنظیم نمایید و بعد به همراه فرم درخواست ویزای تحصیلی و مدارک مورد نیاز به سفارت بروید و آن را تحویل بدهید. توجه داشته باشید که برای ویزای تحصیلی قبل از درخواست ویزا شما باید پذیرش یکی از دانشگاه‌های اسپانیا را دریافت کرده باشید.

  1. ویزای کاری: ویزای کاری اسپانیا نیز مانند ویزای تحصیلی از نوع بلند مدت (National visa “D”) محسوب می‌شود. بنابراین برای پیگیری این نوع ویزا نیز باید با تعیین وقت قبلی به همراه مدارک مرتبط به سفارت اسپانیا مراجعه کرد. در این ویزا ابتدا متقاضی باید در کشور اسپانیا کارفرمایی را بیابد که مایل به استخدام او باشد. کارفرما دعوت نامه‌ای را برای او می‌فرستد که متقاضی ویزای کاری باید آن را به همراه سایر مدارک لازم برای ویزای اسپانیا به سفارت تحویل دهد.

جمع بندی و نتیجه گیری

سفر به اسپانیا می‌تواند از مسیرهای دیگری از جمله ملاقات با دوستان و آشنایان در آنجا، دریافت خدمات پزشکی، تولید فیلم یا شرکت در یک مراسم فرهنگی-هنری نیز انجام پذیرد. در نهایت باید توجه داشت که برای دریافت ویزای شینگن کشور اسپانیا باید مدارک قابل قبول و صحیح را به سفارت تحویل داد تا افسر ویزا متقاعد شود که دارنده ویزا پس از انجام کارش در کشور مقصد و در صورتی که دیگر دلیلی برای حضورش نباشد به کشور خود باز می‌گردد.

3/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *