روش های دریافت اقامت آمریکا | اقامت آمریکا برای ایرانیان
درباره آمریکا باید اشاره کرد که، کشوری پهناور در قاره آمریکای شمالی در همسایگی کشور کانادا در شمال و کشور مکزیک در جنوب است. آمریکا از ۵۰ ایالت تشکیل شده که به صورت فدرال اداره می شوند. قوانین داخلی در ایالت ها و معمولاً با یکدیگر متفاوت است. اما قوانین مهاجرت به این کشور و گرفتن اقامت آمریکا از سوی دولت مرکزی تعیین می شود. آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیاست. با این همه شرایط آسانی برای پذیرفتن مهاجران از نقاط مختلف دنیا ندارد. مهاجرت به آمریکا تحت شرایط خاص و برای افرادی خاص امکان پذیر است. البته لازم به ذکر است همین قوانین سخت گیرانه با روی کارآمدن دولت های مختلف ممکن است شکل سخت تری نیز به خود بگیرد. معمولاً روسای جمهور از حزب جمهوری خواه، نگاه ناسیونالیستی تری به مسئله مهاجرت دارند و قوانین سخت تری را نیز در این زمینه اجرا می کنند.
با وجود بیش از ۵۰۰۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی پیشرفته و فرصت های شغلی بسیاری که در این کشور وجود دارد، گرفتن اقامت امریکا از طریق پذیرش دانشگاهی و یا تخصص کاری و شغلی امکان پذیر است.
هر فرد غیر آمریکایی برای ورود به این کشور نیازمند ویزا یا روادید معتبر صادر شده از سفارتخانه های این کشور یا دفاتر حفظ منافع آمریکا در نقاط مختلف دنیا است. در یک بررسی اجمالی اقامت آمریکا و ویزاهایی که برای افراد قابل صدور است به دو دسته کلی تقسیم می شوند.
- اقامت و ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا
- اقامت و ویزاهای مهاجرتی آمریکا
اقامت و ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا
ویزا هایی هستند که در مدت زمان محدود و معین برای اهدافی خاص به افراد تعلق می گیرند. از مهم ترین ویزاهای غیر مهاجرتی به ویزای توریستی می توان اشاره کرد. از آنجا که بسیاری از مناسبت های ورزشی هنری، کنوانسیون های پزشکی و تحقیقاتی بسیاری از مجامع بین المللی و سیاسی در این کشور برگزار می شود، لذا ویزاهایی برای شرکت کنندگان در موارد ذکر شده صادر می شود که برای ورود و اقامت محدود افراد متناسب با شرایط در نظر گرفته می شود.
پزشکان، ورزشکاران، خبرنگاران و دیپلمات ها از جمله افرادی هستند که برای پیوستن به رویدادهای مورد نظرشان از این نوع ویزا استفاده می کنند. دانشجویان به شرط دریافت پذیرش از مراکز معتبر دانشگاهی و یا تحقیقاتی، روادید مدت دار غیر مهاجرتی دریافت می کنند که بعد از اتمام درس یا تحقیق و در صورتی که اقدامی برای دریافت گرین کارت یا شهروندی دائم آمریکا نکرده باشند، بعد از پایان مدت ویزا باید خاک آمریکا را ترک کنند.
اقامت و ویزاهای مهاجرتی امریکا
ویزاهای مهاجرتی از طرق مختلفی برای افراد مختلف صادر می گردد به طور کلی این روش ها عبارتند از:
- گرفتن اقامت امریکا بر اساس روابط خانوادگی و ازدواج
اگر فردی شهروند آمریکایی باشد و در خارج از آمریکا ازدواج نماید، می تواند بر اساس قوانین مهاجرت، برای همسر و فرزندان تقاضای ویزا نماید. همینطور شهروندان آمریکایی در صورت توانایی حمایت مالی می توانند برای اقوام درجه یک خود که خارج از این کشور زندگی می کنند، تقاضای ویزای مهاجرتی نمایند. ازدواج با یک شهروند آمریکایی به شرطی که این ازدواج صوری نباشد و ملزومات قانونی آن رعایت شود می تواند منجر به گرفتن اقامت امریکا و تابعیت این کشور شود.
در صورت ازدواج و اثبات آن، دریافت گرین کارت برای همسر حدود چهار سال زمان می برد و بعد از آن دریافت شهروندی و پاسپورت آمریکایی ممکن است تا ۱۶ ماه طول بکشد. یکی از قوانین حقوقی مهاجرتی آمریکا، اعطای شهروندی به کودکانی است که در خاک آمریکا متولد می شوند. کودکان پس از رسیدن به سن ۲۱ سال تمام، می توانند برای والدین خود نیز تقاضای گرین کارت نمایند.
- مهاجرت از طریق ویزای کاری
این مورد از روش های گرفتن اقامت امریکا، خود به ۵ زیر اولویت جزئی تر تقسیم می شود.
- اولویت اول از طریق استخدام افراد با توانایی های فوق العاده در زمینه شغلی.
در بعضی زمینه های شغلی به واسطه سختی بیش از حد کار و یا نیاز به تخصص و کارامدی ویژه، داوطلبان زیادی وجود ندارد. طبعاً در صورت نیاز مبرم به نیروی کار در آن بخش، افراد تقاضا دهنده که بتوانند توانایی و مهارت خاص خود را اثبات نمایند، احتمال گرفتن اقامت امریکا برایشان بیشتر خواهد بود.
- اولویت دوم از طریق استخدام افراد حرفه ای دارای مدارج پیشرفته و افراد دارای توانایی های استثنایی.
متخصصان و افراد فوق حرفه ای در زمینه های کاری مختلف اعم از ورزشکاران حرفه ای، هنرمندان مطرحی که شهرت نسبی کسب کرده باشند، فعالان سیاسی و ژورنالیست های شناخته شده و دانشمندان دارای تالیفات و آثار مهم علمی می توانند با اتکا به ویژگی های خود تقاضای این گونه ویزا را بنمایند.
- اولویت سوم کارکنان ماهر در زمینه های مورد نیاز شغلی و متخصصان ویژه
گاهی به صورت پروژه ای و در زمینه خاص نیاز به تعدادی از افرادی است که توانایی کار در آن زمینه را داشته باشند. مثلا استخدام پرستاران ویژه کار در بعضی مقاطع و البته نه همیشه.
- اولویت چهارم مهاجران خاص.
مهاجران خاص معمولاً افرادی هستند که در استخدام دولت یا ارتش ایالات متحده آمریکا در کشورهای دیگر بوده اند. همینطور برخی فارغ التحصیلان پزشکی کارمندان بازنشسته سازمان های بین المللی مانند سازمان بین المللی صلیب سرخ یا کارمندان سازمان ملل یا افرادی از اتباع کشورهای عراق و افغانستان که در طول سال های جنگ، همکاری موثری با نیروهای آمریکایی داشته اند؛ مثل مترجمان، راهنماهای محلی و غیره.
- اولویت پنجم مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
یکی از دلایل مهاجر پذیر بودن کشور آمریکا، ارزشی است که برای ایده های نو و خلاقانه و سرمایه گذاری های قابل توجه در نظر گرفته می شود. همینطور افراد با استعداد های خاص در زمینه های مختلف از امکان دریافت ویزای مهاجرت برخوردار خواهند بود. اما اگر از طریق سرمایه گذاری امکان مهاجرت و گرفتن اقامت امریکا وجود داشته باشد، سرمایه گذاری تابع چه شرایطی است؟ حداقل سرمایه مورد نیاز برای اقدام در این زمینه پانصد هزار دلار است.
متقاضی دریافت این نوع ویزا نیاز به مدرک زبان و یا سوابق مدیریتی ندارد و مبلغ تعیین شده فوق در یکی از مواردی که دولت مشخص می کند سرمایه گذاری خواهد شد. اما اگر فردی به صورت دلخواه و در زمینه های خاص مایل به سرمایه گذاری باشد، مبلغ سرمایه گذاری نباید کمتر از یک میلیون دلار آمریکا باشد. یعنی فرد می تواند با خرید یک کارگاه، یک رستوران و حتی یک خانه به مبلغ یک میلیون دلار، ویزای مهاجرتی خود را دریافت نماید.
- مهاجرت از طریق فرزند خواندگی
این نوع پذیرش از بالاترین اولویت های وزارت امور خارجه آمریکاست. معمولاً این تسهیلات برای کودکان صدمه دیده یا آوارگان از جنگ ها ایجاد شده تا خانواده های آمریکایی بتوانند سرپناهی امن برای آن ها ایجاد کرده و آن ها را نزد خود بیاورند.
- ویزای دایورسیتی یا همان لاتاری گرین کارت (DV)
در طی این برنامه مهاجرتی زمانی خاص برای ثبت نام مشخص می شود. افراد با ثبت نام الکترونیکی در وبسایت مربوط مشخصات خود را ثبت می کنند و بعد از اتمام مهلت مقرر و انجام قرعه کشی، تعداد محدودی از افراد ثبت نام شده واجد دریافت گرین کارت و اقامت امریکا خواهند بود. ادامه مراحل از طریق وزارت امور خارجه به آنان ابلاغ می شود.
سوالات متداول
- آیا برای تشکیل پرونده در برنامه لاتاری باید هزینه ای بپردازیم؟
ثبت نام در این برنامه که به اختصار به آن DV گفته می شود هیچ هزینه ای برای فرد ندارد البته این برنامه الزاماً همه ساله برگزار نمی شود و سهمیه افراد پذیرفته شده در مناطق مختلف دنیا می تواند متفاوت باشد.
- برای ثبت نام در برنامه DV نیاز به داشتن وکیل داریم؟
باید بدانیم که ثبت نام در این برنامه نیاز به وکیل حقوقی ندارد و با کمی تسلط به زبان انگلیسی از طریق وبسایت وزارت خارجه آمریکا می توانیم این کار را انجام دهیم. باید دقت کنیم که ثبت نام بیش از یک بار در هر مرحله باعث از بین رفتن کل پرونده ثبت نامی فرد می شود.
- آسانترین راه برای گرفتن اقامت امریکا چیست؟
در حال حاضر آسان ترین و شاید در دسترس ترین راه برای مهاجرت و گرفتن اقامت آمریکا، لاتاری گرین کارت (DV) است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.