دانشگاه های آلمان و شرایط تحصیل در این دانشگاه ها چگونه است آپدیت 2021
تحصیل در دانشگاه های آلمان مزایای علمی و آموزشی زیادی برای دانشجویان دارد، زیرا دانشگاه های این کشور دارای بهترین رتبهها در سطح جهانی هستند و از نظر کیفیت آموزشی، در رتبه عالی قرار دارند و حتی در برخی رشتهها مانند رشتههای پزشکی، رتبهای بالاتر از دانشگاه آکسفورد دارند. آلمان یک کشور صنعتی است بنابراین تحصیل در این کشور یک مزیت محسوب می شود.
علاوه بر این، هزینه های تحصیل در آلمان بسیار ارزان است، به خصوص در دوره های دکترا تقریباً برای دانشجویان برتر هزینه های تحصیل رایگان است. به همین دلایل کشور آلمان، به یکی از بهترین گزینه ها برای دانشجویان خارجی تبدیل شده است. در کنار تمام این مزایا شاید تحصیل در دانشگاه های آلمان کمی سخت باشد و شما برای پذیرفته شدن در دانشگاه های این کشور مجبور به رقابت و پذیرش تمام معیارها و شرایط دانشگاه باشید.
تقریبا ۴۰۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای آلمان به دلیل کیفیت بالای آموزشی آن در حال تحصیل هستند. فرصت های تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی در آلمان نسبتا محدود است هرچند دورهها به دو زبان انگلیسی و آلمانی تدریس می شوند. اخیراَ نیز دانشجویان فارغ التحصیل اقدام به برگزاری کلاس ها به زبان انگلیسی نموده اند.
به طور معمول در دانشگاه های این کشور ۲ تا ۴ ترم اول، تدریس به زبان انگلیسی است و سپس در ترمهای بعد آموزش به زبان آلمانی تغییر می کند. این تغییر زبانی یک فرصت است و به شما این امکان را می دهد، در حالی که مهارت خود را در زبان آلمانی ارتقاء می دهید، به زبان انگلیسی نیز تحصیل کنید.
شرایط تحصیل در دانشگاه های آلمان چگونه است؟
بسیاری از دانشگاههای آلمان اتمام تحصیلات متوسطه و دریافت مدرک دیپلم را برای ورود به دانشگاه کافی نمی دانند. متاسفانه مدرک پایان تحصیلات متوسطه ایران نیز مورد قبول این دانشگاه ها نیست. اگر از یکی از کشورهای اتحادیه اروپا مانند ایسلند نروژ یا سوئیس آمده باشید و گواهی پایان تحصیلات متوسطه داشته باشید، شرایط تحصیلات برای شما بسیار آسان تر خواهد بود، اما اگر از خارج اتحادیه اروپا باشید، دو یا سه ترم اول وابسته به شرایط تحصیلی کشورتان باید واحدهای بیشتری بگذرانید. درکل شرایط تحصیل در دانشگاه های آلمان شامل موارد زیر است:
- ارسال اصل مدارک خواسته شده: داوطلبان باید اصل مدارک خود را به دانشگاه ارسال نمایند.
- قبولی در آزمون ورودی: قبل از شروع تحصیل باید آزمون های ورودی را باید پشت سر بگذارید که معمولاً این امتحانات به زبان آلمانی هستند.
- دریافت ویزای تحصیلی: پس از گذراندن مراحل بالا، آخرین مرحله دریافت ویزای تحصیلی است که برای گذراندن تحصیلات دانشگاهی الزامی است.
بررسی سطح علمی و اعتبار دانشگاه های آلمان
امکانات پیشرفته دانشگاهها، گزینه های بیشمار برای تامین بودجه تحصیلی، دوره های مبتنی بر تحقیق، برنامه های درسی متنوع، همایش های دانشجویی کاربردی و یک سبک زندگی منحصر به فرد همگی شرایطی هستند که علاوه بر بالا بردن سطح علمی و اعتبار دانشگاه ها در آلمان، بهترین تجربه تحصیلی را برای دانشجویان خارجی به ارمغان می آورند.
این موارد مهم ترین دلایل محبوبیت و معروفیت دانشگاه های آلمان در بین دانشجویان خارجی هستند. قرار گرفتن 8 دانشگاه آلمان در لیست ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان دلیل دیگری بر اثبات ادعای بالا بودن سطح علمی و اعتبار دانشگاه های این کشور است. اعتبار دانشگاه ها بر اساس رتبه بندی QS است و حدود 18 دانشگاه آلمان همواره بهترین رتبه QS را دریافت نموده اند.
معرفی دانشگاه های معروف آلمان
در ادامه به معرفی دانشگاه های معروف آلمان می پردازیم:
- دانشگاه مونیخ
این دانشگاه یکی از قدیمی ترین دانشگاه های آلمان است و تاکنون توانسته ۴۲ جایزه نوبل را کسب نماید. دانشمندان مشهوری مانند ورنر هایزنبرگ در این دانشگاه تحصیل کرده اند. دانشگاه مونیخ توانسته اکتشافات و نوآوری های برجسته ای را در سطح جهانی ارائه دهد.
- دانشگاه هایدلبرگ
دانشکده پزشکی هایدلبرگ از برترین دانشکدههای پزشکی اروپا و جهان به شمار می رود. این دانشگاه سالانه مقالات علمی و پژوهشی بسیاری را در مجلات معتبر دنیا به چاپ میرساند. بسیاری از رشته های تدریس شده از نظر علمی هم تراز با دانشگاه های مطرح جهان مانند آکسفورد هستند. این دانشگاه در رشتههایی مانند ژنتیک، روانپزشکی، جامعه شناسی مدرن و فیزیک به آموزش دانشجویان می پردازد.
- دانشگاه توبینگن
این دانشگاه در شهر توبینگن و ایالت بادن-وورتمبرگ قرار دارد و به دلیل آموزش در رشته های علوم انسانی و الهیات مشهور است. دانشگاه توبینگن بیش از ۱۵۰ موسسه بین المللی در ۶۲ کشور دارد. برخی از آنها شامل دانشگاه میشیگان و دانشگاه سنت اندروز هستند.
- دانشگاه فرای برلین
دانشگاه فرای برلین در سال 1948 تاسیس شد. این دانشگاه از بهترین دانشگاه های تحقیقاتی در آلمان است که در شهر برلین واقع شده است و هم اکنون نیز رتبه ۸۷ را در بین دانشگاه های برتر جهان دارد. رشته های هنر علوم انسانی و علوم اجتماعی در این دانشگاه تدریس می شوند.
- دانشگاه هومبولت برلین
این دانشگاه رتبه ۹۹ و دنیا را به خود اختصاص داده است و رشتههای مانند علم اقتصاد و هواشناسی در این دانشگاه تدریس می شوند.
- دانشگاه بازرگانی مونیخ
یک دانشگاه خصوصی معتبر در زمینه علوم انسانی دانشگاه بازرگانی مونیخ است که یک فضای علمی را برای آموزش کارآفرینی ایجاد میکند. در این دانشگاه رشته های بازاریابی بین المللی مدیریت عمومی تا مقطع دکترا تدریس می شوند.
- دانشگاه آلبرت-لودویگ
دانشگاه آلبرت-لودویگ در فرایبورگ، جنوب غربی آلمان واقع شده است. این دانشگاه که در سال 1457 تاسیس شده و به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های آلمان شناخته می شود. در این دانشگاه موضوعات با طیف گسترده ای تدریس می شوند. از رشته های علوم انسانی و فنی گرفته تا رشته های پزشکی در این دانشگاه تدریس می شوند. همچنین دانشگاه آلبرت-لودویگ، توانسته جوایز بی شماری را در مسابقات سراسری و بین المللی دریافت کند.
- دانشگاه ویتن
دانشگاه ویتن قدیمی ترین دانشگاههای خصوصی آلمان است که در سال 1983 تاسیس شده است. حدود 1200 دانشجوی کارشناسی پزشکی، علوم پرستاری، دندانپزشکی در آلمان، اقتصاد، فلسفه و فرهنگ در این دانشگاه تحصیل می کند.
- دانشگاه اشتوتگارت
این دانشگاه در سال 1829 در شهر اشتوتگارت آلمان تاسیس شد. در این دانشگاه دانشجویان می توانند در رشته های مهندسی الکترونیک، مهندسی صنایع و مهندسی مکانیک تحصیل نمایند. دانشگاه اشتوتگارت، به دلیل تربیت نیروهای ماهر در رشته های مهندسی مکانیک و تکنولوژی هوا و فضا دارد، بسار مشهور است.
از دیگر دانشگاه های آلمان که دارای رتبه علمی هستند، میتوان به دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، دانشگاه فنی مونیخ، دانشگاه فورت وانگن، دانشگاه پزشکی کلن، دانشگاه پزشکی هانوفر، دانشگاه فرایبورگ گوتینگن و دانشگاه دانشگاه هاینریش هاینه دوسلدورف اشاره کرد.
سوالات متداول
- چه دانشگاه هایی در آلمان برای دانشجویان خارجی رایگان هستند؟
از مهمترین مزایای تحصیل در دانشگاه های آلمان، ارزان بودن هزینه هاست. دانشگاه های آلمان دارای برنامه های تحصیلی بدون شهریه برای دانشجویان آلمانی و خارجی هستند. از جمله این دانشگاهها میتوان به دانشگاه آزاد برلین، دانشگاه هومبولت در برلین و دانشگاه لودویگ اشاره کرد.
- آیا یادگیری زبان آلمانی برای تحصیل دشوار است؟
زبان آلمانی یک زبان بسیار دشوار برای یادگیری است و دارای ساختار گرامری بسیار متفاوت نسبت به زبان انگلیسی است. بنابراین شما قبل از تصمیمگیری برای تحصیل در آلمان باید اقدام به آموزش و یادگیری این زبان نمایید.
- آیا تحصیل در آلمان محدودیت سنی دارد؟
در حال حاضر محدودیت سنی برای تحصیل در دانشگاههای آلمان وجود ندارد. در واقع دانشگاه های آلمان به داشتن قدیمی ترین فارغ التحصیلان قاره اروپا مشهور هستند و میانگین سنی دانشجویان حدود ۲۸ سال است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.