به دلیل تغییرات لحظه ای در قوانین کشورها، قبل از اقدام حتما با مشاوران موسسه هماهنگ کنید
تحصیل پزشکی در آلمان

شرایط تحصیل رشته پزشکی در آلمان | هزینه پزشکی در آلمان

مهاجرت تحصیلی دغدغه‌ای است که ذهن بسیاری از افراد، به خصوص جوانان را همیشه به خود درگیر می‌کند. انتخاب یک کشور دیگر برای ادامه تحصیل یک انتخاب مهم و سرنوشت ساز است. در اروپا، کشور آلمان از آنجا که صنعتی قوی و دانشگاه هایی با رتبه بالا دارد، همیشه محبوب تمامی متقاضیان تحصیل در خارج از کشور بوده است. البته همانطور که انتخاب کشور برای ادامه تحصیل اهمیت دارد، رشته‌ای که متقاضی می خواهد در آن به ادامه تحصیل بپردازد نیز حائز اهمیت است. تحصیل در رشته پزشکی نیز از دیرباز رشته‌ای محبوب برای متقاضیان بوده است. تحصیل در رشته پزشکی در آلمان موضوعی است که در این جا قصد داریم به بررسی آن بپردازیم.

رشته پزشکی در کشور آلمان

رشته پزشکی در کشور آلمان

تحصیل پزشکی در آلمان یکی از انتخاب‌های سخت اما عالی برای متقاضیان است. نظام آموزشی در این کشور رایگان بوده و درصد بالایی از دانشگاه‌های آن در لیست تأیید وزارت بهداشت ایران قرار دارند. آلمان کشوری ثروتمند با صنعتی پیشرفته است. پس می توان نتیجه گرفت که بعد از تحصیل، برای ادامه کار نیز می توان روی این کشور حساب کرد.

آموزش رشته پزشکی در آلمان از استاندارهای بالایی برخوردار است. این کشور فرصت خوبی را برای فارغ التحصیلان رشته پزشکی فراهم می کند که می توان از آن به عنوان کار در بیمارستان یا به طور کلی در این صنعت نام برد. روند پذیرش برای این کشور نیز می توان گفت روندی ساده و سازمان یافته است.

تدریس در مراکز آموزشی آلمان معمولا به زبان آلمانی صورت می گیرد. برای رشته پزشکی برای دانشجویان بین المللی یک دوره آکادمیک که به آن دوره کارشناسی گفته می‌شود وجود دارد. این دوره کارشناسی پزشکی نیاز به 12 ترم تمام وقت اجباری دارد؛ ابتدا یک مرحله پیشین و بعد از آن یک مرحله بالینی و یک سال هم آموزش عملی. در ادامه به توضیح بیشتری از هر سه مرحله می پردازیم:

– مرحله اول: در این مرحله در دو سال اول، دروس پایه همچون آناتومی، فیزیک، شیمی، بیوشیمی و غیره تدریس می‌شود. نکته مورد توجه اینجاست که مبحث کمک های اولیه در دانشگاه‌های آلمان ارائه نمی شود. بنابراین دانشجو موظف است که در چنین دوره‌ای در یک موسسه شناخته شده خارج از دانشگاه شرکت نماید و آزمون جامع بدهد. زیرا در این دوره‌ها حتما فرد باید مراقبت از بیمار را یاد بگیرد. با این حال، دانشجو باید 4 کار بالینی را از 3 ماه قبل از ثبت نام آموزش دیده باشد.

– مرحله دوم: دانشجو برای ورود به این مرحله باید آزمون مرحله قبل را قبول شود. دراین دوره دانشجو مستقیماً با بیمار رو در رو شده و با زمینه‌های مختلف تخصصی آشنا می‌شود. در دوره دوم دروس اصولاً عملی بوده و در آزمایشگاه‌ها برگزار می‌شود. کلاس های نظری فقط به 1 روز در هفته محدود شده و دوره های عملی به 5 روز در هفته و به صورت حضور اجباری در تایم های صبح است. البته ناگفته نماند که روش‌های تدریس و سیاست‌های معاینه تحت نظر هر دانشکده است و بنابراین می تواند دانشگاه به دانشگاه فرق کند.

– سال آخر: دانشجو باز هم برای ورود به این دوره نیازمند قبول شدن در آزمون سراسری مرحله قبل است. البته قبل از آزمون باید در آزمایشگاه‌ها و یا بیمارستان های دانشگاهی، یکی از بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشکده های پزشکی یا موسسات معادل آن شرکت نمایند. در طول همین دوره عملی است که دانشجو می تواند تجربه عملی خود از علم پزشکی را گسترش دهد. در این دوره آموزش‌های عملی شامل 3 دوره 16 هفته‌ای به صورت تمام وقت است. محل برگزاری این دوره در دانشگاه‌های وابسته به بیمارستان است. این‌ها تمام مراحلی بودند که دانشجو برای تحصیل پزشکی در آلمان باید بگذراند.

مدارک و شرایط مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در آلمان

برای ورود به رشته پزشکی در آلمان ابتدا باید در نظر بگیرید که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های مجانی را دارید یا می خواهد با پرداخت شهریه، ثبت نام کرده و به ادامه تحصیل بپردازید. برای ورود به دانشگاه‌های دولتی و رایگان کشور آلمان از دو راه می‌توانید اقدام کنید.

  • راه اول: متقاضیانی که شرایط ورود مستقیم به دانشگاه‌های پزشکی را ندارند. اگر در این گروه قرار دارید باید دیپلم دوازده ساله با معدل 20 داشته باشید. سپس با داشتن مدرک B1 آلمانی می توانید در دوره زبان آلمانی در کشور آلمان ثبت نام نمایید و سطح زبان خود را به C1 برسانید. دوره زبان یک ساله است. بعد از آنکه به سطح مطلوب رسیدید می‌توانید در دوره های فاندیشن پزشکی شرکت نمایید. در این دوره برای ورود به دانشگاه پزشکی آماده می‌شوید و در صورت قبولی در تست پایانی دوره فاندیشن، می‌توانید در دانشگاه های رایگان آلمان تحصیل کنید.
  • راه دوم: اگر شرایط ورود مستقیم به دانشگاه‌های پزشکی را دارید، دیگر لازم نیست در دوره فاندیشن شرکت کنید. اما باید در آزمون ورودی دانشگاه های آلمان که به زبان آلمانی است شرکت نمایید و در صورت قبولی می‌توانید اقدام به تحصیل در رشته پزشکی در آلمان کنید.

به طور کلی درنظر داشته باشید از آن جایی که نظام آموزشی در کشور آلمان رایگان است، فضایی خیلی رقابتی به خصوص برای رشته‌های همچون پزشکی در آلمان وجود دارد. پس هرچه نمره زبان شما بالاتر و یا دارای قبولی در دانشگاه سراسری با معدل بالا باشید، شانس شما جهت پذیرش بیشتر است.

شما برای اخذ ویزای دانشجویی از کشور آلمان نیازمند این هستید که به سفارت و یا کنسولگری کشورتان مراجعه کرده و برای درخواست ویزای دانشجویی، یک گواهی پزشکی ارائه نمایید. علاوه بر شرایط گفته شده، شرط سنی هم جهت اخذ پذیرش لازم است. برای اخذ پذیرش در دوره های زبان آلمانی و فاندیشن یا پذیرش مستقیم پزشکی تا سن 30 سال می‌توان اقدام کرد.

علاوه بر شرایط سنی برای گرفتن پذیرش، شرایط زمانی برای اخذ ویزای تحصیلی نیز مهم است. برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان از تاریخ اخذ آخرین مدرک تحصیلی شما نباید بیش از 3 تا 4 سال گذشته باشد. به طور کلی می‌توان مدارک لازم جهت تحصیل پزشکی در آلمان را به صورت زیر دسته بندی کرد:

  • دیپلم 12 ساله تجربی دبیرستان و ریز نمرات
  • نمره حداقل 17 دروس زیست، شیمی، فیزیک
  • گذرنامه معتبر
  • کپی شناسنامه و ترجمه صفحات آن
  • تکمیل فرم مخصوص ثبت نام
  • 2 قطعه عکس 3 در 4
  • رزومه
  • مدرک زبان آیلتس 6 و یا مدرک زبان آلمانی b1 به بالا
  • قبولی در آزمون ورودی

هزینه تحصیل پزشکی در آلمان

هزینه تحصیل پزشکی در کشور آلمان

همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان تقریباً رایگان است و شما فقط باید هزینه‌ای برای بیمه پزشکی در نظر بگیرید. به طور کلی میانگین هزینه زندگی در آلمان در سال 2020 حدود 850 یورو برای هر فرد به صورت ماهانه در نظر گرفته می‌شود.

 

بهترین دانشگاه‌های پزشکی در آلمان

می‌توان در این زمینه دانشگاه‌های هایدلبرگ، روت آخن، لوبک، ویتن هرک، مگدبورگ و… را نام برد.

3 سوال پرتکرار در خصوص تحصیل پزشکی در آلمان

  1. دوره های عملی تحصیل پزشکی در آلمان چگونه است؟

در دوره های عملی، دانشجویان به صورت فردی و گروهی در بیمارستان، بیماران را ملاقات می‌کنند و با تجویز نسخه و کارهایی مانند تزریقات، عکس برداری و غیره آشنا می‌شوند.

  1. منظور از معدل 20، معدل سه سال است یا فقط امتحان های نهایی سال آخر؟

برخی دانشگاه‌ها معدل دیپلم 20 را می‌پذیرند و در برخی دیگر با معدل بالای 16 هم می‌شود اقدام کرد.

  1. برای تحصیل در رشته پزشکی در آلمان باید حتما در دانشگاه روزانه پزشکی ایران قبول شد؟

برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی در آلمان، صرفاً قبولی در دانشگاه های سراسری روزانه یا شبانه ملاک است.

امتیاز به این مطلب
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *